FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
Advertisements

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
Gözde DÖVEN – Dokuz Eylül Üniversitesi
FUTBOL GELİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ ANTRENÖR EĞİTİMİ PROGRAMLARI
ELİT GENÇ FUTBOLCU YETİŞTİRME PROGRAMI
TFPL Sistemi TURKCELL FAIR PLAY LİGİ SİSTEMİ. TFPL Sistemi 2008/2009 sezonunu en az puan ile tamamlayan takım “Turkcell Fair Play Ligi” şampiyonluğunu.
S İ STEM BELGELEND İ RME MERKEZ İ BA Ş KANLI Ğ I TSE- GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ ODASI PROTOKOLÜ ÜCRET TEKLİFİ.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
TÜRK FUTBOLU NASIL "ÜRETKEN" HALE DÖNÜŞÜR ?
FUTSAL.
Hadi bir futbol kulübü kuralım....
METİN OKTAY.
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
LİGLER OPERASYONU VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR
İstanbul Alt Yapı Ligleri Sorunları
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ. UEFA Kulüp Lisans Sistemi UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA.
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Hacettepe ünİversİtesİ RUGBY ve Touch rugby topluluğu Sunumu
“Ne olacak bu Fener’in hali” diye düşünenler için Fenerbahçe Nasıl Kurtulur Procesi Fenerbeyli Esatbahçe’den Enfes Bir Proce Daha… 2010.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
YEŞİLAY İNDİRİM KARTI ile, Bir İlk’te hep birlikte…
B İ R REKABET STRATEJ İ S İ OLARAK YERELLE Ş ME POL İ T İ KASI PROF.DR. İ SA SA Ğ BA Ş AFYON KOCATEPE ÜN İ VERS İ TES İ İ. İ.B.F. MAL İ YE BÖLÜMÜ 1.
SERTİFİKASYON PROGRAMI
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SEZONU EĞİTİM SEMİNERLERİ (2) ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ (BARCELONA-AJAX- V.S.) FUTBOL GENÇLİK AKADEMİLERİNİN ORGANİZASYONU.
ÇALIŞAN SA Ğ LI Ğ I B İ R İ M İ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.
TURKCELL SÜPER LİG 18 TAKIM TFF 1.LİG 18 TAKIM TFF 2.LİG 45 TAKIM TFF 3. LİG 54 TAKIM TOPLAM 135 TAKIM 2009 – 2010 SEZONU.
Türkiye Futbol Federasyonu Akademi Ligi Kural Güncellemesi
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
…Egitimhane.com… EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSMETPAŞA ORTAOKULU
ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
TEST – 1.
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ
Türkiye’de Eğitimin Kalitesi ve Eşitlik
UEFA tebrik eder Silivri, Türkiye Jørn West Larsen.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
Fair Play – Hakem Antrenör İlişkileri
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
ALMANCA MÜTERC İ M TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ Swot Analizi.
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
TÜFAD SERTİFİKA PROGRAMLARI SERİSİ/3 İZMİR 29 Nisan 2013 KULÜP GENÇLİK GELİŞTİRME MERKEZLERİNİN İDEAL YAPILANMASI Sunan Prof. Dr.Mustafa Ferit ACAR.
TFF-TÜFAD (GENEL KONULAR VE 23
FEDERASYON MEDYA TEMSİLCİSİ ( FMT ) RAPOR DÜZENLEME KRİTERLERİ.
KULÜPLERDE MAÇ ANALİZİ
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
CUMHURİYETİMİZİN 87. YILI KUTLU OLSUN. 2010– 2011 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP MÜSABAKALARI FİKSTÜR ÇEKİMİNE HOŞGELDİNİZ.
MESLEKLER SUDENUR ÖZYILMAZ SENANUR YILDIZ MERVE KESERCİ.
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
AD:ERCAN SOYAD:ERBAY SINIF:5-A NO:239
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
ETMD LİGİ NEDİR ? Her yıl Mart-Mayıs aylarında İstanbul’da düzenlenen kurumsal şirket çalışanlarının katılımıyla, hizmetleri ve katılımcı kitlesiyle Türkiye'nin.
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
Yurtiçi Faaliyetleri & Altyapı Organizasyonları Departmanı İstanbul 2016.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
ETMD LİGİ NEDİR ? NEDEN ETMD LİGİ ?
Futbol Yönetim Sistemi
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.
Sunum transkripti:

FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009

EGE BÖLGE TEKNİK SORUMLUSU ULUSAL FUTBOL GELİŞİM AKADEMİSİ Futbol akademileri kulüpler için TFF'nin belirlediği normlarda gerekli eğitimleri vererek, 3 yıl içinde Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. lig kulüplerinin tümünde kurulacaktır. Coşkun SÜER EGE BÖLGE TEKNİK SORUMLUSU coskunsüer@tff.org

Akademi Lig Modeli : Akademi Ligi modelinde temel amaç yetenekli oyuncuların ideal antrenman ortamında, konusunda uzman eğitmenler tarafından eğitilerek birbirlerini zorlayacak düzeyde anlamlı maçlar oynamalarını sağlamaktır. Yatılı Akademiler Modeli 13 - 14 - 15 yaş grupları MEB Eğitimi sabahtan - öğlene Futbol eğitimi öğleden sonra Haftasonu müsabaka Kendi kulüplerinde Akademi takımında

Yeterli fiziki altyapısı olmayan kulüplerin bulunduğu bölgelerdeki yetenekli oyuncularımızı, yatılı akademiler çatısı altında toplayarak TFF'ye bağlı çalışan uzman eğitmenler tarafından eğitip profesyonel klüplerde oynayacak düzeye getirmeye çalışacağımız modeldir.Yatılı akademilerde MEB'e bağlı dersler öğlene kadar, futbol eğitimi ise öğleden sonra görülecektir. Bölgesel olarak TFF akademilerinde eğitim haftaiçi olacak ve oyuncular haftasonu kendi klüplerinde oynayacaklardır, bazı bölgelerdeki akademilerimiz ise kendi takımlarını oluşturarak bağlı oldukları bölgenin akdemi liginde mücadele edeceklerdir.

Akademi Ligi: 13-14-15 yaş grupları Deplasmanlı :14-15 yaş Azami 2 saat mesafe 2008-2009'da 4 Bölgede

TFF'nin 2008-2009 sezonunda 4 pilot bölgede başlatmayı öngördüğü Akademi Ligi 13-14-15 yaş gruplarını kapsamaktadır.. Her yaş grubu kendi ligini oluşturacaktır.. 13 yaş grubunun bölgesel,14-15 yaş grubunun ise azami 2 saat mesafedeki takımlar ile deplasmanlı olarak yapılması planlanmaktadır

Bölgedeki profesyonel takımlar (yeterli fiziki altyapısı olan) Aynı bölgedeki istisnai olarak yeterli amatör takımlar Tüm çalıştırıcılar(TFF UEFA B+ Lisansı) Ücretlerini TFF ödeyecek (Süper Lig hariç) Merkezi periyodik eğitim / ölçümler

Akademi ligine katılacak profesyonel veya amatör takımların 2008-2009 sezonunda 13-14-15 yaş grubu takımalara sahip olması, kendilerine ait antrenman ve nizami ölçülerde (çim/sentetik) maç sahası olması ve Uefa lisanslı antrenöre sahip olması.gerekmektedir.Akademi kriterlerine uyan takımların antrenörleri TFF tarafından ücretsiz olarak Uefa B+ lisansı seviyesinde ücretsiz olarak eğitileceklerdir. Süper Lig dışında kalan Akademi Ligi antrenörlerinin aylık ücretleri TFF tarafından ödenecektir. Akademi Liglerindeki seçilmiş yetenekli oyuncular ve antrenörler periyodik olarak uzman TFF antrenörleri tarafından eğitim görecek,oyuncuların ise düzenli olarak ölçümleri yapılarak gelişimleri takip edilecektir.

2009 - 2010 Sezonu 13-14-15 yaş grupları Tüm Türkiye'de 16 yaş grubu 4 bölgede

2012 -2013 13-18 yaş arası Akademi Ligi Tüm Türkiye'de 2009 - 2010 sezonunda 13 - 14 -15 yaş grubu akademi liglerinin tüm Türkiye genelinde yapılması öngörülmektedir.Akademi Ligleri her sezon bir yaş yukarı çekilerek 2012 - 2013 sezonunda 13-18 yaş arasında tüm yaş gruplarının oynayacağı akademi ligleri oluşturulacaktır.Akademi Liglerinde her yaşın ayrı ligi bulunmaktadır.

TEŞEKKÜRLER…. 