Hoşgeldiniz… 1999 - 2009 Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik
Dumansız spor projesinin hedefleri,
Türkiye çapında hizmet veren 5 aktif gençlik derneğinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Kurulacak gençlik federasyonunun alt birimi olarak hizmet verecek.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
Hayat Biçimini Seçmektir
Stratejik Yönetim Alanının Tarihsel Gelişimine Bir Bakış
Bireysel Çalışma Teknikleri
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
360° Beyin Avı 27 Mayıs ° BEYİNAVI 27 Mayıs 2003 Doç. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
İzinli Veritabanı & Hedefli Lokasyon
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
9 Kasım 2007 Fuat Öksüz H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Denetim Daire Başkanı Küresel Birikimlerle Ulusal Değerler Yaratmak “Küreselden Ulusala, Ulusaldan Küresele”
ACIBADEM SAĞLIK GRUBU.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ. UEFA Kulüp Lisans Sistemi UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA.
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
Believe in Yourself. Halilcan kim ki zaten? – Edirne – Şanlıurfa – Şanlıurfa Anadolu Lisesi – Hacettepe Üniversitesi.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Fenerbahçe Spor Kulübü
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Sabancı Üniversitesi Yelken ve Denizcilik Kulübü
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KİMİ MEMNUN EDER? FOUR SEASONS VAKASI
Takımlar Neden Bu Kadar Popüler Oldu? Onlarca yıl önce W. L. Gore, Volvo ve General Foods gibi firmalar, üretim aşamalarına takımları da dâhil.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA
109/06/08 VIVA Eğitim İlişkileri Yönetimi. 209/06/08 Ajanda Hedefler & Gerçekleşenler Proje Yönetimi AR - GE Sistem Testler Sonuç Demo Sorular & Yorumlar.
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ

HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
Fatma GÜLMEZ. Komisyon spor projeleri için kesenin ağzını açtı ; 4 milyon euro.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
İYİ ANTRENÖR OLMANIN SIRLARI (BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 İPUCU)
SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DANS SPORLARI TOPLULUĞU
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
STRATEJİK PLANLAMA.
STRATEJİK PLANLAMA.
ONLARDA ÇOCUKTU.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 06/04/2012.
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
TAKIM RUHU.
1 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Mayıs 2012.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
İLETİŞİM MODELLERİ.
Mıchael A. Leeds | Peter von Allmen
TÜRKİYE’NİN YENİLİKÇİLİK PERFORMANSINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER.
Futbol da Sistemlerin Tarihçe Özeti
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Pazarlama Yatırımlarının Verimliliğinin Sektörel Bazda İncelenmesi: BIST Örneği Arş. Gör. Dr. Betül Çal Giresun Üniversitesi.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
GELECEĞİ BİRLİKTE YARATMAK İÇİN BİR ÖNERİMİZ VAR:
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
Sunum transkripti:

Hoşgeldiniz…

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın çok daha güçlü bir seviyeye ulaşabilmesi ve istikrarlı gelişimini güçlenerek sürdürebilmesi için, daha önce kimsenin cesaret edemediği büyük çaplı projeleri, geniş bir vizyon ve iyi bir ekiple, karşımıza çıkan problemler ne boyutta olursa olsun, asla pes etmeden hayata geçirdik bütçesi 232 milyon dolar olan bir kulübüz. Bu rakamlara nerelerden geldiğimizi anlatmak istiyorum.

Gelir dağılımları Kulübümüzün gelir dağılım payları, yıllar ilerledikçe sağlıklı ve dengeli bir yapıda artmıştır.

Tüm veriler yüzdelik değerler üzerinden düşünülmüştür.

Gelir kaynaklarındaki artış grafiği Ekteki tablolarda, geçtiğimiz 10 yıl içindeki stadyum gelirleri, reklam gelirleri, forma gelirleri ve yayın gelirleri gibi kaynaklar bazında ayrıştırılmış gelir performanslarımızı göreceksiniz.

Fenerium

Fenerbahçe Sportif A.Ş.

Sağlıklı ve kalıcı mali performans Bu tablolar, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sadece zenginleşen mali portresini göstermiyor. Öyle bir yapı geliştirdik ki, eski kaynaklarımız katlanarak daha verimli hale geliyor, Fenerium, Fenerbahçe Kart ve Fenercell gibi öncü ve kalıcı projelerimiz yeni kaynaklar oluşturuyor.

