Soru1: 1’den 4’e kadar olan tamsayıları ekrana tek satırda görülecek şekilde yazdıran bir programı aşağıdaki metotları kullanarak yazınız. Bir printf ifadesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Soru1 : Bir borcun faizi, basit olarak aşağıdaki formülle hesaplanır:
Advertisements

Bilgisayar Bilimlerine Giriş-2
Dizi Kullanan Örnekler
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
Diziler.
Bölüm 8 Diziler Dizi Tanımı Dizi Elemanlarına Değer Atama
BÖLÜM Atama Deyimi (Assignment)
Karar Verme: Eşitlik ve Karşılaştırma Operatörleri
Nöbetçi Kontrollü Döngü
Göstericiler (Pointers)
void medyan(int cevap[]) { int j; siralama(cevap);
Bölüm 7 Fonksiyonlar GÖSTERGELER Gösterge Tanımı
switch - case Yapısı Döngü Yapıları
ALGORİTMA & PROGRAMLAMA
Bölüm 4 İşlevlerve Modüler Programlama. 1 / 8 İşlev Tanımı /* İşlev açıklama satırı */ ( ) { }
Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
Bölüm 2: Program Denetimi
Soru1: kuvvet(taban,us) Şeklinde bir yinelenen fonksiyon yazın
Bölüm 9 Dizgiler Dizgi Tanımı Dizgi Girdi İşlemleri
String Kütüphanesindeki Arama Fonksiyonları
Bölüm 10 Yapılar ve Birleşimler
Bölüm 5 Döngü Komutları while Komutu Diğer Operatörler Bileşik Komut
Soru1: Dışardan "%s" format belirteci kullanılarak girilecek 20 elemanlı bir dizinin elemanlarının kaç tanesinin rakam, kaç tanesinin harf ve kaç tanesinin.
Soru1: Bir tanesi tam sayı diğeri string olan iki elemanlı bir struct’ı bir başka struct’a direk kopyalama, memcpy kullanarak kopyalama ve tek tek elemanlarını.
Derleyici Araçları FLEX & BISON
Program Kontrol İfadeleri
Soru1: Kullanıcıdan iki tam sayı girmesini isteyen ve daha sonra büyük olan sayı ile beraber ‘en büyüktür’ ifadesi yazan, ancak sayılar birbirine eşitse.
Fonksiyonlar.
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
C++ Temelleri C++ genel amaçlı, nesne tabanlı, yüksek seviye programlama dilidir.
C ile Programlamaya Giriş
FONKSİYONLAR.
Diziler Adres Kavramı Nesnelerin Adresleri sizeof Operatörü
DÖNGÜLER.
Bilgisayar Programlama
Diziler Dizi Tanımı Dizi Elemanlarına Değer Atama Diziler ve Göstergeler 2-Boyutlu Diziler.
Algoritma & Programlama
Temel Giriş/Çıkış Fonksiyonları
C Programlama Diline Giriş
Diziler. Dizi Tanımı Dizi Elemanlarına Değer Atama Diziler ve Göstergeler 2-Boyutlu Diziler.
İnternet Programlama - 2
PROGRAM DENETİM DEYİMLERİ
The if statement. if Şartlı kontrol Koşul değimi doğru (1) yada yanlış (0) değeri üretir. Şartın doğru olması durumunda if satırından sonraki değimler.
Javascript Examples.
C PROGRAMLAMA DİLİ YRD.DOÇ.DR. BUKET DOĞAN 1.
Örnek Adam asmaca oyununun programının yazılması.
Bölüm 2 C Diline Genel Bir Bakış. 1/29 /* Örnek1- toplama.c Klavyeden girilen iki tamsayının toplamını bulup ekrana yazar. Erkan Yasan */ #include.
Bu günkü konular Basit I/O Expressions (ifadeler)
Bu Günkü Konular If yapısı ve karşılaştırma operatörleri
Bugünkü Konular Döngüler ve Akış Diyagramları C de Döngü Tanımlama
Algoritma, bir işin hangi aşamalardan geçilerek yapılacağını gösteren çalışma planıdır. Algoritma Nedir ?
2. HAFTA 2. Hafta.
Algoritmalar ve Programlama I Ders 5: Operatörler
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları Atama Komutu Operatörler İsim Sabitleri Veri Tipi Dönüşümü Çıktı Fonksiyonu.
Döngü Komutları. for deyimi bir alt limitten, bir üst limite kadar programın belirli bir parçasını tekrar eder. for deyiminde sayaç artış oranı da verilmelidir.
Fonksiyonlar.
BİLGİSAYAR programlama II
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 6: Diziler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
Bölüm 4 Seçme Komutları Alıştırmalar
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
Bilgisayar Programlama BIL 107
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 6: Diziler
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 6: Diziler
C Sharp 9. hafta - dIZILER.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 5: Döngüler
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-7
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
Aritmetik Operatörler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Soru1: 1’den 4’e kadar olan tamsayıları ekrana tek satırda görülecek şekilde yazdıran bir programı aşağıdaki metotları kullanarak yazınız. Bir printf ifadesi kullanarak ve hiç format belirteci kullanmadan. Bir printf ifadesi ve dört format belirteci kullanarak. Dört printf ifadesi kullanarak. #include <stdio.h> #include <conio.h> int main() { printf( "1 2 3 4\n\n" ); // a printf( "%d %d %d %d\n\n", 1, 2, 3, 4 ); //b printf( "1 " ); //c printf( "2 " ); printf( "3 " ); printf( "4\n" ); getch(); return 0; }

