Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Programme outline Sabah: Genel İngilizce Çalışması Öğleden sonra – Opsiyon  Kültür ve Toplum Araştırmaları  IELTS Hazırlık  Akademik İngilizce.
Konsolosluk Otomasyonu
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
NETSiS.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE E-DEVLET UYGULAMALARI
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
İnternet Siteleri Yönetimi
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2013
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli
Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.
Neden Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (USBS)
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
NETSiS.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Mağduriyet Anketleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kamuda e-Belge Çalışmaları
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
EV-NET Projesi ALTIN FORMÜL 5: SIFIR AİDAT ! “ 0 “ SIFIR AİDAT ! “ 0 “
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SODES BİS SİSTEMİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
AYKOME Uygulaması 1.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
FİRMA BİLGİLERİ 1.
Bayilik başvuru rehberi Destek için Motorola Servis Masası’na ulaşın
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Sunum transkripti:

Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı PLANLAMA PORTALI DÜNYADAN ÖRNEKLER Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Birim MANAV Şehir Plancısı (MSc.)

SUNUM İÇERİĞİ PORTAL NEDİR? PLANLAMA PORTALI NEDİR? PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ 3.1. BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan (THE UK GOVERNMENT’S PLANNING PORTAL for England and Wales) 3.2. EDİNBURGH PLANLAMA VE YAPI STANDARTLARI PORTALI (THE CITY OF EDINBURGH COUNCIL’S PLANNING AND BUILDING STANDARDS PORTAL) PLAN TADİLATI OTOMASYONU VE PLANLAMA PORTALI PROJESİNİN PORTAL OLARAK KAPSAMI PLAN TADİLATI OTOMASYONU VE PLANLAMA PORTALI PROJESİNİN VİZYONU SONUÇ- DEĞERLENDİRMELER

PORTAL NEDİR? PORTAL ; Ana Kapı anlamına gelmekte olan ingilizce kökenli bir yazılım terimidir. Pek çok içeriği birden barındıran internet sunucuları için kullanılmaktadır. Diğer internet sunucularını bulmaya yarayan internet sunucusuna verilen isimdir. Örneğin, bir portal aracılığı ile haberlere, e-posta kutusuna, rehberlere vs ulaşmak mümkündür.

2. PLANLAMA PORTALI NEDİR? Ana Kapı mantığından yola çıkarak planlamaya ilişkin pek çok öğenin bir arada bulunduğu bir web uygulaması olarak tanımlanabilir. Güncel planların takip edildiği, sorgulanabildiği, plan tadilatı başvurularının yapılabildiği, Planlamaya ilişkin en doğru ve güncel verilerin ilgili paydaşlara sunulduğu bir platformdur.

BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan 3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan 2002’de İngiltere ve Galler için Planlama ve Yapı Düzenlemelerine ilişkin olarak kurulmuş bu ilk portalda sunulan hizmetler; Online plan tadilatı başvuruları ve yapı izni başvuruları, Başvuru ücretlerinin tahsilatı, başvuru formlarının ve başvuru talebine konu olan tadilat talebine ilişkin belgelerin sisteme online yüklenmesi, Planlama süreçlerine ilişkin bilgi ve konuyla ilgili rehberler-başvuruda sunulması gerekenler formlar, planların ölçekleri vs.-, Çoğunlukla başvurulan izinler hakkında detaylı bilgi, Bağlı bulunulan yerel yönetim hakkında detaylı bilgi, Akredite olmuş planlama şirketlerine erişim, Başvuru sonuçlarının takibi ve başvurulara itirazlar

BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan 3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan Portaldan ilk planlama başvurusu Nisan 2003’te yapılmıştır, 2008’de tamamlanan 1APP(One Application) projesi ile planlama süreçlerindeki tutarsızlıklar ve yerel bazlı uygulamaların (örneğin formların) yerine ulusal ölçekte standart uygulamalar geliştirilmiştir, 2010 yılının ilk çeyreğinde İngiltere ve Galler’in planlama başvurularının %45’i portal aracılığı ile yapılmıştır,

BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan 3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ BİRLEŞİK KRALLIK PLANLAMA PORTALI- İngiltere ve Galler’i kapsayan İngiltere ve Galler’deki planlamaya ilişkin tüm cevapların, servislerin ve bilgilerin tüm paydaşlara – gayrimenkul maliklerinden, resmi görevlilere kadar- sağlandığı ortak bir erişim noktası olarak tasarlanmıştır, Planlama sistemindeki yasal değişikliklerin portalın üzerinden takip edilmesi sağlanmaktadır, Portal tüm paydaşlara Planlama ve Yapı Düzenlemelerine ilişkin güncel, doğru ve erişilebilir bilgiler ve araçlar sağlamaktadır.

