Finans Merkezi Kavramı - Nedir? - Dünyadaki Örnekleri Nelerdir? - İstanbul İçin Önemi Nedir? 2) Proje Tanıtım Filmi 3) Proje Detayları - Bölgeler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

"HEDEFLERİMİZRDEN BİRİ, ÜLKEMİZİ YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR“ Uygulamaya koyduğumuz orta ve uzun vadeli programlar.
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların.
KREA GRUP Hyatt Regency, İstanbul 20 Mayıs  Dünya piyasalarında görünüm  Türkiye piyasaları  Krea ve yatırım stratejisi Ekler  Türkiye Ekonomisine.
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Proje/İmtiyazlarında Özel Sektör.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SERMAYE BİRİKİMİ VE KALKINMA
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Katılım Model Portföy Endeksi
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
Küresel Büyüme Oranları (%)
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
İSTANBUL: Uluslararası Finans Merkezi Temmuz 2008.
BÖLGESEL FİNANS MERKEZİ OLARAK TÜRKİYE HAZİRAN 2008.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Konut Sektörü Değerlendirme Sunumu Haziran
HLC GRUP A.Ş. BAYİ EĞİTİMİ.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Rekabet Politikasının Artan Önemi Güven Sak TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Ankara, 4 Mart 2005.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
İdris Küpeli 26 Nisan Taşıtanlar Forum
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
Ekonomi Nedir ? İnsan ihtiyaçlarını sonsuz bu ihtiyaçlar için gerekli olan kaynaklar sınırlıdır. Sınırsız ihtiyaçlar ile sınırlı kaynak arasındaki dengeyi.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
SERMAYE PİYASASINDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLEN DİĞER KURUMLAR
YAPI STAJI ŞEYMA SERİN İŞ GÜNÜ.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
TEKSTİLKENT TİCARET MERKEZİ ESENLER- İSTANBUL
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
Metro Ulaşımının Dünya Şehirlerine Faydaları….
Türkiye’nin Dış Ticareti
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
Yapı Kredi Leasing April 2015.
ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
1929 BUHRANI VE türkİye ekonomisi üzerİne etkİleri
Mahmut BİLEN. Ders Değerlendirme Biçimi Vize %70 Ödev%10Dönem içi %50 Quizler%20 Final%50Dönem Sonu%50.
İstanbul’un Uluslararası Finans Merkezi Olma Potansiyelinin Değerlendirilmesi *
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMA GURUBU İMKB’YE İLİŞKİN SEKTÖR BİLGİLERİ HAZIRLAYAN MURAT BOLAT YMKP Müdürü.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
TASARRUF, YATIRIM VE FİNANSAL SİSTEM
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Bankacılık Sistemi.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Hayrullah DOĞAN Erdal MALKOÇ Mehmet APAN
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ Web: Blog: E-posta:
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
Sunum transkripti:

Finans Merkezi Kavramı - Nedir? - Dünyadaki Örnekleri Nelerdir? - İstanbul İçin Önemi Nedir? 2) Proje Tanıtım Filmi 3) Proje Detayları - Bölgeler - Görseller - Projeksiyon - Satış Hedefleri - İş takvimi

Finans Merkezi Bir kentin finansal kavramlarının yoğunlaştığı, yerel ve uluslararası banka ve kurumlarının geniş anlamda faaliyet gösterdiği , menkul değer alış ve satışlarının yapıldığı bir bölgedir. İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması , son zamanlarda ülkemizin ekonomi gündemini meşgul eden bir konu olmuştur.

Konunun önemi; projenin Türkiye’nin finans sistemini ve finansal hizmetler sektörünü önemli oranda etkilemesinden, bunun yanında ülke ekonomisinin büyüme sürecinde itici bir güç potansiyeli oluşturmasındandır.

Doğaldır ki, uluslararası finans merkezi olmak basit bazı arsa ve bina yatırımlarının yapılması ile sınırlı değildir. Bir şehir uluslararası finans merkezi olarak anılmaya başlandığında yoğun bir sermaye girişi ile karşılaşmaktadır. Yerli ve yabancı yatırımcılar, finans kurumları ve buna bağlı yan sektörler burada temsilcilikler açmaktadır.

Şehir, finans merkezi haline geldiğinde artan yerli ve yabancı yatırımlar ekonomik büyüme ivmesine pozitif etki etmektedir. Bu etki ekonomide ve özellikle finans kesimine yeni iş olanakları getirmektedir. Finans merkeziyle birlikte pek çok yabancı finans kuruluşu, aynı sektördeki yerli kurumlarla rekabete girerken, bu rekabet finansal sektörde verimliliği arttırmaktadır.

City of London’un yaptığı araştırmada dünyanın en önemli 10 finans merkezi sırasıyla; Londra, New York, Singapur, Hong Kong, Zürih, Cenevre, Tokyo, Chicago, Frankfurt ve Sydney’dir. Sydney Chicago Frankfurt Honk Kong

- Avrupa’nın en büyük 500 şirketinin 100 ’ü; Dünyadaki Finans Merkezi örneklerine baktığımızda, Londra ve New York’un diğer şehirlere göre öne çıktığını görüyoruz. - Avrupa’nın en büyük 500 şirketinin 100 ’ü; - Dünyanın en büyük finans şirketlerinin ¼’i; - Dünyadaki 550 bankanın ve 170 global menkul kıymet kurumlarının ofisleri Londra’dadır. Londra

Benzer şekilde Master Card’ ın önemli ticaret merkezleri araştırmasında biraz önce sayılan kentlerden 7 tanesi yer alırken, İstanbul 75 şehir arasında 64. sırada yer almıştır. Bu araştırma yapılırken kriter olarak; - Yasal ve Politik Çerçeve - Ekonomik istikrar - İş kurma ve yapabilme kolaylığı - Finansal akış - İş merkezi olma özelliği - Bilgi yaratma ve bilgi akışkanlığı - Şehrin yaşanabilirliği kriterleri göz önünde bulundurulmuştur.

Avrupa Birliği ve özellikle Doğu Avrupa ülkelerinin yaşamakta olduğu ekonomik sıkıntılar dikkate alındığında, İstanbul’ un bölgenin en önemli finans ve ticaret merkezi olma şansının yüksek olduğu görülmektedir.

İstanbul’ un bu konudaki en büyük rakibi olarak kabul edilen Dubai Uluslararası Finans Merkezi, 2004 yılındaki kuruluşundan sonra, Ortadoğu’ daki siyasal sıkıntılardan dolayı yeni bir rota arayan uluslararası ve bölgesel pek çok finansal kuruluşu bünyesinde toplamıştır. Fakat 2008 krizinden sonra yabancı yatırımların Dubai’ ye olan ilgilerinin azalması, İstanbul’ un uluslararası finans merkezi olma yolundaki avantajını daha da arttırmıştır.

Tarihsel olarak zaten tanınan ve hali hazırda ulusal finans merkezi olan İstanbul’ un, uluslararası bir finans merkezi olarak yeniden yapılandırılması diğer şehirler ile olan rekabet gücünü arttıracaktır. Bu güç Türkiye’nin Dünya finansal hizmetler pastasındaki payının artmasında etkili olacaktır. İstanbul

Proje Tanıtım Filmi

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (ATAŞEHİR) Proje Detayları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (ATAŞEHİR) Bölge 1: BDDK, SPK Bölge 2: Ziraat Bankası, Halkbank, Emlak Konut GYO, Vakıfbank Bölge 3: Özel Proje Alanı – Akdeniz İnşaat (Rezidans, Ofis, Konferans Salonu) Bölge 4: Kreş, Okul, Resmi Kurum Toplam : 3.200.000m2 inşaat alanı.

Akdeniz İnşaat Kapsamındaki İşler 1)Ortak Alan İnşaat İşleri -Tüm Finans Merkezinin Hafriyat İşleri :8.500.000m3 - Zemin İyileştirme İşleri

- Ortak kullanımdaki araç sirkülasyonunu sağlayacak yolların bulunduğu katlara ait imalatlar.

- Metro istasyonu inşaat işleri, yapısal ve bitkisel peysaj işleri.

2) Özel Proje Alanı Rezidanslar

2) Özel Proje Alanı Ofisler

2) Özel Proje Alanı Konferans Merkezi

Ticari Alanlar

Alt Yapı, Üst Yapı İşleri Otopark (açık – kapalı) Yenilenebilir Enerji Sistemi - Evsel Atıkların Geri Dönüşüm ve Ayrıştırılması İşleri - Sosyal Alanlar

Akdeniz İnşaat olarak Emlak Konut GYO’ ya proje kapsamında arsa satış karşılığı toplam gelir olarak 1.460.000.000 TL taahhüt edilmiştir. Proje kapsamında ortak alanlar için bedelsiz olarak yapılacak yaklaşık 480.000m2 inşaat işlerine ilave olarak toplam gelirden Emlak Konut GYO’ ya %6.15 oranında pay verilecektir. Taahhüt edilen proje teslim süresi 1300 gündür.

Proje Kapsamında - Ortak alan inşaat işleri : 471.300m2 - Özel proje alanı inşaat işleri : 361.700m2 Toplam: 833.000m2 inşaat alanı planlanmıştır.

Toplam hedeflenen satış cirosu : 2.040.000.000 TL Satış Hedefleri 2014’ ün ilk çeyreğinde konut ve ofislerin satışa çıkması planlanmaktadır. Toplam hedeflenen satış cirosu : 2.040.000.000 TL (Güncel Dolar Kuru) : 1.133.000.000 USD Hedeflenen satış rakamlarına ulaşıldığı taktirde Emlak Konut G.Y.O’ ya (biraz önce bahsedilen ve bedelsiz olarak yapılacak ortak alan inşaat işlerine ilaveten) 125.000.000 TL pay ödemesi yapılacaktır.

İş Takvimi 2013 ocak ayı itibarı ile hafriyat ve zemin işlerine başlanması planlanmaktadır. Hafriyat işleri için sözleşme taahhüdü 500 gün olmasına rağmen, 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiştir. Projenin tamamının ise 2016’nın ilk yarısında bitirilmesi taahhüt edilmiştir.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin hayata geçirilmesi, G20 üyesi ve dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye’nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşmasında önemli bir adım olacaktır. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak, ülkemizin bu hedeflere ulaşmasında rol almak, bizler için gurur verici bir olaydır. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin ülkemize, bölgemize ve finans dünyasına hayırlı olmasını temenni ederiz.