Amaç: Günümüz şartlarında her gün gelişen teknolojilere uygun olarak İnşaat şantiyeleri ve Açık Alan çalışmalarının uzaktan izlenmesi ve denetimi. Hedefler:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİR BAŞARI ÖRNEĞİ Aktek Bilgi İletişim Teknolojileri Dr. Reha Çetin
Advertisements

Lazer Kesim & Görüntü İşleme Yazılımı
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.
–  Ev ve Ofis çözümleri için ideal ekonomik ve kaliteli çözümler  32 kanala kadar ücretsiz Zavio yazılım  Nuuo ile.
Kurumsal ve Kamu Sektörü için WiNetwork Çözümleri
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
METRO ETHERNET INTERNET Metro Ethernet ile alınabilecek servisler
Sarnıç Depo Tanıtımı 9500 m2 kapalı alan.
SYSTEC SİSTEM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
Enerji Performans Uygulamaları,
7/ 24 1 YIL ALARM KONTROL MERKEZİ İLE BİRLİKTE
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
PLAKA TANIMA VE RAPORLAMA
2 3 ÜST YÖNETİMİN LİDERLİĞİNDE, TAKIM HALİNDE BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA, İŞLETME PROBLEMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM BULUNMASIDIR. 4.
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
Operatörlerİn BakIş AçIsIyla Temel Sabİt Telekom Hİzmetlerİ
Intertech, Finans sektörünün ihtiyaç duyduğu Bilgi Teknolojileri hizmetlerini sunmak amacıyla 1987 yılında kuruldu. Bugün 650 kişiye varan kadrosuyla.
IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
07 HAZİRAN 2013 Lider Teknoloji Altyapı Operatörü Murat Kuran Satış Müdürü 2013 Sayısal Yayın Konferansı.
İÇERİK Ağ İzleme Ağ güvenliği için Tehlikeli Protokoller
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Icerik Onerilen Network Musteri Ihtiyaclarinin Belirlenmesi Network Tasarimi Uctan Uca Network Kurulum Uygulamasi Kablosuz Iletisim Mimarisi Network Ogeleri.
BTN Elektronik Güvenlik
Doğrudan Tazmin Sistemi (DTS) Takas Odası Projesi
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Erhan AKBAL, Aytuğ BOYACI, Mustafa ULAŞ, Gürkan KARABATAK Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü.
HP HAVEn Herşeyin Analizi
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Bulut Bilişim M. Hakan CAN.
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Büyük Risk Bilgisayar Ağları Network Soru-Cevap 1 Bilgisayar Ağları
Yechicken Kurumsal Kimlik  Yechicken markası Türkiyedeki 2 milyar dolarlık fastfood sektöründe Amerikan sermayeli restoran zincirlerine alternatif olarak.
ÖLÇÜ TRAFOLARI.
TOBB ETÜ BİL 552 Internet Architecture
Dağıtım kanalları ve fiziksel dağıtım
Wann wurde TAR gegründet und warum?
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Kritik Finansal Sistemlerde Yazılım Değişiklik ve Takip Yönetim Sistemi Mehmet Vacit BAYDARMAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
BULUTBİLİŞİM.
FiDAN 1982’den beri TANITIM.
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
Hazırlayan : İ hsan ÇET İ N Erzincan Bilişim Teknolojilerin Önemi, Kullanıldığı Alanlar, Dikkat Edilecekler.
Mobil İletişimin Gelişimi
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
Elektron-Senkron Yazılım Ltd.Şti.
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
DATA CENTER.
Esra Söğüt O. Ayhan Erdem GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Berkay Ak STORAGE.
VİDEO ANALİZ SİSTEMLERİ
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
Active Directory.
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
Sunum transkripti:

Amaç: Günümüz şartlarında her gün gelişen teknolojilere uygun olarak İnşaat şantiyeleri ve Açık Alan çalışmalarının uzaktan izlenmesi ve denetimi. Hedefler: İş akış ve proje yönetimi konularında yönetimsel yardım. Şantiyelerde iş güvenliğinin artırılması ve denetimi. Malzeme ve iş gücü denetimi Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi için destek. Hataların azaltılması, Tasarruf. Yöntem: Şantiye büyüklük ve dağılımına uygun yeterli sayıda kamera görüntüsünün elde edilmesi. Görüntülerin RF ve 3G network'ü üzerinden aktarılması. Aktarılan görüntülerin depolanması ve sunulması. Görüntülerin yasal gerekliliklerin öngördüğü süre boyunca saklanması.