Avrupa’nın en zenginlerinden biri Kaynak: Deloitte

Türkiye’nin en büyük 61. şirketi Kaynak: Forbes – Mayıs 2009

10 yıl boyunca tek amaç Dünya spor vitrininde kalıcı izler bırakmak için yola çıktık. Sporun her dalında başarılı olmak, sürekli büyüyen sağlıklı bir ekonomi yaratmak ve dünya çapında tesislere sahip olmak için çalıştık. Bu anlayış sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalist olduk. Fenerbahçe Sportif A.Ş.’yi ülkenin en büyük şirketlerinden biri haline getirdik. UEFA Kupası finaline ev sahibi olduk. UEFA finali, ülkemize 50 milyon dolara yakın gelir getirecektir.

Tesis yatırımlarımız devam edecek 10 yıldır süregelen tesisleşme stratejimiz, toplam 200 milyon doları bulan 4 yeni projeyle devam edecek.

Sağlam mali yapı Son 10 yıla dönüp baktığımızda, hayal ettiklerimizin çok büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Forbes Dergisi’nin yayınladığı, Mayıs 2009 rakamlarıyla piyasa değeri TL olan bir şirketimiz var. Bu rakam şirketimizin sağlam mali yapısını ve kalıcı gücünü gösteriyor. Paylaştığımız mali veriler, Deloitte tarafından denetlenen konsolide değerlerdir.

10 + 3: Değişim mutlaka tamamlanmalı Yaptıklarımızı azımsamak istemiyorum. Bu, bize bugüne kadar büyük destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyelerine, Divan Kurulu üyelerine ve taraftarlarımıza haksızlık olur. … Ama işimizi yarım bırakamayız, tamamlamamız gereken işlerimiz var. Çok adaylı ve demokratik bir kongre olmasını arzu ederdik. Şu an için böyle bir ortam görünmüyor. Kongre’de yeniden aday olacağım ve başlıca sebebi değişimin mutlaka tamamlanması gerektiğine olan inancımdır.

2012 vizyonu Bütün altyapı hazırlıklarımızın tamamlandığı bir dönüm noktasında, bundan sonraki 3 yıl boyunca son 10 yıldakinden daha hızlı bir şekilde gelişmeli ve elde ettiğimiz başarıları kalıcı hale getirmeliyiz. Şüphesiz daha dinamik, tutkulu ve proaktif bir yönetim modelini benimseyeceğiz. Kaliteli bir sporcu fabrikası, dev bir spor kulübü, ekonomik anlamda daha büyük atılımlar yapabilecek daha güçlü bir oyuncu olacağız.

Kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza… Bugün sizinle paylaştığımız, kulübümüz ve ülkemiz için çok önemli olan bütün bu verilerin yanısıra, bir spor kulübünün vitrinindeki branşın futbol olduğunu biliyoruz. Bu sene yaşananlar Fenerbahçeli olan herkesi derinden üzmüştür, bunun farkındayız ve söz veriyoruz: Köklü bir revizyona gireceğiz. Kurumsallık anlayışımız, bugüne kadar sabırlı olmamızı emretti. Ama Fenerbahçe ruhunu geri istediklerini biliyoruz. Gerekeni yapacağız. Savaşan Fenerbahçe ruhunu geri getireceğiz.

Bundan sonra her yıl: Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi’nin önemini iyi biliyoruz. Ekonomimize olan katkısını da göz ardı edemeyiz. 10 yılda 7 kez katıldığımız Şampiyonlar Ligi’ne, bundan sonra her yıl katılacak bir takım yaratacağız. Avrupa’nın en zengin kulüplerinin temsil edildiği “Para Ligi”nde 111 milyon Euro’luk yıllık gelirimizle, 5 büyük Avrupa Ligi takımları dışında yer alan tek takım biziz. Söz veriyorum; bu sene, Şampiyonlar Ligi’nden uzak kaldığımız son sene olacak.

Öncü bir marka yarattık… Bugüne kadar hep ilkleri başarmış bir spor kulübü olmanın yanısıra, ülkemizin en güçlü sivil toplum örgütüyüz. Dünya standartlarında bir stadyum inşa ettik, Fenerium Mağazalar Zinciri, Fenerbahçe Taraftar Kartı ve Fenercell gibi öncü projeleri hayata geçirdik. Bütün bu ilkler, diğer spor kulüplerine yol gösterdi. Biz bu cesur adımları atmasaydık, Türkiye’de spor bugün bulunduğu noktadan çok uzakta olurdu. Başladığımız işi mutlaka bitireceğiz.

Bu sevda bitmez gönüllerde…