Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atom modelleri.
Advertisements

Elektronların Dağılımı ve Kimyasal Özellikleri
Bileşikler ve Formülleri
Aşağıda katman elektron dizilimleri verilen atomların metal-ametal ya da soygazdan hangisine ait olduğunu belirtiniz. ? ? ? ? ? ? ? ?
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
Elementlerin atomlardan oluştuğunu öğrenmiştik.
Bileşikler ve Formülleri
MADDE VE ATOM.
ALİ DAĞDEVİREN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
Atom ve Yapısı.
Değerlik Bağı Kuramı Valence Bond Theory
Kimyasal Bağlar.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
HAFTA 8. Kimyasal bağlar.
2. İYONİK BİLEŞİKLER.
1 Kimyasal Bağlar. 2 Atomları birarada tutan ve yaklaşık 40 kJ/mol den büyük olan çekim kuvvetlerine kimyasal bağ denir. Kimyasal bağlar atomlardan bileşikler.
MOLEKÜLER YAPILI OLMAYAN
Kimyasal bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR KOVALENT BAĞ İYONİK BAĞ
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
9. SINIF KİMYA MART.
BİLEŞİKLER NASIL OLUŞUR?
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
İYONİK VE KOVALENT BAĞLAR
KİMYASAL BAĞLAR
ELEMENTLERİN GRUP NUMARALARIYLA İYON YÜKLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Farklı elementlere ait atomların belirli oranlarda bir araya gelerek bağ yapmasıyla oluşan yeni ve saf maddeye bileşik denir.
KİMYASAL BAĞ.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
BAĞLAR Atom ya da molekülleri bir arada tutan kuvvete bağ denir. Aynı ya da farklı atomları bir arada tutan kuvvete, molekül içi bağ, aynı ya da farklı.
KİMYASAL BAĞLAR.
Bağlar.
Bileşikler ve Formülleri
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikler
İKİ YADA DAHA FAZLA MADDENİN ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMEDEN ÇEŞİTLİ ORANLARDA KARIŞMASI İLE OLUŞAN TOPLULUĞA KARIŞIM DENİR KARIŞIMLAR İKİ SINIFTA İNCELENİR.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR.
PERİYODİK TABLO VE ÖZELLİKLERİ
Esen yayınları kimya konu anlatımlı
KİMYASAL BAĞLAR.
Hiçbir kimyasal ayırma yöntemi ile kendinden daha basit maddelere ayrıştırılamayan saf maddelere element denir.
KİMYASAL BAĞLAR Moleküllerde atomları birarada tutan kuvvettir.
İYONİK BAĞLAR Hazırlayan: Erçin ÇORBACIOĞLU.
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ
1 Kimyasal Bağlar Aynı ya da farklı cins atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağlar denir. Pek çok madde farklı element atomlarının birleşmesiyle.
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
 Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal.
Kaynak: Fen ve Mühendislik Bölümleri için KİMYA Raymand CHANG
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
İyonik Bağ ve Kovalent Bağ Türü
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
CANİP AYDIN/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
Kimyasal Bağlar.
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
İYONİK BAĞ KİMYASAL BAĞ KOVALENT BAĞ
KİMYASAL BAĞLAR KOVALENT BAĞ İYONİK BAĞ
KİMYASAL BAĞLAR.
KİMYASAL BAĞLAR.
Lewis Kuramı : Elementlerin atomları, soygaz atomlarının elektron dağılımlarına benzemek amacıyla bir araya gelmektedir. Lewis kuramının bazı temel esasları.
Sunum transkripti:

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine atom denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere element denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağ denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına dublet kuralı sekize tamamlamalarına ise oktet kuralı denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ileametalatomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron verir ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron alır g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha kuvvetlidir . dır.