EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
EVDE BAKIM HİZMETLERİ SUNUMU HAKKINDA TEBLİĞ
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
90 Gün Kampanyası «HEDEFLERLE YÖNETİM İLKESİNE» dayanan bir yönetim kampanyasıdır. Kampanya kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterliklerinin.
Denetim Planının Hazırlanması
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
KARAÇAY İLKOKUL/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
Sağlık Kabinlerinin Açılması ve İşleyişi
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Tevfik BAYHAN Bakanlık
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
Merkezi Randevu Sistemi
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
EVDE BAKIM HİZMETLERİ SUNUMU HAKKINDA YÖNETMELİK
SİNOP AYANCIK İMAM HATİP LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
TEST – 1.
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Ek-2 Örnekler.
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
1-1-2 Türkiye genelinde Acil Sağlık Hizmetlerine erişim numaraları ile yapılmaktadır. Ambulans içinde Doktor,Hemşire,Sağlık Memuru,AABT,ATT, Şoför.
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL.
EVDE BAKIM HİZMETLERİ YASAL DURUM. Evde Bakım Nedir G erek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi.
992 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BULUNAN TIBBİ TAHLİL LABORATUARLARI DENETİM FORMU.
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Sunum transkripti:

EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU

MEVZUAT İLE ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEME Mevzuata Uygun Mevzuata Uygun Değil Denetlenen Kuruluşun Tarih : / / Adı : Saat : Türü : Adresi : MEVZUAT İLE ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEME Mevzuata Uygun Mevzuata Uygun Değil Eksikliğin Giderilmesi İçin Verilecek Süre Eksikliğin Devamında Faaliyet Durdurma Süresi ÇALIŞMA ESASLARI İLE İLGİLİ KISIM 1 Uygunluk Belgesi var mı? Var Yok * Süresiz 2 Mesul Müdürlük/Birim Sorumlusu Belgesi var mı?

Kuruluşta çalışan tüm personelin çalışma belgesi var mı? Var Yok 5 gün 3 Mesul Müdür yerinde olmadığı saatlerde görevini devrettiği hekim var mı? Evet Hayır ** 3 gün 4 Kuruluşta çalışan tüm personelin çalışma belgesi var mı? Var Yok 5 gün 5 Mevzuata aykırı olarak çalışan yabancı uyruklu hekim var mı? * 10 gün

Uygunluk Belgesinde belirtilen çalışma saatlerine uyuluyor mu? ** 6 Kuruluşta asistan, intern, öğrenci, stajyer gibi sağlık personeli çalışıyor mu? Hayır Evet * 7 gün 7 Uygunluk Belgesinde belirtilen çalışma saatlerine uyuluyor mu? ** 3 gün 8 Kıyafet ve kimlik kartı düzenlemesine uyuluyor mu? 2 gün 5 gün

9 Faaliyet gösterdiği saatlerde bu Yönetmeliğe göre bulunması gereken personel var mı? Var Yok ** 5 gün 10 Sağlık kuruluşu bu Yönetmelikte belirtilen hizmet kapsamı dışında bulunan hizmet alanlarında faaliyet gösteriyor mu? Hayır Evet 11 Sağlık kuruluşu verdiği hizmetin gereği olarak sağladığı cihazların kalibrasyon, temizlik ve kontrolünü yaptırıyor mu?

BİRİM VE ODALAR İLE İLGİLİ KISIM 12 Kuruluştaki mevzuata uygun olmayan birim ve oda değişiklikleri var mı? Hayır Evet 1 ay 5 gün 13 Sağlık kuruluşunun ilgili bölümlerinde ; mevzuata uygun tabela var mı? Uygunluk Belgesinin aslı, Mesul Müdürlük Belgesinin aslı ile şikayetlerin yapılabileceği telefon numaralanın bulunduğu liste okunabilecek bir yerde asılı mı? 14 Bölümlerde bulunması gerekli donanım mevcut ve uygun mu?

KAYIT VE BİLDİRİM İLE İLGİLİ KISIM 15 Her hasta için dosya düzenleniyor mu? Dosya içinde gerekli tüm formlar eksiksiz olarak dolduruluyor mu? Evet Hayır ** 10 gün 16 Mevzuata göre tutulması zorunlu defterler var mı? Düzenli işleniyor mu? 3 gün 5 gün 17 Hastalara mevzuata göre verilmesi zorunlu belgeler verilerek hasta dosyaları hizmet tamamlanınca saklanıyor mu?

GENEL HÜKÜMLER İLE İLGİLİ KISIM 18 Kuruluşta bulundurulması zorunlu asgari tıbbi malzeme ve donanım var mı? Var Yok 15 gün 7 gün 19 Evde bakım hizmeti veren personelin yanında bulunması zorunlu asgari ilaçlar var mı? ** 20 Hastanın veya yasal vasilerinin bilgilendirilmiş olur formu ile rızası alınmadan işlem yapılıyor mu? Hayır Evet 3 gün

Evde bakım hizmeti verilemeyecek durumlara uyuluyor mu? Evet Hayır ** 21 Evde bakım hizmeti verilemeyecek durumlara uyuluyor mu? Evet Hayır ** 3 gün 22 Kuruluşun tabelaları mevzuata uygun mu? 15 gün 7 gün 23 Kuruluşta reklam, tanıtım ve bilgilendirme yasağı ve düzenlenmesine uyuluyor mu? 10 gün

Tıbbi atıkların kontrolü hizmetleri düzenlemesine uyuluyor mu? 7 gün 24 Birimlerde görevli asgari personel, birimin bünyesinde bulunduğu sağlık kuruluşunun başka bölümünde görevlendiriliyor mu? Hayır Evet ** 3 gün 25 Tıbbi atıkların kontrolü hizmetleri düzenlemesine uyuluyor mu? 7 gün 26 Kuruluşta, laboratuar hizmetleri için sözleşme yapılmış ise, geçerli sözleşme var ve kurallara uyuluyor mu? 5 gün

27. Mesul Müdür veya uygunluk belgesinin verilmesine esas olan personel sağlık kuruluşundan ayrıldılar ise belirtilen sürede Müdürlüğe başvuruları var mı? Evet Hayır 3 gün 5 gün Genel Değerlendirme: Denetim Ekip Başkanı Denetçi Denetçi MesulMüdür ad, soyad ad, soyad ad, soyad kaşe, imza görev, imza görev, imza görev, imza * İşaretli düzenlemede eksiklik saptandığında giderilmesi için süre verilmez. ** İşaretli düzenlemede eksiklik saptandığında sağlık kuruluşu uyarılır, tekrarının tespiti halinde belirtilen sürede faaliyet durdurma uygulanır. Not: Denetlenen özel sağlık kuruluşu türüne uygun olmayan soruları cevaplandırmayınız. Bu Formda saptanan eksiklikleri Denetim ve Teftiş Defterine kaydediniz.