Soru2: Aşağıdaki deseni sekiz printf ifadesiyle ekrana yazdıran bir program yazınız. Daha sonra aynısını kullanabileceğiniz en az printf ifadesiyle yazınız.

#include <stdio.h> #include <conio.h> int main() { printf( "Sekiz printf() ifadesi ile: \n" ); printf( "* * * * * * * *\n" ); printf( " * * * * * * * *\n" ); printf( "\nSimdi ise bir printf() ifadesi ile: \n" ); printf( "* * * * * * * *\n * * * * * * * *\n" "* * * * * * * *\n * * * * * * * *\n" "* * * * * * * *\n * * * * * * * *\n" ); getch(); return 0; }

Soru3: Kullanıcının iki tamsayı girmesini ve sayıların kullanıcıdan aldıktan sonra bu sayıların toplamlarını, çarpımlarını, farklarını, bölümlerini ve modlarını bulan bir program yazınız. #include <stdio.h> #include<conio.h> int main() { int x; int y; printf( "Iki Sayi Giriniz: "); scanf( "%d%d", &x, &y ); printf( "Toplam: %d\n", x + y ); printf( "Carpim: %d\n", x * y ); printf( "Fark: %d\n", x - y ); printf( "Bolum: %d\n", x / y ); printf( "Mod: %d\n", x % y ); getch(); return 0; }

Soru4: Kullanıcıdan bir çemberin yarıçapını alan ve bu çemberin çapını, çevresini, alanını hesaplayan bir program yazınız. π için 3.14159 değerini kullanın. Bütün hesaplamalarınızı kullandığınız printf ifadeleri içinde yaptırın. %f dönüşüm belirtecini kullanın. #include <stdio.h> #include <conio.h> int main() { int radius; printf( "Yaricapi giriniz: " ); scanf( "%d", &radius ); printf( "\nCap: %d\n", 2 * radius ); printf( "Cevre: %f\n", 2 * 3.14159 * radius ); printf( "Alan: %f\n", 3.14159 * radius * radius ); getch(); return 0; }

Soru5: Beş basamaklı bir sayı girişi yapılan, bu sayıyı ayrı ayrı basamaklarına ayıran ve her basamak arasına üç boşluk karakteri koyarak ekrana yazdıran bir program. Not: Tam sayı bölme işlemlerini ve mod operatörünün kullanın. #include <stdio.h> #include <conio.h> int main() { int number; // Kullanıcı tarafında girilecek sayı int temp1; // Birinci gecici tamsayı int temp2; // İkinci gecici tamsayı printf( "Bes basamakli bir sayi gir: " ); scanf( "%d", &number ); printf( "%d ", number / 10000 ); temp2 = number % 10000; printf( " %d ", temp2 / 1000 ); temp1 = temp2 % 1000; printf( " %d ", temp1 / 100 ); temp2 = temp1 % 100; printf( " %d ", temp2 / 10 ); temp1 = temp2 % 10; printf( " %d\n", temp1 ); getch(); return 0; }

Soru6: Sadece bu bölümde öğrendiğiniz programlama tekniklerini kullanarak 0’dan 10’a kadar olan sayıları karelerini hesaplayıp, sonuçları ekrana aşağıda göründüğü biçimde yazdıran bir program yazınız. İpucu: Sonuçları yazarken \t kullanın.

#include<stdio.h> #include<conio.h> int main() { int count = 0; printf( "\nSayi\tKaresi\tKubu\n" ); printf( "%d\t%d\t%d\n", count, count * count, count * count * count ); count = count + 1;

count = count + 1; printf( "%d\t%d\t%d\n", count, count * count, count * count * count ); getch(); return 0;}