Sözlü Anlatım Sınavının Amaçları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sözlü sınav sırasında oluşabilecek olası sorunlar
Advertisements

MEDYA Medyayı Tanımak - Haber ve Unsurları -.
ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME
SORUN Ne yaparım? Eğer aday yanıt vermekte kararsız davranıyor, uzun süre duraksıyor ya da çok kısa bir yanıt veriyorsa (çok kısa bir konuşmayla yetiniyorsa)...
YETERLİLİKLER KONUSUNDA BİLGİ NOTU
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Öğrenme ilkeleri Prof Dr Süheyla Ünal.
Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar ΚΠγ – Επιμόρφωση και Αξιολόγηση των Εξεταστών.
Çocuğumuzu tanımanın önemi:
Doç.Dr. Şirin Karadeniz ÖĞRETİM MESAJI TASARIMI. ÖĞRETİM TASARIMI MODELİ.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU
Öz et.
KONUŞMA ÖĞRENME ALANI Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar Mart 2012 Ενημερωτικό δελτίο 8 ΚΠγ – Επιμόρφωση.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları ( Röportaj - Mülakat )
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
TASARRUF NE GÜZELDİR.
ETKİLİ OKUMA.
ÇOCUK HASTA İLE İLETİŞİM ADÖLESAN HASTA İLE İLETİŞİM
Düzey B1&B2 Υποέργο Τουρκικής 08 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 Υποέργο Τουρκικής 08 Επιμόρφωση νέων αξιολογητών και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως.
4.ÜNİTE C.ETKİLİ İLETİŞİM.
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ETKİN DİNLEME
KONUŞMA ÖĞRENME ALANI Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN.
-İLETİŞİM- SUNUSU.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
Aile İçi İletişim.
1 C1 DÜZEYİ SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FORMU Atina-Tesaloniki 2013.
ETKİLİ İLETİŞİM.
KONUŞMA ÖĞRENME ALANI.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
ADAPAZARI REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ. VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
Medya ile ilişkiler Webinar-3 Kütüphan-e Türkiye Projesi Tanıtım Çalışma Grubu 23 Ekim 2014.
İLETİŞİM VE EMPATİ.
ANLATIMA HAZIRLIK.
İLETİŞİM VE İLETİŞİMİN ÖĞELELERİ Yrd. Doç. Dr. Bahadır KÖKSALAN
ANLATIM YÖNTEMİ BELİRLEME
Bu Sunum; İlköğretim Okulları Türkçe Dersinde “Anlatım Biçimleri ve Paragraf Yapısı “ Konuları Hakkında Bilgi Vermek İçin Hazırlanmıştır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ AHMET ATİLLA KONURALP REHBERLİK SERVİSİ.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
ANLATIMA HAZIRLIK.
ÖRNEK OLAY YÖNTEMİ HaZIRLAYAN: ŞİRİN KÜBRA YILDIZ
Düşünceye Dayalı Ve Konusunu Yaşamdan Alan Yazı Türleri
Psikolojik Danışma Basamakları ve Becerileri
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Programın Karşılaştırılması Sunusu
TÜRKÇE DERSİ İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar
TÜRKÇE DERSİ TÜRKÇE DERSİ ANLATIM BİÇİMLERİ PARAGRAFTA 6.Neden-sonuç ilişkisi kurma... 5.Nesnel verilerden yararlanma 4.Karşılaştırma 4.Betimleme 3.Örnekleme3.Öyküleme.
Kanıta Dayalı Tıp Prof Dr Süheyla Ünal.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Durum Çalışması
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
Türkçe Dersi Kaynak Siteler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
İKNA EDİCİ İLETİŞİM Dr.Saba Yalçın İkna Edici İletişim.
TÜRKÇE ÖGRETİMİ. YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ A1 A1 A2 A2 B1 B1 B2 B2 C1 C1 C2 C2.
HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
SATIŞTA İLETİŞİMİN ROLÜ.
İLETİŞİM NEDİR??.
Sunum transkripti:

