ik gündemi anket raporu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ
VOTED THE BEST OF THIS YEAR
imvar grubu gundemdeki tum konulari yakindan takip etmek isteyen herkese aciktir. Grupta fikradan.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım
ÇALIŞAN BEKLENTİLERİ DEĞİŞİYOR.. YA İK?
ik gündemi anket raporu
TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
2. KIRMIZI BÖLGE SONUÇLARI ÖZEL SAYI No 190.
Bizi Tercih Edenler... Biotekno ©2013.
Türkiye İtibar Endeksi
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
LİBYA T.C. TRABLUS Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
FİRMA PROFİLİ MİSYON & DEĞERLERİMİZ YAKLAŞIMIMIZ FAALİYET ALANLARI İŞ ORTAKLARIMIZ MARKALARIMIZ REFERANSLAR SATIŞ AĞIMIZ STOK VE TESLİMAT SÜRELERİ ONLINE.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
AB Hakkında Genel Bilgiler
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
Türk Tekstilinin Rekabet Gücü Mehmet Arif ÖZER.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Araştırma Künyesi RepMan Türkiye İtibar Endeks Puanları, 2011 senesinde,  Türkiye halk geneli Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini temsilen 15 ilde yüz yüze.
2013 SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ. VERİMLİLİK ÖZKAYNAK YETERLİLİĞİ MADDİ DURAN VARLIK VERİMLİLİĞİ İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ YAN.
ARED DEĞERLENDİRME ANKETİ ANALİZİ. * Yapılan anketin amacı ekonomik kriz sonrasında değişen dengelerle birlikte sektörel sorunlardaki öncelikleri sıralamak.
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMUNA BAĞLI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İDARİ VE YÖNETİCİ PERSONELİNİN ATAMA VE TERFİ KRİTERLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ (MERSİN.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Keskino ğ lu şirketi 1963 yılında İ smail Keskino ğ lu ve o ğ ulları Fevzi ile Mehmet Keskino ğ lu tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurulmuştur.
Çin’de temsilcilik ofisi açma
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
Hacettepe Üniversitesi
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
VOTED THE BEST OF THIS YEAR (Rivayete göre 2009 yılının en iyi e- postası seçilmiş)
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
2015 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
2014 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ ÖDÜL TÖRENİ
KATILIMCI FİRMANIN ÜNVANI:…………………………………..………………….………….…………… POSTA ADRESİ:…………………………………………………….………….…………….. TELEFON NUMARASI:……..…………………………………………….………….………………
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
BATMAN İL EKONOMİK RAPORU. İÇİNDEKİLER 1.Türkiye Ekonomisi Genel Değerlendirme 1.1.Büyüme 1.2.İstihdam 1.3.İhracat 1.4.Enflasyon 2.Batman İli Ekonomik.
Pazarlama Yatırımlarının Verimliliğinin Sektörel Bazda İncelenmesi: BIST Örneği Arş. Gör. Dr. Betül Çal Giresun Üniversitesi.
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
SÜREÇ YÖNETİMİ İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ.
6.1.1.A Teknolojik Ben
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
TÜRKİYE TEKSTİL, ÖRME, GİYİM VE DERİ SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI.
“İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ”
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Dersin bu bölümü, WWF Türkiye, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Omo ve Unilever işbirliğinde hazırlanan Türkiye’nin Su.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
Sunum transkripti:

ik gündemi anket raporu Çalışan Başına Düşen İK Departman Çalışan Sayısı Tüm yorum ve analizler Emre Kavukcuoğlu’na aittir. İzinsiz olarak herhangibir amaçla kullanılamaz.

Göstergeyi Yorumlarken… Çalışan Başına Düşen İK Çalışan Sayısı; İK departmanı için genel bir «performans» göstergesi değildir, İK fonksiyonlarından herhangibirinin başarısını ölçümlemez, Doğru şekilde kıyaslandığı, doğru bir şekilde değerlendirildiği sürece, bu bir «verimlilik» göstergesidir, Mutlak doğru bir sonucu yoktur, ancak kıyaslamalar fikir verebilir, genel olarak kullanılan 1:100 oranıdır (1 İK çalışanı başına, 100 Çalışan)

Göstergeyi Yorumlarken… Bu metriğin sonuçları; Şirketin bulunduğu sektöre, İK departmanlarının organizasyon yapısına Şirketin, İK departmanından beklentilerine, İK sistemlerinin IT altyapılarının hazır olma durumuna, yeterliliğine, İK çalışanlarının yeterlilikleri ve yetkin olma durumlarına göre değerlendirilmelidir

Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları Global Kıyaslamalar… i4cp tarafından, 850 şirket üzerinden yapılan araştırma sonuçlarına göre; Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları http://www.i4cp.com/productivity-blog/2010/05/21/how-many-hr-employees-do-you-have-and-should-you-have-in-your-organization

Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları Global Kıyaslamalar… «SHRM Human Capital Benchmarking Study» araştırma sonuçlarına göre; Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları http://www.businessmanagementdaily.com/1722/whats-the-correct-hr-to-employee-ratio

ik gündemi anket sonuçları- katılımcı dağılımı ik gündemi’nde ankete veri sağlayan şirket sayısı 76’dır. veri sağlayan şirketlerin %83’ü 101 ve üzerinde çalışan sayısına sahiptir.

ik gündemi anket sonuçları- sektörel dağılım 20 farklı sektörden veri toplanmıştır. Diğer kategorisinde 16 şirket verisi yer almaktadır: endüstriyel otomasyon/ambalaj/ithalat-ihracat/çimento/gümrükleme/savunma sanayii/reklamcılık/havacılık/güvenlik/ulaşım/çelik/liman işletmeciliği sektörlerinin konsolidasyonudur.

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – genel durum 76 şirketin verisine göre; ortalama olarak ik/çalışan sayısı oranı; 1:119 olarak hesaplanmıştır. Ölçeklerin küçük olması sebebiyle, 100 çalışanın altında büyüklüğe sahip şirketlerde (20/100 kişi arasında değişmektedir) bir İK çalışanı başına 37 çalışan düşmesi olağan bir durum olarak yorumlanabilir.

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sektörel durum Kişi başına İK çalışan sayılarının, sektör ortalamaları incelendiğinde; Sağlık, gıda, otomotiv ve hizmet sektörlerinde daha yüksek oranlara rastlanmaktadır.

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – perakende

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – fmcg

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – hizmet

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – inşaat

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sağlık

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – danışmanlık

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – bilişim

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – bankacılık

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sigorta

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – turizm

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – d.tüketim malları

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – gıda

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – otomotiv

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – telekomünikasyon

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – tekstil

toplam ç.s / ik çalışan sayısı – lojistik

Son söz… Ankete veri sağlayan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım bu çalışma sizlere katkı sağlamıştır. Yapmış olduğum grafikler, 1 katılımcı ve üzerindeki sektörleri kapsamaktadır. Diğer sektörler ile ilgili bilgi almak isterseniz; emre.kavukcuoglu@anadoluefes.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Herhangibir yorumunuz varsa da lütfen yukarıda belirttiğim mail adresinden bana mesaj gönderiniz. Bir sonraki ik gündemi anketi, sektörel bazda çalışan devir oranı ve istifa nedenleri konularını kapsayacak. Saygılarımla Emre Kavukcuoğlu 11/03/2012