5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ 11-12 MAYIS 2007.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

BİREYSEL EMEKLİLİK 2013.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Esnek Yan Haklar
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ, GRUP EMEKLİLİK PLANI VE FON İÇERİĞİ.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİ Ali Haydar ELVEREN
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
2013 YILINDA UYGULANACAK YENİ YASAL DÜZENLEMELER
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Temel Esaslar ve Güvenlik Unsurları
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Şebnem ULUSOY Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Özel Emeklilik Dairesi Şube Müdürü I. GELENEKSEL SİGORTACILIK KONFERANSI 12 Haziran 2002.
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
Amortisman ve Yenileme Fonu Uygulamalarının Muhasebeleştirilmesi
Çalışma Sermayesi Finansmanı
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
Bireysel Emeklilik Sistemi Yasal Düzenlemeler
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: İşleyişi ve Gelişmeler
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
İLLER BANKASI.
GARANTİ EMEKLİLİK BES ÜRÜNLERİ.
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE EMEKLİLİĞE HAK KAZANMA ŞARTLARI VE SONUÇLARI ESRA ÇAKMAKTEPE.
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2005 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
1 Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ 18 yaşın üstündeki her gönüllü sisteme dahil olabilir. Katılımcı.
MÜKEMMELLİĞE DOĞRU TÜRKİYE İsrafın Önlenmesinde Durum Tesbiti ve Çözüm Önerisi: 80/20 Prensibi ve 6 Sigma Yönetim Sistemi Prof. Dr. Aziz Akgül Türkiye.
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK. Tarihçesi  1990 yılında Anadolu hayat sigorta A.Ş Anadolu anonim Türk sigorta şirketi tarafından yürütülmekte olan hayat sigortacılığı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
Genel * Özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda değişiklik.
ÇALIŞANLARA ZORUNLU BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
ASİM-SEN Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Servis sunum
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
Bireysel Emeklilik Sistemi
DOÇ.DR. ERDEM KIRKBEŞOĞLU
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
Sunum transkripti:

5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007

2 Rakipler ve Rekabet nereye gidiyor? Eğitimli, tecrübeli, verimli rakip şirket personeli transferi Klasik rekabet anlayışı Maliyet, Pazarlama Günümüz rekabet anlayışı Markalaşma, Farklılaşma Motivasyon Maddi, Manevi Sadakat, Verimlilik ÇALIŞAN Beklentileri ÇALIŞAN Eğitim yatırımı, Tecrübe - zaman Rekabet imkanı

3 Çalışan beklentilerinin karşılanması ? Ülkemizin bugünkü rekabet ortamını yaklaşık 25 yıl kadar önce yaşamaya başlayan batılı ekonomilerde, şirketler kritik personel kaybını önlemek amacıyla çalışanlarına birtakım sosyal haklar yaratma arayışına girdiler Gelişmiş ekonomilerin de kronik sorunu olan sosyal güvenlik sistemlerinin yetersizliğine bağlı olarak artan emeklilik dönemine ait endişeler, aranan çözümün, işverenler ile çalışanların birlikte katkı yapacağı Bireysel Emeklilik Sistemleri olduğunu gösterdi Sistemi, devletler de çeşitli vergi avantajları ile destekleyince, kısa süre içerisinde önemli fon büyüklüklüklerine ulaşan Bireysel Emeklilik sisteminde bugün yaklaşık 13 trilyon USD büyüklüğünde Fon birikimi sağlandı

4 Kurumsal BES uygulamaları ? 10 ve üzerinde çalışanın katılımı ile başlatılabilecek kurumsal emeklilik sözleşmeleri, Emeklilik şirketlerinin, yönetim, operasyon ve tahsilat gibi önemli gider kalemlerini azaltacağı için çeşitli avantajlar ile desteklenmektedir Yönetmelikçe farklılaştırılmasına izin verilen bu alanların yanısıra, Emeklilik şirketleri de kendi imkanları ile bazı ilave avantajlar yaratabilmektedir Düşük Yönetim Gideri kesintisi Giriş aidatı alınmıyor Düşük Fon İşletim Gideri kesintisi + Değişen vergi mevzuatı, İşverence ödenen katkı paylarının kurumlar vergisi matrahından indirilmesine de olanak sağlamaktadır

5 Koç Allianz avantajları ?   En düşük aylık katkı payı 22.5 YTL dir   İşveren katılımlı planlarda kişi başı en az YTL Ferdi Kaza ve Maluliyet teminatı ücretsiz verilmektedir   Anlaşmalı sağlık kuruluşlarında Koç Allianz’a özel indirimlerden faydalanma imkanı sağlanmıştır   Plan avantajları çalışanların eş, çocuk, anne, baba ve kardeşleri için de geçerlidir   Plan avantajları, çalışanın işyerinden ayrılması halinde de geçerlidir Sistemin kurulmasından bu yana geçen yaklaşık 3,5 yıllık sürede, Koç Allianz’a ait 7 farklı fondan 3’ünün getirisi 1. sırada, 2’sininki 2. sırada ve diğeri 7. sıradadır

6 TEŞEKKÜRLER Ercüment Kepkep Kurumsal Emeklilik Pazarlama Md.