ISO Müşteri Memnuniyeti Kuruluşlarda Şikayetlerin Ele Alınması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bankacılık ve Teknoloji
Advertisements

TÜRKİYE’DE LOJİSTİK: MEVCUT DURUM VE STRATEJİLER Prof. Dr. Okan TUNA
GLOBAL MEANING OF INNOVATION IN THREAD ROLLING
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Faydaları ve Uygulama Koşulları
HAKKIMIZDA: 2004 yılında Tıp Doktorları tarafından kurulan abc İlkyardım Eğitim Merkezi; Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı onaylı ilk özel İlkyardım Eğitim.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
HİZMET KALİTESİ’NİN MÜŞTERİYE(=HASTA) PAZARLANMASI
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
ALAN ADLARI .TR UZANTILI SİTELER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
© 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu. © 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu Kamu İhale Kurumu Kamu Alımlarını İzleme ve Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı TİTUBB Uygulamaları.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Sektöründe 10 Yıllık deneyimle ispatlanmış olsa gerek ki Telekomünikasyon sektörü sonu olmayan, yıl geçtikçe kendisini yenileyen yapısı ile ticari anlamda.
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Eczane Sadakat Kart Sistemi
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
OHSAS NEDİR? FİRMA ADI.
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
Ölçme ve Değerlendirme
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
Dönüşüm, reklamlarınızı tıklayan bir müşterinin web sitenizde bir işlemi gerçekleştirmesidir. Dönüşümler ; Yandex Arama motorunda arama yapıp, reklamlarınızı.
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
BÖLÜM 7 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
ISO 9000:2000 REVİZYONU – GETİRDİKLERİ ve GETİREMEDİKLERİ Dr. TÜRKAY DERELİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİANTEP TEL: ++
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
Markalaşmanın yolu, doğru ‘den geçer.
97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİ DESTEĞİ. İhracat Genel Müdürlüğü | KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Çevre Desteği Amacı: Çevre, kalite, gıda.
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
Performans ölçme ve değerlendirme güz
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 9) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Metin DURAN Genel Müdür
İş Sağlığı ve Güvenliği
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
İSTEDİĞİNİZ SORUNSUZ BİR TAŞINMA İŞLEMİ İSE >DOĞRU YERDESİNİZ< EVDEN EVE NAKLİYAT Adres: Kemalpaşa Mah. 20/4 Sk. No:21 Bağcılar / İstanbul Telefon : 0212.
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Toplam Kalite Yönetimi
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
Bilişim Ortağınız.
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
TS EN ISO 13485: 2003TIBBI C İ HAZ ÜRET İ C İ LER İ İ Ç İ N KAL İ TES S İ STEMLER İ TS EN –ISO 13485: 2003 Standardı TS-EN ISO 9001 : 2008 standardı temel.
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
S KURT LOJİSTİK İNŞ. TAAH. TUR. VE SER. HİZ. TİC. LTD. ŞTİ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
CRM Mehmet Batuhan Ülper
5. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI
TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YALAŞIMLAR
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
Süreç Yönetimi Smith iş bölümü kavramının üç yararından bahsetmektedir.
Sunum transkripti:

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kuruluşlarda Şikayetlerin Ele Alınması BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kuruluşlarda Şikayetlerin Ele Alınması Özlem ÜNSAL, BSI Eurasia Notes ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Şikayet Yönetimi Sürekli müşteri kaybeden kuruluşlar, itibarlarını geri kazanabilmek için çok yoğun bir gayret göstermek zorundadırlar Çoğu sektörde; kaybedilen bir müşterinin maliyetinin, yeni kazanılacak 4 ila 65 müşteri için gerekli bedele eşdeğer olduğu kabul edilmektedir Notes ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Şikayet Yönetimi Şikayet Yönetimi Rekabetin sürekli arttığı bu günlerde müşteriler artık, şikayette bulundukları zaman en iyi düzeyde hizmet almayı beklemektedirler Müşteri beklentilerini karşılamak; gerek özel sektör, gerek kamu sektörü ve gerekse gönüllü kuruluşlar olsun , tümünün en temel varlık nedeni haline gelmiştir Müşteriyi önemsemek, rekabet için büyük avantajlar sağlayacaktır Notes ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

