 Bir iletişim mimarisidir.  Bir DTD si yoktur.  Roy Fielding 2000 Yılında ortaya atmıştır.  En başarılı Rest Uyarlamalarından biri HTTP protokolüdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML
Advertisements

WEB TASARIM Temel Kavramlar.
NETBEANS’TE AXİS 2 ile WEB SERVİS GELİŞTİRME
Özel Site.NET İnternet Nedir? Soner Sevindik.
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
MIT563 Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Görme Engelliler İçin Servis Platformu
HTTP’yi (istemci tarafı) kendi kendinize deneyin
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Ağ ve Sistem Yönetimi Şubesi
04/02/10 Django Web Uygulamaları Geliştirmede Çağdaş bir Yaklaşım.
 Meltem KORCAY  Ayşe KUBİLAY
Web Service Uygulaması
3. HTTP.
ANDROID işletim sistemi
WEB SAYFALARININ SUNUCUYA YERLEŞTİRİLMESİ Okutman İlyas KOÇ.
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
Çerez(Cookie) Kullanımı Oturum Yönetimi
XML Genişletilebilir İşaretleme Dili (eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmayı.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Ders 3 – Bindings(Bağlayıcılar)
İNTERNET DÜNYAYI SARAN HAYALİ BİR AĞDIR BİLGİSAYARLAR ARASI İLETİŞİM AĞI. BİLGİYE EN HIZLI ULAŞIM.
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
BİLGİSAYAR AĞLARI.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
İSİM UZAYLARI.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
3. Bölüm Taşıma Katmanı Computer Networking: A Top Down Approach 4th edition. Jim Kurose, Keith Ross Addison-Wesley, July Transport Layer.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
EXCEL FORMÜL ÇUBUGU Hazırlayan:ali BALCI.
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Chapter 5. Ağ Protokolleri
İNTERNET.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
BİLGİSAYAR DERSİ WEB SİTESİ İNCELEME HOCA:Yar. Doç.NURAY GEDİK ÜNAL TACAN
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İSİM UZAYLARI. İSİM UZAYI Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir.”Namescapes”
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları

E-POSTA Hakan YİĞİT.
Altağlara Bölme (Subneting). Alt ağlar İletişimin daha sağlıklı yapılabilmesi için ya da gereksinimlerden kaynaklanan çeşitli network senaryoları için.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
FTP Nedir ? Deniz Kaya FTP NEDİR ? Ftp (File Transfer Protocol), dosya gönderme protokolü manası gelir. Bir bilgisayardan bir başka bilgisayar.
KOSGEB KOBİ GİRİŞ SAYFASI
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
NetOpenX-REST Burak Çelik Uyarlama Araçları Uzmanı.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
J-guar Rest Servis.
FTP Server Eray Demir
MAİL SERVER Oğuz ZARCI –
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
Temel Internet Kullanımı Y. Doç. Dr. M. Sıtkı İlkay Ekim 2006.
TCP/IP PROTOKOLÜ.
HTTP Kullanıcı Asıllama ve Yetkilendirme
İstemci sunucu sistemleri ve ağlar
Tasarım: Ali Topal.
Sunum transkripti:

 Bir iletişim mimarisidir.  Bir DTD si yoktur.  Roy Fielding 2000 Yılında ortaya atmıştır.  En başarılı Rest Uyarlamalarından biri HTTP protokolüdür

Representational State Transfer ‘ in baş harflerinden oluşmuştur ve durum nakillerini belirtmektedir. Genel olarak işlerimizi insan-makina olarak, yaparız, yani bilgisayarda bir e-posta okuma, gönderme vs. gibi işler. Biz bu işler gibi diğer işlerimizide makina-makina arasında yapma şansımız var mı??? Diye düşündüğümüzde işte tam bu noktada RESTful web servisler devreye giriyor.Mesela bir URL ile bir kaynak belirtip çağırdığımız zaman sistem o kaynaktaki veriyi çıkarıp verecek mi??

Yani ben gidip bir metodu tetiklemeyeyim, yada bir belgeyi burdan göndermeyeyim vs. Ama bir takim metodlarla resourceler(kaynaklar) yaratayım. Web uygulamanın icerisinden o kaynaklarada hep URL`lerle yada URI` ler ile erisebileyim.

 1- Birtane URL  2- Bir tane browser Her uygulama için mutlaka bir URL yaratırız, bunları yarattığımızda, zaten http protocolunun icinde 4-5 tane komut var(GET, POST, PUT, DELETE vs.) bunlar vasıtasıyla ben işlemlerimin cok büyük kısmını %80`i yapabilirim.

 Http merkezli olacak, yani başka protocolleri desteklemeyecek cünkü basit olmalı.  Contanierden bağımsız olma, (Application server)  Formattan bağımsız olma  WSDL, UDDI, vb. kullanılmaması

 j2se 5.0`dan önceki sürümler desteklenmez.

 Kitapçım Restful API  Bir Kitapçı Web Uygulaması Restful APIsi  Api url:  Kaynaklar: 

 Eylemler:  GET  Var olan kitap listesini alma  PUT  Yeni kitap kaydı  POST  Var olan kitabı değiştirme  GET  Kitap hakkında bilgi alma  DELETE  Kitap silme

 ve   XML olarak temsil

 PUT   The Art of computer programming 1  Donald E.Knuth 