ASANSÖR PERİYODİK KONTROL HİZMETLERİ Temel Bilgilendirme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
-Demografik- Nüfus Analizi
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
MEB Öğrenci Davranışlarının Değerlendirilmesi Yönetmeliği
Diferansiyel Denklemler
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Soruya geri dön
Strateji Geliştirme Başkanlığı
PNÖMATİK TEMEL SEVİYE TP101 UYGULAMALAR.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
(Mali Hizmetler Uzmanı)
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
TARIMSAL ÜRÜNLERDE İHRACAT İADELERİ. Tarımsal Ürün İhracatı yapan firmalara sağlanan bir tür devlet yardımıdır. Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
SİTE TEMİZLİĞİ.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Ekim AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN May / June SURVEY CANLI HAYVAN May / June SURVEY.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
Diferansiyel Denklemler
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
ASANSÖR KONTROL MERKEZİ ASANSÖR KONTROL MERKEZİ ADANA 2018
Sunum transkripti:

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL HİZMETLERİ Temel Bilgilendirme 03.04.2017 ASANSÖR PERİYODİK KONTROL HİZMETLERİ Temel Bilgilendirme 03.04.2017

Asansör Periyodik Kontrol Hizmetleri Temel Bilgilendirme Asansörler ile ilgili mevzuatlar Asansörler ilk olarak 1974 yılında Bayındırlık Şartnamelerinde yer almıştır. İlk mevzuat T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 1985 yılında hazırlanmıştır.

Asansör Periyodik Kontrol Hizmetleri Temel Bilgilendirme En güncel mevzuatlar, 95/16/AT Asansör Yönetmeliği (Tüm AB Ülkeleri ile uyumlu) Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (ulusal uygulama açıklanmıştır) Diğer mevzuatlar (Binaların yangından korunması hk., Planlı alanlar tip imar yönetmeliği, B.B. İmar yönetmelikleri, vs. Ürün standartları