Müşteri Şikayetlerinden En Büyük Kazancı Sağlamak BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Müşteri Şikayetlerinden En Büyük Kazancı Sağlamak Şikayetler, müşterilerin geri bildirimleri ile etkileşim halindedir ‘Haksız’ bir şikayet bile müşteri beklentileri ile ilgili değerli bilgiler içerir Eğilimin en iyi şekilde analiz edilmiş olması, buradan elde edilen verileri başka yollarla ortaya çıkarmak için gerekli olacak çok büyük miktardaki harcamaların önüne geçilmesini sağlayacaktır Modern ticari dünyada şikayetleri pozitif bakışla ele almak ölümcül bir gereklilik haline gelmiştir ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

Müşteri Şikayetlerinden En Büyük Kazancı Sağlamak BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Müşteri Şikayetlerinden En Büyük Kazancı Sağlamak Şikayetleri bir iyileştirme fırsatına dönüştürün Kök nedeni tanımlayın, Çözümlerinizi uygulayın, Yaptığınız faaliyetleri gözden geçirin, Eğilimleri/Gidişatı izleyin, Müşterinizle kök nedenin tanımlanması ve yaptığınız faaliyetler hakkında görüşün, Herkes önemsenmek ve ciddiye alındığını bilmek ister. ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

Şikayet Yönetimi İle İlgili Standartlar BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Şikayet Yönetimi İle İlgili Standartlar BS 8600 1999 Şikayet yönetimi sistemleri. Tasarım ve uygulama rehberi BS 8600 1999’ın yerini, ISO 10002 2004 Kalite Yönetimi almıştır. Müşteri Memnuniyeti. Kuruluşlarda Şikayet Yönetimi Rehberi Şu anda uluslar arası kabul görmüş olan Şikayet Yönetimi Standardı ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

Memnuniyet ve Bağlılık Arasındaki İlişki BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Memnuniyet ve Bağlılık Arasındaki İlişki Bütünüyle Kazanılmış 100% -- 80% -- 60% -- 40% -- 20% -- Etkilenme Bölgesi Bağlılık -- Umursamama Bölgesi Eksiklik Bölgesi Notes Kaybedilmiş 0 2 4 6 8 10 Kaynak: Prof J Heskett, Harvard Business School Memnuniyet ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

BSI Eurasia Yönetim Sistemleri Belgelendirme Ltd. Şti. Kılavuzluk Prensipleri Notes ISO 10002:2004 BİLİNÇLENDİRME SEM.

Kılavuzluk Prensipleri Sistemin Açıklığı-Şeffaflık Şikayet Yönetimi Sistemine Erişim Cevap verebilirlik Objektiflik Ücretler Gizlilik Müşteri odaklı yaklaşım Hesap verebilirlik Sorumluluklar Zaman bağlı Sürekli İyileştirme

Belgelendirme Süreci Firma Bilgi Formu Tetkik süresinin hesaplanması Teklif sunulması Başvuru Formu ve Sözleşmenin İmzalanması Müşteri Temsilcisi Atanması Tetkikin Planlanması Tetkikin Gerçekleştirilmesi (Varsa) Düzeltici Faaliyet Planı sunulması/onayı Belge Basımı Belge süresi 1 yıldır Özel Haller Dışında Takip Tetkiki Yapılmamaktadır

Unutmayın !! Siz müşterilerinize önem vermez ve söylediklerini ciddiye almazsanız, sizin yerinize başka biri bunu mutlaka yapar…

Ya da bizlere aşağıdaki telefondan ulaşabilirsiniz ‘Teşekkür Ederiz’ Yönetim Sistemleri konusunda daha fazla bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz www.bsi-turkey.com Ya da bizlere aşağıdaki telefondan ulaşabilirsiniz 0 216 445 90 38