Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Advertisements

Serbestleşmeye doğru Türkiye’de Telekomünikasyon
ADOPEN.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ.
1988 yılında Celal Akpınar tarafından kurulan Filli Boya markasıyla da bilinen Betek Boya  Kimya ve Sanayi A.Ş., sektöre girdiği ilk yıllarda, inşaat malzemeleri.
HAYAT HOLDING.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
Güney Afrika Cumhuriyeti
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
Küresel Büyüme Oranları (%)
BAŞKALLAR OTOMOTİV SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
Global Su Ürünleri Trendleri
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
Enerji Sektöründe Lojistiğin Yeri ve Önemi
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
Biyoteknoloji işbirlikleri Üretim Üretim teknoloji teknoloji global global miktar miktar sonuç sonuç gelişmiş gelişmiş özel sektör özel sektör Paylaşım.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
BÜYÜME.
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI
AB’ye Uyum Sürecinde Bilgi Teknolojileri ABGS-TBV EUROPA Bilgi Köprüleri 20 Ekim 2004 TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü Rukiye.
‘Her işin bir Arzum'u vardır’
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
GİRİŞİMCİLİK VE BAŞARI SANATI
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER

Vestel 25. Yıl Basın Toplantısı
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
İSTATİSTİKLER (ARALIK 2000 SONU). 2 KART SAYILARI AVRUPA (MİLYON ADET)
1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler.
Hızlı Tüketim Ürünleri
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Demirdöküm.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
ŞUBAT 2008 İHRACAT RAKAMLARI BASIN TOPLANTISI Türkiye İhracatçılar Meclisi 1 MART 2008 İSTANBUL.
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
Dolaysız Yabancı Sermaye Yatırımı
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
Türkiye Turizmi EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU 22 Temmuz 2009.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
TATA MOTORS.
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
KURUMSAL Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların.
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Sunum transkripti:

Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel Şirketler Grubu, Zorlu Grubu’nun elektronik ve beyaz eşya sektöründeki yatırımlarının amiral gemisidir. Yurtdışındaki şirketleri aralarında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Hollanda’nın da bulunduğu AB ülkelerinde yer almaktadır.

Televizyondan beyaz eşyaya, klimadan bilgisayara kadar dünya standartlarındaki ürünleriyle 103 ülkeye ihracat yapan Vestel, bugün itibariyle özellikle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde %20, dünyada ise %5 oranında pazar payına sahiptir.

Vestel, 25. yılında yeni marka vaadini “Dost Teknoloji” üzerine kurgulamıştır. Kurulduğu günden bu yana sunduğu ürün ve hizmetlerle, tüketicisine yakın duruşuyla ve her gelir grubundan tüketicinin evine girebilecek kullanıcı dostu Türk teknolojisini yaratmak çabasıyla farklılaşan Vestel’in “dost” sıfatıyla bütünleşmiş markası “Dost Teknoloji” marka vaadi ile somutlaşmıştır.

İç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da başarısını 2000 yılında gerçekleştirdiği 548 milyon dolarlık ihracat şampiyonluğu ile somutlayan Vestel, dünya çapında gerçekleştirdiği yatırımlarla binlerce kişiye istihdam olanağı ve ülkesine büyük bir ihracat potansiyeli sağlamaktadır.  Beyaz Eşya'da üretiminin %77'sini ihraç ettiği 2003 yılında toplam 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Vestel' in 2004 yıl sonu ciro hedefi 2 milyar doların üzerine çıkmaktır.

1975 yılında Türkiye’de ilk kez uzaktan kumanda ve tuner üretimini gerçekleştirmek üzere kurulmuş, Türkiye’deki en büyük elektronik komponent yüzey montajı (SMD) kapasitesine sahip Vestel Komünikasyon tesisleri ise; Avrupa’nın da en büyük analog uydu alıcı ve DVD üreticisi konumundadır. Türkiye’nin ilk dijital Ar-Ge’sine sahip Vestel Komünikasyon, son 3 yılda kişisel bilgisayar üretiminde de Türkiye lideridir.

İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yüksek bilinirliğe sahip Finlux ve Luxor.  İskandinav ülkelerinin ve Rusya’nın en prestijli beyaz eşya markalarından Vestfrost.  Alman ekolünün hâkim olduğu ülkelerde yaygın olan Graetz.  2011 yılında satın aldığı Electra, New Pol, Atlantic ve Servis.  ve isim hakkını satın alarak lisanslı üretimini sürdürdüğü Telefunken ve Innohit markaları uluslararası pazarlarda Vestel’in pazar payı kazanımına artan oranda katkıda bulunmaktadır.

Hazırlayan: Nyamtsogzol Uuganbaatar Öğrenci no: 100703101 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü 2.sınıf