95/16/AT Asansör Yönetmeliği 31.01.2007 tarih 26420 sayılı R.G. yayınlanmıştır. Bu Yönetmeliğin amacı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörler ve bunlara ait güvenlik aksamlarının piyasaya arz edilmeden önce karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik gereklerini belirlemektir.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 18.05.2008 tarih 27058 sayılı R.G. yayınlanmıştır. Bu Yönetmeliğin amacı; insanların ve/veya yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin hizmete alındıktan sonra çevrenin, insanların ve canlıların sağlık ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; işletilmesi, bakımı, yıllık kontrolü, bakım ve servis hizmetinin denetimi ile garanti ve satış sonrası hizmetleri için uyulması gereken kuralları belirlemektir.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği Bina Sorumlusu MADDE 9 ‒ (1) Bina sorumlusu; asansörün bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için ilk yıllık kontrolünü, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan sorumludur.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği Yıllık kontrol MADDE 10 – (Değişik:RG-5/11/2011-28106) (1) Asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere, her asansörün yıllık kontrolü yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından, A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır. (2) Yıllık kontrol faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik A tipi muayene kuruluşunun belirlenmesi aşamasında, yapının bağlı bulunduğu ilgili idarece gerekli duyurular yapılır ve başvurular alınır.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (3) İlgili idarece alınacak başvurular neticesinde A tipi muayene kuruluşunun yeterliliği; sahip olduğu akreditasyonun kapsamı, periyodik kontrol ve muayene konularını kapsayacak şekilde düzenlenmiş olan mesleki sorumluluk sigortasının uygunluğu, bünyesinde tam zamanlı olarak çalıştırdığı muayene şefi ve muayene personeli sayısı, periyodik kontrol ücreti ve periyodik kontrolde kullanılmak üzere hazır halde tutulan teçhizatın genel durumu gibi kriterler dikkate alınarak incelenir. (4) Yapılan incelemeler neticesinde belirlenen A tipi muayene kuruluşu ve ilgili idare arasında imzalanacak görevlendirme sözleşmesi ile A tipi muayene kuruluşuna asansörlerde yıllık kontrol işi için yetki verilir ve kamuoyuna gerekli duyurular yapılır.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (5) A tipi muayene kuruluşu ile ilgili idare arasında imzalanacak olan protokolde öngörülen sözleşme süresi boyunca, A tipi muayene kuruluşunun akreditasyonunun ve mesleki sorumluluk sigortasının sürekliliği sağlanır. (6) Mesleki sorumluluk sigortasının sürdürülmemesi, akreditasyonun askıya alınması veya iptal edilmesi durumlarında, ilgili idare tarafından A tipi muayene kuruluşunun yetkisine son verilir ve gerekli duyurular yapılır.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (7) Yıllık kontrol raporunun tanzim ettirilmesinin takibine ve yıllık kontrol ücretinin karşılanmasına dair sorumluluk, asansörün bulunduğu yapıdaki bina sorumlusuna aittir. (8) Yıllık kontrol faaliyetleri kapsamında bina sorumlusundan talep edilecek yıllık kontrol ücreti, ilgili idare tarafından tespit ve ilan edilir.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (9) Yıllık kontrol, asansörün bakımını üstlenen asansör monte eden veya onun yetkili servisi nezaretinde gerçekleştirilir. (10) Yıllık kontrol aşamasında asansörde oluşabilecek hasarların tazmini, A tipi muayene kuruluşunun mesleki sorumluluk sigortasından karşılanır.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (11) A tipi muayene kuruluşunca verilecek olan muayene raporu üç nüsha olarak tanzim edilir ve ilgili idarede, bakım yapan firmada ve bina sorumlusunda birer nüshası muhafaza edilir. (12) Bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından yapının bağlı bulunduğu ilgili idareye bildirilir ve yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması sağlanır.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (13) Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu sorumludur. (14) Yıllık kontrolün yaptırılıp yaptırılmadığının denetiminden ilgili idare sorumludur.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği (15) Asansörde meydana gelebilecek bir kaza sonrasında, yıllık kontrol tekrarlanır. (16) Yıllık kontrol faaliyetine ilişkin istatistiki bilgiler ilgili idarece kayıt altına alınır ve Bakanlığa açık tutulur.

Asansör Kontrol Merkezi Asansör Kontrol Merkezi Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde yer alan amaçlar doğrultusunda Asansörlerin Uygunluk Değerlendirilmesine ilişkin denetim ve belgelendirme işlerini yapan, tüm çalışanları MMO Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri kapsamında tarafsız olmakla mükellef olan kar amacı gütmeyen bağımsız bir merkezdir.

Asansör Kontrol Merkezi Asansör Kontrol Merkezi TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre "A Tipi" Muayene Kuruluşu’dur Akreditasyon Sertifikası

KONTROL NASIL YAPILIYOR ? İLGİLİ İDARE İLE ANLAŞMA SAĞLANIR GEREKLİ BİLDİRİMLER YAPILIR BİNA YÖNETİCİSİ İLE AKM İLETİŞİME GEÇER

KONTROL NASIL YAPILIYOR ? İLGİLİ İDARE İLE ANLAŞMA SAĞLANIR GEREKLİ BİLDİRİMLER YAPILIR BİNA YÖNETİCİSİ İLE AKM İLETİŞİME GEÇER KONTROL TARİHİ VE SAATİ AYARLANIR KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLİR RAPORLAR TARAFLARA TESLİM EDİLİR ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ (11) A tipi muayene kuruluşunca verilecek olan muayene raporu üç nüsha olarak tanzim edilir ve ilgili idarede, bakım yapan firmada ve bina sorumlusunda birer nüshası muhafaza edilir.

