KANSER VE BESLENME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAMA.
H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
GEBELİK VE EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME
HATAY HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Beslenme ve Kanser Riski
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
MENOPOZ VE BESLENME.
KANSER VE KANSERDEN KORUNMA YOLLARI
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
KANSERSİZ YAŞAM EĞİTİM ŞUBE 2010.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESLENMENİN ÖNEMİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME UZ. DYT. GÜLAY OKAY.
Eslenme engeli.
KANSER NEDENLERİ VE KORUNMA YOLLARI Eğitimci İsmi ve Ünvanı

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Kanser tanitim.
SAĞLIKLI BESLENMENİN 10 ALTIN KURALI  Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
OKULLAR SAĞLIKTA YARIŞIYOR
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BESLENME Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi 2008.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
SEBZELER.
Sağlıklı Beslenme.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENİZLİ ANAFARTALAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Sunum transkripti:

KANSER VE BESLENME

Kansere Karşı Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz Yeterli ve dengeli beslenilmelidir. İdeal ağırlık korunmalı,bunun için günlük enerji alımı ve harcamaları dengelemeliyiz Günlük tuz tüketimi 5-6 gr olmalıdır. Taze meyve sebze tüketimini arttırmalı Kabuklu yenen meyveler kabuğu ile birlikte tüketilmelidir. Sebze yemekleri az suda veya kendi suyu ile pişirilmeli ve hemen tüketilmelidir. Selenyum(ceviz,ayçicek çekirdeği,hindi –dana eti ,ton balığı ,pisi balığı)karoten(havuç maydanoz brokoli,kavun ,şeftali,ıspanak,marul,lahana) ve C vitaminleri antioksidan özelliğine sahip olup, dengeli tüketilmelidir.

Tahıllar ve kurubaklagil düzenli tüketilmeli. Besinlerin saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Hazır satılan yiyeceklerin etiketleri incelenmelidir. Katkı maddesi içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı . Margarin vb.katı yağ kullanılmamalı,zeytinyağı tercih edilmeli. Besinlerin taze ve kendi mutfaklarımızda hazırlanıp,pişirilmiş olanları tercih edilmeli. Ekmeğin kepekli olanı tercih edilmeli.

Yiyeceklerin hazırlanmasında kızartmalardan tütsülendirmeden sakınmalı,salamura,turşu gibi fazla tuzlu yiyecekler az tüketilmeli. Aşırı sıcak veya soğuk gıdalardan uzak durulmalı. Alkol ve sigara kullanılmamalı. Haftada 3 gün en az 30 dakika yürüyüş,yüzme,bisiklet vb egzersizler yapılmalı. Pastörize günlük sütler tercih edilmeli. Yanık veya fazla kavrulmuş yiyecekler tüketilmemeli.