Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONAK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
Advertisements

Emre ERDEM Haziran 2013.
SPORUN SAĞLIĞA FAYDALARI.
Sivasspor Kulübü Reklam ve Sponsorluk Alanları. Sivasspor Kulübü Reklam ve Pazarlama Direktörlüğü Gültepe Mahallesi Erzincan Karayolu Sivasspor Vali Lütfullah.
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Dudak Damak Yarıkları Çalışma Gurubu Kongre Raporu
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
(Yeşil Bayrak) EKO OKULLAR PROGRAMI.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
FİZİKSEL AKTİVİTE, BESLENME, SAĞLIK.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
ULTIMATE TÜRKİYE.
SAĞLIKLI YAŞLANMA: SOSYAL BİR OLGU
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
MAÇ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE KUPASI GRUPLARI A GRUBUB GRUBUC GRUBUD GRUBU SİVASSPORKEÇİÖRENGÜCÜSAMSUNSPOR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. GAZİANTEPSPORTRABZONSPOR.
BALÇOVA’ DA SİGARASIZ YAŞAMLA KALP SAĞLIĞINI KORUMA:
OKULDA DİABET (ORTAOKUL LİSE)
HİPERTANSİYON NEDİR Kenan KARAKAŞLI Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi Sağlık Slayt Arşivi:
Birinci Basamakta Hipertansiyon
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
AYGÜL YÜKSEL/PLANT NURSE KOLESTEROL GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT.
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
ATC Araç Takip Sistemleri
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
OBEZİTE PİŞMANLIKTIR Dönem I TODUP çalışması
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
Dünya Böbrek Günü 13 Mart 2014.
ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.
OBEZİTE İLE MÜCADELE.
Eslenme engeli.
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
MAÇ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE KUPASI GRUPLARI A GRUBUB GRUBUC GRUBUD GRUBU SİVASSPORKEÇİÖRENGÜCÜSAMSUNSPOR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. GAZİANTEPSPORTRABZONSPOR.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
Erken Çocukluk Döneminde
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
Çocuk ve Spor Bahadır Özdilek.
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
Şişmanlık (Obezite) HALİL KARADERE.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
2007 – 2008 SEZONU TURKCELL SÜPER LİG FİKSTÜR ÇEKİMİNE HOŞGELDİNİZ...
PSİKOSOSYAL RİSK ETMENLERİ. Amaç; İşyerindeki sağlığa zararlı psikososyal risk etmenleri hakkında bilgi sahibi olmak.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
SAĞLIKLI YAŞAMIN KORUNMASI Hazırlayan = Yakup Çelik
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BAYRAKLI HİPERTANSİYON PREVALANS VE FARKINDALIK (BAYHİP) ÇALIŞMASI
DOLAŞIM SİSTEMİ  .
Nabız Kalp atımlarının atar damara yaptığı basıncın vücudun belli bölgelerinden el ile hissedilmesidir.
YAŞAM BOYU SPOR 2. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
YAŞAM BOYU SPOR 3. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?

Kalp-damar hastalıkları dünyanın en büyük katilidir Gelişmiş ülkelerde ölümlerin yaklaşık üçte biri, gelişmekte olan ülkelerde ise dörte biri kalp krizi ve inmeye bağlıdır. Ülkemizde de ölümlerin %55’i kardiyovasküler olaylardan kaynaklanmaktadır.

Kalbiniz Ne Kadar Genç? Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, sigara, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve aşırı kilo gibi önemli risk faktörlerinin kontrol altına alınması kalp krizi ve inmeyi önleyebilir ve kalbin daha yavaş yaşlanmasına yardımcı olabilir. Bu gerçeklerin vurgulanması amacıyla, bu yıl Dünya Kalp Günü için “Kalbiniz Ne Kadar Genç?” sloganı belirlenmiştir.

Kalbin Yaşı Kalbin yaşı biyolojik yaştan farklı olabilir. Kardiyovasküler risk tabloları gibi araçlar kullanılarak bireylerin 10 yıl içinde kalp krizi geçirme ve inme riski hesaplanabilir. Böylece dolaylı olarak “Kalbin Yaşı” da hesaplanabilir ve gerekli önlemler alınabilir.

Kalbi Genç Tutmak Aşağıdaki önlemler kalbin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olabilir: Düşük kalorili, dengeli beslenmek Düzenli egzersiz yapmak Sigara içmemek Fazla kilolardan kurtulmak Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi risk faktörlerini kontrol altına almak

Toplam Kardiyovasküler Risk Kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörlerinin belirlenmesi ve risklerin bütün olarak ele alındığı bir yaklaşımının izlenmesi önemli yararlar sağlayacaktır.

DÜNYA KALP GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Dünyadaki Etkinlikler Türkiye’de Türk Kardiyoloji Derneği’nin önderliğinde olmak üzere, Dünya Kalp Federasyonu’nun, 100 ülkedeki üye kuruluşları Dünya Kalp Günü’nde Kalbiniz Ne Kadar Genç? Sloganı altında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Dünyadaki Etkinlikler Düzenlenecek etkinlikler arasında kardiyovasküler risk ölçümleri, sağlık kontrolleri, yürüyüşler, spor etkinlikleri, halka açık konuşmalar, gösteriler, konserler, sergiler ve bilimsel forumlar yer almaktadır.

Türkiye’deki Etkinlikler

Turkcell Süperlig 7.hafta maçları 22-23-24 Eylül 2006 7.Hafta maçlarında takımların sahaya özel pankartlar ile çıkması Elektronik panolarda kalp günü ile ilgili mesajlara yer verilmesi 23 Eylül 2006 Trabzonspor-Galatasaray maçı öncesinde stadyum şeref ve basın tribünlerinde kardiyovasküler risk ölçümü Maç öncesinde stadyumların şeref, basın ve kapalı tribünlerinde bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması

Turkcell Süperlig 7.hafta maçları Gaziantepspor Gençlerbirliği Beşiktaş Ankaragücü Trabzonspor Galatasaray Bursaspor Sivasspor Denizlispor K. Erciyesspor Ankaraspor Antalyaspor Konyaspor Fenerbahçe Kayserispor Sakaryaspor V. Manisaspor Ç. Rizespor

SKORBORD MESAJLARI PANKARTLAR

POSTER

BROŞÜR

Belediyeler Yerel yönetimler (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri, Adana, Trabzon, Kahramanmaraş, Samsun, Gaziantep) Broşür dağıtımı Poster uygulamaları

Avrasya Maratonu Pankart çalışması Bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması Risk taraması planlanıyor.