KONTROL NASIL YAPILIYOR ? BİNA SORUMLUSU TARAFINDAN; - MUAYENEYE İZİN VERİLMEDİ ASANSÖRÜ HİZMET DIŞI BIRAKMAK İÇİN MÜHÜRLEME İŞLEMİ YAPILIR ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ MADDE 10(14) Yıllık kontrolün yaptırılıp yaptırılmadığının denetiminden ilgili idare sorumludur. MADDE 11(2) Yıllık kontrol faaliyetleri kapsamında, bina sorumlusunca kontrolüne izin verilmeyen veya asansör monte eden veya onun yetkili servisinin nezaret etmekten imtina etmesi nedeniyle kontrolü yapılamayan veya kontrol neticesinde can ve mal güvenliği açısından tespit edilen uygunsuzluklara yönelik gerekli düzeltme faaliyetleri gerçekleştirilmeyen asansör, yıllık kontrolü yapılıncaya kadar veya gerekli düzeltme faaliyetleri tamamlanıncaya kadar, yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından hizmet dışı bırakılır. İLGİLİ İDARE’YE HABER VERİLİR

KİMLİK KARTI

KONTROL FORMU

KONTROL SONUCU UYGUN İSE ETİKETLEME KONTROL SONUCU UYGUN İSE

KONTROL SONUCU HAFİF KUSURLU İSE ETİKETLEME KONTROL SONUCU HAFİF KUSURLU İSE

KONTROL SONUCU AĞIR KUSURLU İSE ETİKETLEME KONTROL SONUCU AĞIR KUSURLU İSE

RAPOR OLUŞTURULMASI Kontrol sonucunda oluşturulacak raporlar sadece OBYS – Periyodik Kontrol – Asansörler modülü üzerinden yazılacaktır. OBYS üzerinden bir rapor örneği

KONTROL RAPORU

ASANSÖRLERLE İLGİLİ TSE STANDARTLARI   1 TS 10922 EN 81-1 03.04.2001 Asansörler- Yapım ve Montaj İçin Güvenlik Kuralları- Bölüm 1: Elektrikli Asansörler 2 TS 10922 EN 81-1/A1 13.03.2007 Asansörler - Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Bölüm 1: Elektrikli asansörler 3 TS 10922 EN 81-1/A2 10.04.2007 18:00:00 Asansörler- Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Bölüm 1: Elektrikli asansörler – A2: Makina ve makara boşlukları 4 TS EN 81-2 07.03.2002 Asansörler- Yapım ve Montaj İçin Güvenlik Kuralları- Bölüm 2: Hidrolik Asansörler 5 TS EN 81-2/A1 20.02.2007 Asansörler- Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Bölüm 2: Hidrolik asansörler 6 TS EN 81-2/A2 20.02.2007 Asansörler- Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Bölüm 2: Hidrolik asansörler 7 TS EN 81-3 07.03.2002 Asansörler- Yapım ve Montaj İçin Güvenlik Kuralları- Bölüm 3: Elektrikli ve Hidrolik Servis Asansörleri 8 TS EN 81-28 23.02.2006 Asansörler – Yapım ve montaj için güvenlik kuralları – Yolcu ve yük asansörleri - Bölüm 28: Yolcu ve yük asansörlerinde uzaktan alârm 9 TS EN 81-58 23.02.2006 Asansörler – Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Muayene ve deneyler – Bölüm 58: Kat kapıları için yangına karşı dayanıklılık deneyi 10 TS EN 81-70 21.06.2007 18:00:00 Asansörler - Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Yolcu ve yük asansörleri için özel uygulamalar - Bölüm 70: Engelliler dâhil yolcu asansörleri için erişilebilirlik 11 TS EN 81-70/A1 21.06.2007 Asansörler- Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için özel uygulamalar - Bölüm 70: Engelliler dâhil yolcu asansörleri için erişilebilirlik 12 TS EN 81-71+A1 (2.baskı) 06.12.2007 Asansörler - Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Yolcu ve yük asansörleri için özel uygulamalar - Bölüm 71: Kasıtlı tahribata karşı dayanıklı asansörler 13 TS EN 81-72 23.02.2006 Asansörler – Yapım ve montaj için güvenlik kuralları - Yolcu ve yük asansörleri için özel uygulamalar – Bölüm 72: İtfaiyeci asansörleri 14 TS EN 81-73 20.04.2006 Asansörler – Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için özel uygulamalar – Bölüm 73: Yangın anında asansörlerin davranışı 15 TS EN 81-80 21.12.2006 Asansörler - Yapım ve montaj için güvenlik kuralları-Mevcut asansörler-Bölüm 80: Mevcut yolcu ve yük asansörlerinin güvenliğini geliştirme kuralları 16 TS IEC 245-5 07.04.1997 Kablolar-Kauçuk Yalıtımlı-Beyan Gerilimi En Çok 450/750 V Olan Bölüm 5: Asansör Kabloları 17 TS EN 627 07.03.1997 Asansörlerin, Yürüyen Merdivenlerin ve Yürüyen Yolcu Bantlarının Verilerinin Kaydedilmesi ve İzlenmesi Kuralları 18 TS 8237 ISO 4190-1 22.04.2004 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf I, sınıf II, sınıf III ve sınıf VI asansörler

