Yukarıdaki iki figürün neleri anımsattığını izaha gerek olmadığı…..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YER KABUĞU NELERDEN OLUŞUR
Advertisements

Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
Slaytı kendi akışına bırakınız Hazırlayan
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.
BİRAZ DA MİZAH ÖZGÜR İRADE.
KELEBEK VE ÇİÇEK.
Duvar yazı ve resimleri. PPS.-27-
Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir koyun alır
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
EN BÜYÜK BAŞÖĞRETMENİN ŞAHSINDA TÜM ÖĞRETMENLERE İTHAF EDİLMİŞTİR
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
Saklı objeleri Bulun.
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
Hasretinden prangalar eskittim
İP HİKAYESİ.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Prof.Dr.Erdal ATABEK SEVGİYE YER KALMADI
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
DUVAR YAZILARI VE RESİMLERİ. – 29.pps Derleyen : Vasfi Ayaz
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.

ATATÜRK VE ÇAĞININ KADINLARI MODERN MİLLET MODERN KADIN İŞTE 75 YIL ÖNCESİ MODERN MİLLET MODERN KADIN İŞTE 75 YIL ÖNCESİ.
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
Alışveriş Yapıyorum.
BABAM.
Sıralanışı Sözcük ve Sözcüklerin Hazırlayan Şerife TUNCA
“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”
BAĞLAÇ Cümleler veya eşit görev ve türdeki kelimeler arasında anlamca bağ kuran kelimelere bağlama edatı (bağlaç) denir. Bağlaçlar yapım ve çekim eki almaz,
Sen Sevdalı Ben Belalı MÜZİK : Sezen Aksu Sen Sevdalı Ben Belalı
ŞİMŞİRLİ KÖYÜ... Daha önce adını duymadığımız bu köyün adı birkaç gündür gazetelerde sıkça geçiyor. Feridun ÖZHAN
Doğal afetler birden meydana gelip büyük can ve mal kayıplarına neden olduğu için, yazılı ve sözlü olarak sanatçılara konu olmuştur.
HAYATIN LÜGATI..!! ZAMAN bitmeyen bir dönencedir. DOĞMAK var olmanın gerçekleşmesidir. YAŞAMAK var olan bedenle zamanda.
Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sunu ve Müzik : Vasfi Ayaz
Boya sandığına saklı düşler
Nasrettin Hoca.
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Öğretmenler Günü.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
öğretmenin adı:Yusuf Ziya Kınacı Branjı:bılişim teklonoji öğretmeni
Hazırlayan Slaytı kendi akışına bırakınız Abdurrahim Karakoç.
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
2. İnanca Bağlılığı.
Kütüphane ile ilgili özlü sözler
Modern hukuk literatüründe; haksız iktisab, sebepsiz zenginleşme, sebepsiz iktisab tabirleriyle de ifade edilen haksız kazanç, hukuki bir sebebe dayanmaksızın,
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri
NE YAPARDIN?. Suçlu sevdiğin biri de olsa suçunu örtbas etme.
AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
TARİHE MAL OLMUŞ FIKRALAR Senesinde M.Zeki Pakalının uzun araştırmaları sayesinde meydana getirdiği ‘’Tarihe mal olmuş fıkralar’’adlı kitabından.
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
Saklı objeleri Bulun.
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
Bugün neler öğreneceğiz?
Çelebi Grubu.
Gidene kal demeyeceksin. .. Gidene kal demek zavallılara,
Sunum transkripti:

Yukarıdaki iki figürün neleri anımsattığını izaha gerek olmadığı…..

BÜYÜKLER BİLİR Yalan-dolan ile devran sürmeyi Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. Milletin başına çorap örmeyi Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. ŞİİR : Halk ozanı : Abdurrahim Karakoç Müzik : Aranağme ‘’Asalet bir altın idi pul oldu’’ Sunu : Vasfi Ayaz

Rüşvet vermek, rüşvet almak nasıl şey Hazineden para çalmak nasıl şey Terlemeden zengin olmak nasıl şey Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

Erken palazlanıp erken ötmeyi Değirmenler kurup baş öğütmeyi Hele meydan meydan adam gütmeyi Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

Anlamayız kopya nedir, asıl ne Perde, sahne, solo, koro, fasıl ne Üçkağıtta erkân nedir, usul ne Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. Koyun gibiyizdir biz onlara..

Anlamayız kopya nedir, asıl ne Perde, sahne, solo, koro, fasıl ne Üçkağıtta erkân nedir, usul ne Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. Kaç tür hokkabazlık, kâhinlik varsa Kaç şeytanlık varsa, kaç cinlik varsa Kaç şeytanlık varsa, kaç cinlik varsa Dünyada ne hile, ne hinlik varsa Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

Namussuzluk yapın derler... Yaparız El uzatır öpün derler... Öperiz Put gösterir tapın derler... Taparız Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. Seyrettikçe ana-baba filmini Hissederiz baskısını, zulmünü Lisans üstü maskaralık ilmini Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

Âdettir gerekmez mâluma ilâm Taklide günaydın, asıla selâm Ne ki hınzırlık var hâsılıkelâm Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. Biz ne bilek beğim, böyükler bilir. ABDURRAHİM KARAKOÇ