YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çalışma Konusu: Akıllı Çöp
Advertisements

ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.

∑ ∑ ∑ SİGMA ELEKTRİK PROJE-TAAHHÜT
ALTERNATÖRLER.
INVERTER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Güneş Enerjisi Sistem Elemanları
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
EMO.
PV Modüller  PV hücreler güneşten aldıkları enerjiyle elektrik üreten yarı iletken malzemelerden üretilmişlerdir. Bu hücrelerin boyutları genelde kare,
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
Elektrik Elektriksel kuvvetler, Elektriksel alan, Elektrik potansiyeli
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ TEMEL ELEKTRİK- ELEKTRONİK Temel Elektrik - Elektronik.
OTOMATİK KONTROL SİSTEMLERİ
Etkinlik: Kökeni Güneş Olan Enerjiler Kendimizi Değerlendirelim
FOTOVOLTAİK PANELLE BESLENEN GSM 1800 BAZ İSTASYONU SİSTEMİ
SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
GÜNEŞ VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ELDE ETMEK
ESKİ YENİ.
AKIM ÖLÇME Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Elektrik Enerjisi Üretimi
Ders Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. Mustafa TURAN
Yeşil Teknoloji Çevreci bir Yaklaşım Onur T. KUTLU Habtekus’09
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
TRANSPORT KÜVÖZ.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
1 MW Gücünde Lisansız Güneş Enerjisi Santral Fizibilitesi
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
21. YÜZYILIN YEŞİL ENERJİ PROJESİ ALKILINC ALTOHES PROJESİ
GÜÇ ÖLÇME Gücün Tanımı Elektrik enerjisi ile çalışan alıcıya elektrik enerjisi uygulandığında ısı, ışık, hareket vb. şekilde iş elde edilir. Elektrik enerjisi.
FOTOVOLTAİK PİL EZGİ KUBİLAY CEYHUN BOSTANCI ÇAĞLA GİZEM ACAR.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
Depolanabilinen yenilenebilir enerji
HAREKETE GEÇİREN GENÇ İNSANLAR
GÜÇ ELEKTRONİĞİ I Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler. Kaba ve İnce Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
PLASTİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ (RECYCLİNG)
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
PROJE SUNUMU TEK FAZ MOTOR KONTROLÜ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
HOŞGELDİNİZ HAZIRLAYAN : BERAT ÖZBEY GEÇİOĞLU MAKİNA MÜHENDİSİ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ YENİ DÜNYA YÜKSEK VERİM GÜNEŞ ENERJİSİ KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ

GÜNEŞ PANELİ İLE ENERJİ ÜRETİM SİSTEMLERİ ÇALIŞMA ŞEKLİ İLE GÜNEŞ IŞINLARINI ELEKTRİK ENERJİSİNE ÇEVİRİR. ÜRETİLEN ENERJİ DC GERİLİM veya DC / AC ÇEVİRİCİ SİSTEMLERİ İLE ÇEVRİLEREK AC OLARAK KULLANILIR. GÜNEŞ PANELİ SİSTEMLERİ GÜNEŞ OLMADIĞINDA ENERJİ ÜRETİMİNİ KESER. BU KESİNTİYİ ÖNLEMEK İÇİN KISA SÜRELİ SÜREKLİLİK SAĞLAYACAK AKÜMÜNATÖRLER KULLANILIR. AKÜMÜNATÖRLERDE KULLANILAN MİKTARI ORANINDA SÜREKLİLİĞİ ARTIRSADA , ENERJİN YENİLENMESİ KESİLDİĞİNDE ( GÜNEŞ PANELİNE IŞIK DÜŞMEDİĞİNDE) ENERJİSİNİ KESER .

YENİ DÜNYA YÜKSEK VERİM GÜNEŞ ENERJİSİ KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMİNDE GÜNEŞ PANELİ İLE ÜRETİLEN ENERJİ AKÜMÜNATÖRLERE DEPOLANIR. ÜRETİLEN DC GERİLİM İLE BİR DC MOTOR’A HAREKET VERİLİR DC MOTOR BAYRAM UĞURUN GELİŞTİRDİĞİ TEKNOLOJİ İLE HAREKET GÜCÜNÜ 2 KAT ARTIRIP ÇIKIŞINA BAĞLANAN AC JENERATÖRDEN 2 KAT FAZLA GÜÇ ELDE EDİLİR.

SİSTEMİN AVANTAJLARI BAYRAM UĞUR’un gelİştİrdİğİ 1 2 KAT FAZLA ENERJİ BAYRAM UĞUR’un gelİştİrdİğİ sİstemle panelden sağlanan enerjİ 2 kat verİmle çIkIşa aktarIlIr

SİSTEMİN AVANTAJLARI 2 katIna çIkarIlan panel gücüyle 80/100 ALAN TASARRUFU 2 katIna çIkarIlan panel gücüyle Panel sayIsInda ve dolayIsIyla arazİ alanInda 80/100 azalma

SİSTEMİN AVANTAJLARI TedaŞ’a ödenen fatura yerİne 3 MAKSİMUM 2.5 YILDA KENDİSİNİ AMORTİ EDER TedaŞ’a ödenen fatura yerİne Sİstem sayesİnde üretİlen enerjİ İle 2.5 yIldan sonra tamamen bedava elektrİk

SİSTEMİN AVANTAJLARI …. 4 GERİ BESLEME SİSTEMİYLE KESİNTİSİZ ENERJİ ÜRETİMİ ….

SİSTEMİN AVANTAJLARI BAYRAM UĞUR’un gelİştİrdİğİ 5 2 YIL ÜCRETSİZ SERVİS VE PARÇA DEĞİŞİM GARANTİSİ BAYRAM UĞUR’un gelİştİrdİğİ sİstemle panelden sağlanan enerjİ 5 kat verİmle çIkIşa aktarIlIr

SİSTEMİN AVANTAJLARI 6 UZAKTAN TAKİP SİSTEMİYLE ANINDA MÜDAHALE …..

YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ SİSTEMİ İSTENİLEN ÇIKIŞ GÜÇÜNÜNE GÖRE FARKLI KABİN BOYUTLARINDA SUNULMAKTADIR. YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ SİSTEMİ KESİNTİSİZ SÜREKLİ SABİT ENERJİ İHTİYACINI KARSILAYAN BAYRAM UĞURUN YILLARCA ÜZERİNDE ÇALIŞMALARINDAN DOĞAN BİR ÜRÜNÜDÜR.