Teknik Altyapı: Yüksek çözünürlüklü, H.264 görüntü sıkıştırma kapasitesine sahip IP bazlı kameralar. Dış ortam koşullarına uygun, yüksek güvenlikli, UMTS + HSDPA + HSUPA için optimize edilmiş, endustriyel tip dış ortam için 3G router'lar. Türkcell'in güvenilir 3G altyapısı. İşlevsel, büyüyebilir, ölçeklendirilebilir görüntü kayıt ve sunum sistemi. Ölçeklendirilebilir depolama sistemleri ile donatılmış datacenter çözümü.

Esnek Altyapı / Ölçeklenebilir Sistem: Kamera Adedi Yönlendirici Adedi Bant Genişliği (Mbit) Yıllık Depolama Alanı (TB) Ortalama Maliyet (USD) [başlangıç + 1yıl} , , , , , , , ,200...

Yapım aşamasındaki inşaatların sürdürülebilir denetimi, yüksek kaliteli inşaatlar, minimize edilmiş hata oranları, max. İş güvenliği = DAHA MODERN VE SAĞLAM YAPILAR

Alternatif 1/a 2 kamera+ 3G + Storage/Data Center görüntü saklama Alternatif 1/b 4 kamera+ 3G + Storage/Data Center görüntü saklama Kameralardan 3G hatlar vasıtasıyla depolama merkezine (Data Center) aktarılan görüntüler, merkezdeki server üzerinden kontrol edilecek ve istenirse TOKI veya bir başka kurum tarafından izlenebilecektir. ( Görüntüler 30 gün saklanacaktır.) Kullanıcı Toplam Maliyeti: USD 550 / Ay Kameralardan 3G hatlar vasıtasıyla depolama merkezine (Data Center) aktarılan görüntüler, merkezdeki server üzerinden kontrol edilecek ve istenirse TOKI veya bir başka kurum tarafından izlenebilecektir. ( Görüntüler 30 gün saklanacaktır.) Kullanıcı Toplam Maliyeti: USD 1100 / Ay

Alternatif 2/a 2 kamera+ Outdoor Wireless unit + Şantiye merkezi (server) (Kameralardan Kablosuz olarak merkeze aktarılan görüntüler şantiyede tutulacak server üzerinde depolanacak, istenildiğinde şantiyeden kontrol edilerek ve TOKI veya bir başka yerde 3G veya ADSL üzerinden bağlanılarak izlenebilecektir. Kullanıcı Toplam Maliyeti: USD 7,800 Alternatif 2/b 4 kamera+ Outdoor Wireless unit + Şantiye merkezi (server) (Kameralardan Kablosuz olarak merkeze aktarılan görüntüler şantiyede tutulacak server üzerinde depolanacak, istenildiğinde şantiyeden kontrol edilerek ve TOKI veya bir başka yerde 3G veya ADSL üzerinden bağlanılarak izlenebilecektir. Kullanıcı Toplam Maliyeti: USD 12,800

Son Kullanıcı Maliyet Karşılaştırması

3G servisleri ve merkezi depolama Avantajları • Kaliteli ve sürekli servis ile dünyanın her yerinden erişim • IP Kamera ve 3G servisleri ile akıcı ve kaliteli görüntü • Detaylı görüntü analizi, geriye dönük tarama ve obje arama • Daha uzun süreli görüntü saklama • Aylara dağılmış ödeme imkanı • İstenildiği kadar kullanma ve kullandıkça ödeme imkanı • Arıza, bakım, kesinti derdi yok • İhtiyaca göre büyüme ve küçülme

Eklenebilir Servisler Uzak merkezlerden izleme sistemi Yedekleme – daha uzun süreli depolama hizmetleri Sürekli ve kesintisiz koruyucu servis desteği Güneş enerjisi güç paketi