Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN"— Sunum transkripti:

1 EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN

2 Edip Cansever ( )

3 Ben orda akşamına orospular dadanan Camlarında pis sinekler gezinen, ben orda Eskimiş bir tutuşla şarabını içiyor Kadınlarda oluyor kadınsız bakışlarla (Phoenix)

4 ... Sonra yanık kelebek rengi saçlarını Etine çok yakıştıran bir orospuyla Ölümün ekşi sarı kokusuna daldığı (Tragedyalar)

5 Rakılar içerdik Benim karışık işlerim olurdu Nikola takılırdı bana Gerçekte fena adamlardık Kadınlar kapıları başka türlü açarlardı gene de Yumuşak sesler çıkarırlardı Yatakları tertemizdi (Tragedyalar)

6 Diyorum ki bir geneleve gitmeli Hiç değilse bir karşı koyma biçimi Ve belki O yalanlardan , yalan ilişkilerden Daha önemli bu, kimbilir (Tragedyalar)

7 Hem size söyleyeyim, benim aklımda kadınlar dizili Bir sürü evler duruyor Yataklar, perdeler, kolonya şişeleri Ve çiçekler, prezervatifler (Cadı Ağacı)

8 Ne biçim bir sestir şu bizim dalgınlığımız Bir tayın dişinde ince bir taflan Az yaşlı bir kadında göğüs uçlarının Yanarak bir kedinin ağzından Dönüşüp iç çekmesine gece kuşlarının (Başım Dönüyor İkimizden)

9 Bence bu asılmak saati kadınsızlıkla İğneyle, saatle, bir kadın çorabıyla asılmak saati... Bir müziktir ayrıca, iki tek kadın çalışır Bir yatakla bir müzik iki tek kadın İki tek kadın çalışır aynı yatakta (Uzun)

10 ... Yüzüdür şairin kanarsa yalnızlıktan Bir yüz ki upuzun kadınsız günler gibi. (Şairin Kanı)

11 ... Aşk duyan bir kadını Onun kişiliği olan memelerini (Uyanınca Çocuk Olmak)

12 Bir avukat benim ellerimi tuttu Gözlüklü bir kadındı bu iyi mi
Bir avukat benim ellerimi tuttu Gözlüklü bir kadındı bu iyi mi .... Çekiverdi beni Göğüsleri pek hoştu, ipekli bir giysinin altındaydı onlar Sora elleri ve kalçaları pek hoştu Kılların ve bütün oynak yerlerin ölümlere doğru içinde Bacaklarıyla bir şeyler yapıyordu artık (Çağrılmayan Yakup)

13 ... Kadın saçlarını tarıyor ve usulca sokuluyordu adama Adamsa ayağa kalkıyor ve işte ayağa kalkıyordu ustaca Dışarı çıkıyor, içeri giriyor, üç aşağı beş yukarı (Umutsuzlar Parkı)

14 Ben patronum, şöyle böyle bir adamım Bırakın konuşayım Bir bira içeyim konuşayım Kim ne derse desin kadınlara düşkünüm Ne yapayım öyleyim Kadın dendi mi sanki ben Vişneli bir dondurmayı durmaksızın yalarım (Patron Masaya Gelir)

15 ... Dudaklarımı aldı, dudaklarımı taşırdı Köpüren sütler gibi taşırdı Üstüne çekti beni Köpüren sütler gibiydik (Ruhi Bey ve Limonluktaki Yangın)

16 Çepeçevre oturduk masanın başına gene Bezik oynadık Hilmi bey –her gün oynuyoruz ya Giysisiz, sadece kombinezonlarımızla -öyle işte (Bezik Oynayan Kadınlar)

17 Çıplaklığımla övünürüm Dişiliğimle övünürüm Benim olan her şeyi kullanırım Kullanmak ayıp mıdır? Değildir. Ayıp olan ne ki Ben bunları bir güzellik bilirim (Ester’in Söyledikleri)

18 Sisin oldukça üstünde göğüsleri gergin bir tepe Donunu çeken bir kadın gibi...Kadınlar O kadar çoktular ki, anlatamam Eğilip eğilip altlarından geçtiğim Birer hamaktı onlar Sonra sonra çok büyük birer hamaktılar Her bir deliğinden ayrı ayrı geçtiğim Geçmek istediğim yani (Metrdotel Eros Otelinde)

19 EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN


"EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları