MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
DOAJ veritabanını açmak için bannere tıklayın.. İsterseniz konuya tıklarak o konuya ait dergileri açabilirsiniz. Örnek olarak “Biology and Life Sciences”
Cambridge Journals Online
Elektronik Kataloğumuzun adresi:
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin,
KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
Bu veri tabanı üzerinden size veri tabanlarında nasıl arama yapılacağı gösterilecektir. Kolay gelsin İlk olarak basit arama seçeneği ile başlayalım.
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
MİLAS KATALOG SORGULAMA
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Başlangıç olarak informaworld™ Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim?Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım?Şifremi.
MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu.
Yeni Ebrary Arayüzü Kullanıcı Kılavuzu. İçindekiler  Arayüze Genel Bakış  Okuyucu Seçimi  Search – Arama Seçenekleri  Simple Search – Basit Arama.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Support.ebsco.com EBSCOhost Android Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip “Log In” kutucuğunu tıklayın. Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir.
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Zehra TAŞKIN BBY308 Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Bilgiye Erişim
İçerik EndNote Hakkında… EndNote Kurulumu
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
EBSCOhost Android Uygulaması
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Bilimsel Bilgiye Erişim
Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
Pratik kullanım rehberi
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU

KAPSAM • MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. • 1940 yılından günümüze kadar matematik ve ilgili konularda yapılmış yayınlar ile yayınlara ait eleştiri, atıf, bibliyografik bilgi ve özet vermektedir. • MathSciNet, yaklaşık olarak 1799 adet güncel dergi, konferanslar, araştırma raporları ve kitapları içermektedir. MathSciNet'de 219.592 orjinal makaleye bağlantı, 10.848 eleştiri yapan kişi ve 407.053 yazar indekslenmiştir

Taramayı kolaylaştırmak için 5 farklı seçenek sunulmaktadır: 1 - Publications 2 - Authors 3 - Journals 4 - Author Citations 5 - Journal Citations

1. PUBLICATIONS Publications, çok çeşitli kriterlerle tarama yapmaya olanak sağlayan detaylı bir tarama alanıdır. Yazar adı, konu, dergi adı, makale başlığı, eleştiriler, enstitü kodu, matematik sınıflama numarası, seriler, referanslar vb. alanlardan tarama yapılabilmektedir. İstenen bilgiler "AND, OR, NOT" bağlaçları ile birleştirilerek ve taranacak yıl, doküman türü, güncel matematik yayınlarının son sayılarına ilişkin kutucuklar işaretlenerek tarama başlatılır.

MATHEMATICAL ANALYSIS 1. PUBLICATIONS Taramak istediğiniz kelimeyi yazıp search butonuna basınız MATHEMATICAL ANALYSIS

1. PUBLICATIONS "Doc Del" linki ile, Canada Institute for Scientific and Technical Information (CISTI) aracılığı ile ücretli olarak doküman siparişi yapılabilmektedir. Clipboard linki, yapılan taramalar sonucunda seçilen başlıkların saklanmasına olanak vermektedir. Bu alana taramalar sırasında ekleme veya çıkarma yapılabilmektedir. Buraya kaydedilen başlıklar 24 saat sonra silinmektedir. PDF linki ile, makalenin künyesi pdf formatında görüntülenir. Article linki, Kütüphanemizin dergiye elektronik aboneliği var ise, makalenin tam metnine erişilmesini sağlamaktadır. Journal linki, makaleye abonelik veya üyelikle doğrudan erişilemediği durumlarda derginin web sayfasına bağlantı kurmaktadır

2. AUTHORS MathSciNet, matematik eleştirilerinde listelenen yazar isimleri ve o konuyla ilgili diğer yazarları içermektedir. Yazarın soyadını ve adının ilk harfini, örnekte görüldüğü gibi yazınız. Arf, Cahit Tıklayınız…

2. AUTHORS Bu alanı tıkladığınızda yazarın yapmış olduğu yayınları görebilirsiniz…

American Journal of Mathematics 3. JOURNALS 1985 den günümüze kadar olan matematik eleştirileri ve güncel matematik yayınlarında indekslenen bütün dergileri kapsar. Bu alanda, ISSN, derginin açık adı, dergi adı kısaltması gibi kriterlere göre tarama yapılabilmektedir. Tarama alanına dergi isminin tamamı ya da kısaltması yazılarak tarama yapılabilir…. American Journal of Mathematics

Derginin ana sayfasına link veren farklı veri tabanları …

4. AUTHOR CITATIONS Yazar atıflarını araştırmak için yazar bilgisini girerek "Search" butonuna basınız. Arf, Cahit

American Journal of Mathematics 5 - JOURNAL CITATIONS Dergi adını yazarak atıfları araştıracağınız yılı seçiniz… American Journal of Mathematics

DİĞER BAŞLIKLAR

PREFERENCES Tercihler sayfasında görüntülenme biçimini, sayfa başına başlık sayısını, yazı tipini, ara yüz dilini değiştirebilirsiniz..

FREE TOOLS Bu alan henüz yayınlanmamış veya çok yakında çıkacak olan yayınlarla ilgili bibliyografik verilere ait bir konu indeksidir. Burada listelenen yayınlar daha sonra matematik eleştirilerine girer. Matematik ile ilgili yayınlar günlük olarak, eleştiriler aylık olarak güncelleştirilmektedir. Orijinal çalışmaları elde etmek için; çevrim içi dergi makalelerine, elektronik dergilerin kendi web sayfalarına Amerikan matematik Derneği’nin kitap satış merkezine bağlantılar vardır. Veri tabanı tarafından verilen Mathematical Subject Classification (MSC) ile tarama olanağı sağlar. Bu sayfada veri tabanına güncel olarak eklenen dergiler taranabilir. Ortak yazarlı çalışmalarda Yazarların birbiriyle ilgisini gösteren bir grafiğe erişim sunar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANE gulcank@balikesir.edu.tr