MUDURNU DAĞLARI GİBİDİR, SES VERİR AMA KIMILDAYAMAZ, BEKLER Kİ SİZ ONA GİDESİNİZ…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Advertisements

5510 Sayılı Kanununun 60’ıncı maddesine göre genel sağlık sigortalısı sayılanların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hak sahipliği işlemleri.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
T.C.BAŞBAKANLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİR.
SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞUBAT GENEL TANITIM.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YENİŞARBADEMLİ. - - İlçenin tarihi M.Ö.4000 yıllarına kadar varmaktadır. - Tarih boyunca birçok uygarlığa sahne olmuştur yılında Bizanslılardan.
KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2010 YILI FAALİYETLERİ.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Vakfımız, Sayın Valimizin Başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı,, İl Defterdarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl.
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KUMRU SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI OCAK VE ŞUBAT AYLARI FAALIYET DEĞERLENDİRMELERİ
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINDA YAPILAN TÜM İŞLEMLER
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI (ASDEP) EĞİTİMİ
BİR AİLE BİN UMUT VAKF HER ZAMAN YANINIZDAYIZ ( )
2007 YILI FAALİYET RAPORU KÖYDES 2007 YILI ÖDENEĞİ : ,00 YTL
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı Aralık 2014 Ayşe TURNA.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA KUTLU DOĞUM HAFTASI YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Kutlu Doğum Haftası açılış programı, Devlet.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ MALMÜDÜRLÜĞÜ.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ.
1. 2 TARIMDA FİNANSMAN Nisan 2008, İstanbul 3 Tarımın Önemi Tarımda İstihdam (*) okul, yurt, otel, çocuk yuvası, huzurevi, hastane, hapishane, kışla.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Aralık GENEL TANITIM.
1 “TARIMDA FİNANSMAN, SİGORTA VE YENİ AÇILIMLAR “ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI İstanbul,
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
Özboyacı İlköğretim Okulu
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI İÇEREN FAALİYET RAPORU.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü İstihdam Daire Başkanlığı
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Sunum transkripti:

MUDURNU DAĞLARI GİBİDİR, SES VERİR AMA KIMILDAYAMAZ, BEKLER Kİ SİZ ONA GİDESİNİZ…

Mudurnu, antik dönemlerden bu yana birçok uygarlığın izlerini taşır. “Bitinya” adıyla anılan bölgenin önemli bir ticaret ve askeri yollarının birleştiği yerde kurulmuştur. İlçenin ilk kuruluş yeri kasabanın doğusunda bulunan Hisar Tepesi’dir. Bizans’ın Bursa Tekfuru’nun kızı “MODERNO” adıyla yaptırılan bu kale aynı zamanda ilçenin belirlenen ilk ismidir. Daha sonra bu isim Matorni, Modernas, Mudurlu gibi değişikliklere uğramış ve şimdiki ismini almıştır. Yöre 1307 yılında Samsa Çavuş tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılmıştır. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve tarih boyunca büyük badireler atlatan ilçemiz Kurtuluş Savaşı yıllarında etrafı isyanlarla çevrili iken Kuvvay-i Milliye’ye destek vererek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına önemli katkıda bulunmuştur. Büyük Önder Atatürk’ün “Sevgili Mudurnu’lular Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde Kuvvay-i Milliye’ye verdiğiniz destek için teşekkür ederim.” diye çektiği telgraf Mudurnu’luları onurlandırmıştır km2 yüzölçümlü, nüfusa sahip, ilçe merkezinde 7 mahallesi, 73 köyü ve 1 beldesi bulunan işte bu güzel ilçenin güzel insanlarına Devlet Kapısı olması için kurulan ve Devletin Elini uzatan İlçe Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı’nın Faaliyetleri :

MUDURNU SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

Vakfımız, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi kimselere yardımda bulunmak amacıyla 1986 yılında kurulmuştur.

3294 Sayılı Kanun’un ikinci maddesine göre, “Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkânı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler” bu kanunun kapsamı içindedir.

Vakfımızın karar organı Mütevelli Heyetidir. Mütevelli Heyeti, Kaymakamımız Başkanlığında Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, İlçe Tarım Müdürü ve İlçe Müftüsü ile 1 Köy Muhtarı, 1 Mahalle Muhtarı, 1 Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve İl Genel Meclisinin belirlediği 2 hayırsever vatandaştan oluşur.

Vakfımıza yapılan müracaatlar, periyodik aralıklarla toplanılan Mütevelli Heyeti Toplantılarında, yapılan inceleme ve araştırma sonucu değerlendirilmekte olup, verilen kararlar oy birliği veya oy çokluğu ile alınmaktadır. Vakfımız hizmetleri Hükümet Binasının birinci katında bulunan Vakıf bürosunda 2 personel ile yürütülmektedir.

Yardım başvurularının inceleme ve araştırmaları ile yardım dağıtımları Mütevelli Heyeti üyelerimiz nezaretinde Vakfımıza ait Ford Transit marka panel-van araç ile yapılmaktadır. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşların tespitine büyük önem verilmektedir.

Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı imkanları ile fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarının tamamını çözmek mümkün olmamaktadır. Mevcut yardım programları ile vatandaşlarımız desteklenmektedir. Bu yardım programlarının yanında proje uygulamaları ile de vatandaşlarımızın gelir elde etmeleri sağlanmaktadır.

Yol gösterici de olunmaktadır. Yeşil Kart, 2022 Sayılı Kanun ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün uygulamış olduğu yardım programları ve benzeri konularda vatandaşlarımız bilgilendirilmekte ve yönlendirilmektedir.

