Asıl İşveren - Alt İşveren (Taşeron)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Murat AYAS Sosyal Güvenlik Uzmanı
Advertisements

SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
4857 SAYILI İŞ YASASINDA İŞ SÜRELERİ DÜZENLEMESİ
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
İŞ KAZASI İş kazası; Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,
20-22 EYLÜL 2011 TÜRKİYE’DE OLUMLU ÖRNEK
KONU: İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ MALİYETİ
SÖZLEŞME MANZARALARI Sözleşmelerde Bulunan Şartlar Sözleşmelerde Bulunamayanlar Sözleşme Şakaları Dr.iklil Konyalılar.
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
ERK İSG&İK – –
İŞVEREN VE ÇALIŞANLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUM
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
İş Hukukunun Temel Kavramları
İÇİNDEKİLER 4857 S. İş Kanunu’nda İşçi, İşveren ve Altişveren (Taşeron) Kavramları Asıl – Alt İşveren İlişkisinin Koşulları Kanuna Aykırı Olarak Kurulan.
Sendikaların İşlevleri
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞÇİ TARAFINDAN FESHİ KÜBRA ULAŞLI
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
İŞ SÖZLEŞMESİ İş Sözleşmesinin Tanımı ve Unsurları Tanımı
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
İŞ HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI
Dünya Ekonomik Forumu Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu 2015 ÇALIŞMA HAYATINDA 100 KADINDAN 37’si ÇALIŞIYOR Bu veri ile 125 ülke arasında Türkiye.
İŞ KANUNUNUN UYGULAMA ALANI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HIZMET ICI EĞITIM TAŞERON IŞÇI HAKLARI ÖZGE YILDIZ-HAKKAKUL.
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
1 MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI.
Eşitlik İlkesini Uygula
AHMET YİĞİTALP. Dünya İstatistikleri Türkiye İstatistikleri 17 3 Türkiye ve Dünyada İSG 24 İlave Çalışma Notları 1 2 İHE İGU-C İGU-B İGU-A
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR Sayılı İş Kanunu: 1. Madde “Bu kanun 4. Maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
İNŞ 239 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE HUKUKSAL YAKLAŞIMLAR VE ETİK Ders Notları-1 Yrd. Doç. Dr. Serkan Kıvrak.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
NEDİR, ŞARTLARI NELERDİR?
Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir.
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Sendikaların İşlevleri
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
Anlatan: Adnan Hadzimusiç
Toplu pazarlık.
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
İşçilik Maliyetleri İşçilik maliyeti nedir ?
Servis sunum
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İş Sözleşmesinin Sona Ermesi
Dr.Öğr.Üyesi Serkan Kıvrak
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
İş Hukukunun Temel Kavramları
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU İŞYERİ KAVRAMI. İŞYERİ İş Kanunu, 4’üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri.
Sunum transkripti:

Asıl İşveren - Alt İşveren (Taşeron) Sorumlulukları

İşveren tekstil fabrikası yemekhane, paketleme, temizlik ve nakliye işleri ile bahçe duvarlarının yapımı ve çatı tamir işleri alt işveren(taşeron) müteahhit firmalara verilmiştir. Yemekhane ve paketleme servisini üzerine alan firmanın işçileri sadece(münhasıran) tekstil fabrikasının işçilerine yemek hazırlamakta; temizlik ve nakliye firmasının işçileri ise haftada bir gün fabrikaya gelerek büro temizliği ve üretilen malların nakliye işini yapmaktadır. Bahçe duvarlarını tamamlayan firmanın işçileri ve çatı tamiri yapan firmanın işçileri ve üç ay içinde işlerini bitirerek tekstil fabrikasını terk edeceklerdir.

Yemekhane ve paketleme servisini üzerine alan firmanın işçileri sadece(münhasıran) tekstil fabrikasının işçilerine yemek hazırlamaktadır. Yemekhane işçisinin işten çıkarılması nedeniyle talep ettiği ücret, fazla mesai ve izin ücretleriyle ihbar ve kıdem tazminatlarının sorumlusu kimdir?

Yemekhane ve paketleme servisini üzerine alan firmanın işçileri sadece(münhasıran) tekstil fabrikasının işçilerine yemek hazırlamaktadır. Paketleme işçisinin elini kaptırdığı paketleme makinesinde meydana gelen iş kazasından kim sorumlu olur?

…temizlik ve nakliye firmasının işçileri ise haftada bir gün fabrikaya gelerek büro temizliği ve üretilen malların nakliye işini yapmaktadır. Haftada bir gün devamlı olarak tekstil fabrikasına gelip büro temizliği yapan işçinin diğer günler başka işyerlerinde çalıştığı göz önünde tutulacak olursa işçilik haklarından kimi sorumlu tutarsınız?

…temizlik ve nakliye firmasının işçileri ise haftada bir gün fabrikaya gelerek büro temizliği ve üretilen malların nakliye işini yapmaktadır. Nakliye firmasının şoförünün fabrikaya gelirken yaptığı kazanın hangi işveren bakımından ‘’iş kazası’’ ve ‘’trafik kazası’’ olabileceğini tartışınız?

Bahçe duvarlarını tamamlayan firmanın işçileri ve çatı tamiri yapan firmanın işçileri ve üç ay içinde işlerini bitirerek tekstil fabrikasını terk edeceklerdir. Bahçe duvarını yapan firmanın işçinin işten çıkarılması nedeniyle talep ettiği ücret, fazla mesai ve yıllık izin ücretleriyle ihbar ve kıdem tazminatlarından kim sorumlu olur?

Bahçe duvarlarını tamamlayan firmanın işçileri ve çatı tamiri yapan firmanın işçileri ve üç ay içinde işlerini bitirerek tekstil fabrikasını terk edeceklerdir. Fabrikanın çatısını onaran firmanın işçisinin çatıdan düşüp ölmesi halinde, mirasçıları yıllık izin ücretiyle ihbar ve kıdem tazminatlarından hangilerini talep edebilirler?

Yemekhane ve paketleme servisini üzerine alan firmanın işçileri sadece(münhasıran) tekstil fabrikasının işçilerine yemek hazırlamakta Yemekhane ve paketleme firmaları işçilerinin sendika üyesi olmaları halinde, kendilerine sendikayla tekstil fabrikası(asıl) işvereninin imzaladığı toplu iş sözleşmesinin uygulanıp uygulanmayacağını tartışınız?

İşveren tekstil fabrikasının alt işveren(taşeron) firmalarla yaptıkları sözleşmeyi tanımlayınız ve sözleşmede yer alan’’bütün işçilik haklarından alt işveren(taşeron) firma sorumlu olacaktır.’’hükmünü her bir alt işveren(taşeron) firma bakımından değerlendiriniz.

Tekstil fabrikası işvereninin bir ‘’kamu işvereni’’ olduğunu varsayarsak, yemekhane işçisinin yukarıdaki taleplerinden hangilerini ödemek zorunda kalır? Açıklayınız.

Tekstil fabrikası işvereninin daha önce işyerinde ‘’işçi’’olarak çalışan kişiyle yaptığı’’taşeron’’ sözleşmesinin hukuki’’geçerliliğini’’ ve taşeronun işçileri bakımından doğurduğu sonuçları açıklayınız.

HAZIRLAYANLAR; 060401099 Havva Nezaket Kayış 060401087 Müge Ergin