ASANSÖRLERLE İLGİLİ TSE STANDARTLARI 19 TS 8238 ISO 4190-2 22.04.2004 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar Bölüm 2: Sınıf IV asansörler 20 TS 8239 29.03.1990 Asansörler- Otomatik Kapılı- Yerleştirilmesi İle İlgili Boyutlar- Sınıf 5- Servis Asansörleri 21 TS ISO 4190-5 22.02.2001 Asansörler ve Servis Asansörleri- Bölüm 5: Kumanda Tertibatları, Sinyalleri ve İlâve Bağlantılar 22 TS ISO 4190-6 22.02.2001 Asansörler ve Servis Asansörleri- Bölüm 6: Meskenlerde Kullanılan İnsan Asansörleri- Plânlama ve Seçim 23 TS ISO 4190-6/T1 16.02.2006 18:00:00 24 TS 1812 27.12.1988 Asansörlerin Hesap, Tasarım ve Yapım Kuralları (Elektrikle Çalışan İnsan ve Yük Asansörleri İçin) 25 TS 4789 ISO 7465 18.12.2002 İnsan ve Yük Asansörleri-Kılavuz Raylar, Asansör Kabinleri ve Karşı ağırlıkları için-T Tipi 26 TS 4789 ISO 7465/T1 23.11.2006 18:00:00 İnsan ve yük asansörleri - Kılavuz raylar, asansör kabinleri ve karşı ağırlıkları için - T tipi 27 TS ISO 8383 15.02.2000 Gemi Asansörleri- Özel Kurallar 28 TS EN 12015 12.10.2006 Elektromanyetik uyumluluk – Asansörler, yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar için ürün ailesi standardı - Emisyon 29 TS EN 12016 30.01.2007 Elektromanyetik uyumluluk - Asansörler, yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar için ürün ailesi standardı – Bağışıklık 30 TS 12255 (3. Baskı) 25.04.2006 Yetkili servisler - Asansörler, yürüyen merdivenler ve yürüyen yolcu bantları için - Kurallar 31 TS EN 12385-5 29.04.2005 Çelik tel halatlar – Güvenlik – Bölüm 5: Asansörler için halatlar 32 TS EN 12385-5/AC 25.04.2006 33 TS 13299 19.06.2007 Asansör ve yürüyen merdiven bakım ve onarımcısı 34 TS EN ISO 10535 03.07.2007 Özürlülerin Taşınması İçin Asansörler Özellikler ve Deney Metodları 35 TS EN 13015 02.02.2006 Asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımı – Bakım talimatları için kurallar 36 TS EN 50214 27.03.2007 Kablolar-Asansörler İçin Bükülgen Kablolar 37 TS IEC 60227-6 26.04.2003 Kablolar-Polivinil Klorür Yalıtımlı-Beyan Gerilimi En Çok 450/750 V Olan Bölüm 6: Asansör Kabloları ve Bükülgen Bağlantılar İçin Kablolar

TEŞEKKÜRLER