VAKFIMIZIN 2008 YILI FAALİYET RAPORU

YARDIMIN TÜRÜKİŞİ SAYISITUTARI YAKACAK YARDIMI ,80 AFET YARDIMLARI ,00 EGİTİM YARDIMLARI ,00 SAĞLIK-TEDAVİ YARD ,87 PARA YARDIMLARI ,00 PERİYODİK PARA YRD ,00 YİYECEK YARDIMLARI ,20 PROJELİ DESTEKLER ,00 T O P L A M ,87

İhtiyaç sahibi ailelerimize yapılan sıcak yemek yardımı ve gıda yardımlarımız

İhtiyaç sahibi ailelerimize yapılan ziyaretlerden biri

Kömür yardımları dağıtılıyor

Şartlı Nakit Transferinden faydalanan öğrenciler, okullarına devam ettikleri ve başarılı oldukları sürece anneleri aracılığı ile bu programdan faydalanacaklardır.

Vakfımızca, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 2. maddesinde belirtilen "geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğrenim imkânı sağlanması halinde topluma faydalı hale gelebilecek, üretken duruma geçebilecek kişilere" yönelik proje destekleri de verilmektedir.

İlçemiz köylerinden 4 aileye 15’er adet Angora Tavşanı ve 5’er adet kafes verilerekTavşancılıkProjesiuygulamayageçirilmiştir.

Hayvancılık Projeleri kapsamında verilen hayvanların kontrolü

Koyunculuk Projeleri kapsamında verilen 10 koyun 1 koç

Vişne fidanları

Bir başka vişne bahçesi

Ceviz bahçeleri

240 m2, damlama sulama yöntemli, havalandırmalı, yüksek tünel tipi, plastik seraların montajı yapılırken

Seraların montajı yapılırken teknik şartnamesine uygunluğu vakfımızca kontrol ediliyor

Seranın içinden görünüm

Domates bahçeleri hazırlanıyor. ( Damlama Sulama boruları döşenmiş kullanılacak kazıklar ve teller hazır )

Kültür Mantarı Yetiştiriciliği

Ekonomik ve sosyal yetersizlik içinde bulunan çiftçi ailelerinin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı artırmak, tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirmek ve köyden kente göçü önleyebilmek amacıyla hazırlanan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi ile her kooperatiften 50 üyeye 2’şer adet damızlık hayvan verilmek suretiyle üç kooperatif sayesinde ilçemize 300 adet damızlık süt sığırı girişi olmuştur ve büyük bir işletme kurulması sağlanmıştır. Aynı zamanda ilçemizde hayvancılık alanında ve süt toplamada bir potansiyel oluşmuştur.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi geniş kapsamlı bir proje olup aynı anda üç kooperatif ile bu projeden faydalanan ilk ilçe olunmuştur.

PROJENİN YATIRIM TUTARI ,00 YTL. S.S. Gürçam, Dereçetinören, Fındıcak, Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı (50X2) Projesi

1. Aşama; ahır, işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı : ,00 YTL. Ahır Tamirat Kredisi ,00 YTL. İşletme Binası İnşaatı57.866,00 YTL. Makine Ekipman Alımı18.700,00 YTL. 2. Aşama; işletme sermayesi ve hayvan alımı için : ,00 YTL. Hayvan Alımı ,00 YTL. İşletme Sermayesi ,00 YTL. TOPLAM YATIRIM TUTARI ,00 YTL ,00 YTL.

PROJENİN YATIRIM TUTARI ,00 YTL. S.S. Bulanık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı (50X2) Projesi

1. Aşama; ahır, işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı : ,00 YTL. Ahır Tamirat Kredisi ,00 YTL. İşletme Binası İnşaatı57.866,00 YTL. Makine Ekipman Alımı18.700,00 YTL. 2. Aşama; işletme sermayesi ve hayvan alımı için : ,00 YTL. Hayvan Alımı ,00 YTL. İşletme Sermayesi25.000,00 YTL. TOPLAM YATIRIM TUTARI ,00 YTL ,00 YTL.

PROJENİN YATIRIM TUTARI ,00 YTL. S.S. Mudurnu İlçe Merkezi, Ormanpınar, Gelinözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı (50X2) Projesi

1. Aşama; ahır, işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı : ,00 YTL. Ahır Tamirat Kredisi ,00 YTL. İşletme Binası İnşaatı57.866,00 YTL. Makine Ekipman Alımı18.700,00 YTL. 2. Aşama; işletme sermayesi ve hayvan alımı için : ,00 YTL. Hayvan Alımı ,00 YTL. İşletme Sermayesi ,00 YTL. TOPLAM YATIRIM TUTARI ,00 YTL ,00 YTL.

Projeden faydalanan kooperatif üyesi bir aile ve proje hayvanları

Proje kapsamında inşa edilen Bulanık Köyü Tar. Kalk. Kooperatifi Hizmet Binası

Kooperatif hizmet binası içinde bulunan süt soğutma ve bekletme tankı

Kooperatif, üyelerinden sütleri toplarken

Güzel Okulum Projesinden faydalanan Hacımusalar Köyü İlköğretim Okulu

Lastik Tamir Atölyesi

Proje kapsamında satın alınan malzemelerden lastik söküp takma makinesi

Kasap Dükkanı Açma Projesi ile faaliyete geçirilen Bizim Kasap

10.000,00 YTL. Kredi ile faaliyete geçirilen İnternet Kafe

10.000,00 YTL. Kredi ile faaliyete geçirilen Çeyiz ve Mefruşat Dükkanı

Ben bu proje ile doğdum.

Mudurnu Bebekleri

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANI MUDURNU KAYMAKAMI Alp ARSLAN

TIKLAYINIZ Mustafa SOYGÜR & Muhammer ŞAHİN ®