Sözlü Anlatım Sınavının Amaçları Υποέργο Τουρκικής 08 Επιμόρφωση νέων αξιολογητών και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξεταστών της Τουρκικής ΚΠ γ Düzey B1 & Β2 Sözlü Anlatım Sınavının Amaçları

Karşılaştırma B1 İlgi alanlarına giren konuları mantıklı, akıcı ve anlaşılır bir şekilde destekleyebilmek. Günlük olaylara ilişkin, aşina oldukları veya olmadıkları durumlarda, özgüvenle iletişim kurabilmek. B2 Sınavda verilen bilgileri veya kendi şahsi görüş ve deneyimlerini anlatırken, oldukça akıcı ve tutarlı bir şekilde, sürekli bir konuşma üretebilmek. Günlük olaylara bağlı, aşina oldukları veya olmadıkları durumlarda ayrıntılı görüş ifade edebilmek, yorumlayabilmek.

B1 B2 Durum ve şartlara uygun etkili iletişim dili kullanmak, ayrıntılara girebilmek. Sorulan sorulara doğrudan veya dolaylı olarak cevap verebilmek. Olası telâffuz ve tonlama aksaklıklarına rağmen istenen mesajı iletebilmek. Gündelik hayat dilini kullanabilmek. Aşina oldukları konularda ön hazırlık yapmadan, konuşmaya katılabilmek.

B1 B2 Kişisel veya kişisel olmayan deneyimlerden (mutluluk, memnuniyet, hoşnutsuzluk, şaşkınlık, korku vs.) kaynak- lanan duyguları, dolaylı veya dolaysız olarak ifade edebilmek. Kişisel veya sosyal bir konu-da tutarlı bir şekilde açıklayı- cı ve bilgilendirici olabilmek. Çeşitli durumlarda deneyimleri- ni, izlenimlerini, duygularını başkalarına açıklayabilmek. Aşina oldukları bir konunun ana hatlarını özetleyebilmek

B1 B2 Bir problemin sebeplerini ve çözülmediği takdirde oluşabilecek sonuçları yorumlayabilmek. Bir olayı, bir hikâyeyi, bir filmin veya bir kitabın konusunu anlatabilmek, olayları zamansal olarak özetleyebilmek. Basit bir probleme, sorunlu bir duruma çare bulmak veya çözüm önerebilmek. Aşina oldukları bir konunun ana hatlarını özetleyebilmek.

B1 B2 Aşina bir konu hakkında tar-tışabilmek ve bu konuda karşı görüş sunabilmek. Adayların gördüğü, duyduğu veya okuduğu bir konunun ana hatlarını sunabilmesi. Bir düşünce veya fikri destek-leyebilmek, bir sorun için çözüm önerebilmek veya başkaları tarafından önerilen bir çözümü anlayıp ve onunla ilgili olumlu veya olumsuz yorumlarda bulunabilmek. Bir konu veya olay karşısın-da olumlu veya olumsuz duy-gular ifade edebilmek ve bu durumu kabul veya red eden bir tutum gösterebilmek.

B1 B2 Gösterilen bir resmi tasvir edebilmek, açıklayabilmek ve buna dayanarak temel var-sayımlar yapabilmek. Gelecek için yapılan kişisel planlar ve projeler hakkında konuşabilmek. Görsel uyarıcıların (not, diagram, resim, fotoğraf vs.) verdiği bilgilere dayanarak bir konu hakkında konuşabilmek.

Aracılık ve Bilgi İletme Yunanca kısa ve kolay anlaşılır bir metnin konusu ile ilgili bilgiyi Türkçe olarak aktarabilmek. Yunanca bir metni hedef dili (Türkçe) kullanarak tartışabil-mek ve metnin adaya uyan-dırdığı duyguları ifade edebilmek. B2 Yunanca bir metni farklı bir şekilde ifade edebilmek, özetleyebilmek veya metin hakkında yorumlayabilmek. Yunanca bir metni hedef dili (Türkçe) kullanarak tartışa-bilmek, yorumlayabilmek ve yorumlarının nedenlerini ifade edebilmek.