HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çelebi Grubu.
Advertisements

DİLEK YARIM ADASI.
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
KELEBEK VE ÇİÇEK.
Başkalarını affettiğimizde
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Başkalarını affettiğimizde
A.
Yılın Bölümleri.
 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
SUNUM.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
MEVSİMLERİ ÖGRENİYORUM
En iyi biçimde yaşlanmanın gizemi Türkçeleştiren: Onur AYANGİL
HARİKASINIZ ÇOCUKLAR,ALKIŞI HAKKETTİNİZ
DÜNYAMIZ.
MEVSİMLER.
Sarayköy Gazi İlköğretim Okulu
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
Bir zamanlar bir ağaç varmış
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
DÜNYA ve UZAY.
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
MEVSİMLER.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
MEVSİMLER
GECE GÜNDÜZ Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece – gündüz oluşur.
Öfke, insanı inciten ya da yararına dokunan bir olay karşısında içinde duyduğu, kendisini sert davranışlara zorlayan durumdur. ÖFKE NEDİR?
Hedef ve Amaçlar Çocuklara mevsim ve ayları öğretmek,bunları sırasıyla sayabilme becerisini kazandırmak. Mevsimlerin hangi aylardan oluştuğunu kavratmak.
M E V S İ M L E R.
Hayatın Anlamı üzerine
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yapılabilir?
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
MEVSİMLER
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Ne güzel bir gün ! Okuluma gideceğim.
HAYATIN ANLAMI.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
Bremen Mızıkacıları.
GENÇ RESSAM.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
MEVSİMLER VE AYLAR
"Mendelssohn" By space.
MEVSİMLER Hikmet Sırma.
ÇİVİ.
Dünya, Güneş ve Ay.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
Güzellikle yaşlanmanın yaşlanmanınsırrı Emekli dostlarıma Cool.
MEVSİMLER.
Mevsimler ve Özellikleri
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI
KAZA VE KADER.
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA.
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
HAZIRLAYAN:EMİR TOPRAK ÖKSÜZ 2/B NO:538
MEVSİMLER
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR ÖNYARGI HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR DEM 2012

ÖNYARGI

ÖNYARGI NEDİR. ÖNYARGI HİKAYESİ ÖNYARGI NELERE SEBEP OLUR ÖNYARGI NEDİR ? ÖNYARGI HİKAYESİ ÖNYARGI NELERE SEBEP OLUR ? ÖNYARGILARDAN NASIL KURTULURUZ? ÖNYARGI KARİKATÜRLERİ

ÖNYARGI NEDİR ? Önyargı, bir kişi ya da olaya ilişkin yeterli bir bilgi edinmeden, önceden , peşin bir bir karara varmış olma durumudur. Bir grup insana ilişkin adil olmayan, hoşgörüsüz ya da aleyhte bir görüştür.

Bir zamanlar dört oğlu olan bir bilge kişi varmış Bir zamanlar dört oğlu olan bir bilge kişi varmış. Çocuklarına acele ve erken karar vermemelerini ve önyargılı olmamalarını öğretmek için onları eğitmek istemiş. Her birini sırayla uzak bir yerde bulunan ağacın yanına gidip ona bakmak için göndermiş İlk oğlan kışın gitmiş, ikincisi İlkbaharda, üçüncüsü yazın, sonuncusu sonbaharda gitmiş. Sonra bir gün hepsini bir araya toplamış ve ne gördüklerini sormuş. İlk oğlan ağacın çirkin, yaşlı ve kupkuru olduğunu söylemiş. İkinci oğlan, “Hayır yeşillikle doluydu ve canlıydı,” demiş. Üçüncü oğlan başka fikirdeymiş, “Çiçekleri vardı ve kokusuyla görüntüsüyle o kadar muhteşemdi ki, daha önce hiç böyle bir güzellik görmemiştim,” demiş. Sonuncu oğlan, hepsinin de haksız olduğunu ve ağacın meyvelerle dolu, canlı ve hayat taşıyor olduğunu bildirmiş. Yaşlı adam oğullarına hepsinin haklı olduğunu söylemiş, çünkü hepsi farklı mevsimlerde bu ağacı görmeye gitmişlermiş. Onlara; “bir ağacı veya bir insanı, kısa bir süre veya bir mevsim tanıdıktan sonra yargılayamayacaklarını ve neye sahip olup olmadıklarını güzelce anlatmış. “

ÖNYARGI NELERE SEBEP OLUR ? ♦ İnsanı yalnızlaştırır ♦ İnsan ilişkilerini bozup sosyal ilişkileri engeller ♦ Düşünsel takıntılar yaratır ♦ Fırsatları kaçırmaya neden olur ♦ Yaratıcılığı kısıtlar ♦ Yenilikleri engeller

ÖNYARGILARDAN NASIL KURTULURUZ? ♦ Bilinçli çaba göstererek ♦ Kendimize inanarak ♦ Ne yapmak istediğimize karar vererek ♦ Her duyduğumuza inanmayarak ♦ Okuyarak ♦ Öfkemizi kontrol ederek ♦ Ani kararlar vermeyerek ♦ Tecrübeli kişilere danışarak ♦ Soru sorup araştırarak