3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ

3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ

3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ

EDİNBURGH PLANLAMA VE YAPI STANDARTLARI PORTALI 3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ EDİNBURGH PLANLAMA VE YAPI STANDARTLARI PORTALI PORTALDA SUNULAN HİZMETLER, Plan tadilatlarının ve yapı izinlerinin online başvuruları, başvuruların takibi ve sonuçlarının izlenmesi, Edinburgh Kentinde planlama ve yapı standartları hakkında online servisler ve planlama süreçlerine ilişkin bilgilendirici rehberlerin yayını, Plan tadilatı başvuruları için harita üretimi ve satış servisi,

EDİNBURGH PLANLAMA VE YAPI STANDARTLARI PORTALI 3. PLANLAMA PORTALI ÖRNEKLERİ EDİNBURGH PLANLAMA VE YAPI STANDARTLARI PORTALI Planlama, yapı standartları ve gayrimenkuller hakkında harita üzerinden de olmak üzere sorgu ve tarihsel sorgu, Yerel idarenin verileri üzerinden izleme, arama, seçme ve bu veriler hakkında yorum yapma olanakları, Kentte yaşayan diğer paydaşların plan tadilatı başvuruları ve yapı izinleri için de sorgulama araçları bulunmaktadır.

Web üzerinden plan tadilatı taleplerinin online olarak işleme alınması PLAN TADİLATI OTOMASYONU VE PLANLAMA PORTALI PROJESİNİN PORTAL OLARAK KAPSAMI Çevre ve Orman Bakanlığın yetki ve sorumluluğunda olan 7 plan türüne ilişkin pek çok unsuru bir arada barındıran erişim noktası görevi görecek. Plan tadilat taleplerinin ve plan tadilatlarının sistemde kayıt altına alınması, takibi ve sorgusu Web üzerinden plan tadilatı taleplerinin online olarak işleme alınması Tüm kullanıcılar için portal üzerinden meta veri sağlaması ile güncel ve güvenilir veriye erişim

5. PLAN TADİLATI OTOMASYONU VE PLANLAMA PORTALI PROJESİNİN VİZYONU MedaData Servisleri Verinin Verisine ait bilgileri tutar. VERİYİ KİM KAYDDETMİŞ, VERİ NERDEN GELMİŞ? BUGÜN WEB ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLEME, SORGULAMA VE GÜNCELLEME Harita Servisleri Plan Tadilat VT Geoprocessing Servisleri WEB ÜZERİNDEN ANALİZLER GELECEKTE Veri yönetimi Servisleri DEĞİŞİK KAYNAKLARDAN GELEN VERİLERİ SİSTEMATİK DEPOLAMA

6. SONUÇ- DEĞERLENDİRMELER Plan tadilatı süreçlerindeki tutarsızlıkların ve planlama birimleri bazındaki farklı uygulamaların yerine Çevre ve Orman Bakanlığı ölçeğinde standart uygulamalar sağlanması, Tüm paydaşlara yetki ve sorumlulukları dahilinde güncel, doğru ve erişilebilir veriler ve araçlar sağlanması, Plan tadilat sürecinin daha etkin ve verimli olarak yönetilmesine olanak sağlanması, Bakanlık bünyesinde halihazırda çalışmakta olan Geoportal uygulamasına meta veri sağlanması Plan Tadilatı Otomasyonu ve Planlama Portalı Projesinin temel sonuçları arasında yer almaktadır.

REFERANSLAR http://www.planningportal.gov.uk http://portaldirector.wordpress.com/about-the-portal-200809/ http://www.edinburgh.gov.uk/ http://citydev-portal.edinburgh.gov.uk/portal/portal.jsp

SORULAR ?

TEŞEKKÜR EDERİM