Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Advertisements

BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ,
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Şerife duran bilmeceler
Uyandırılma tedirginliği olmadan huzur içinde dalınan uykudadır.
Günü Sevgiyle Başlat.
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
İPEK YOLUNDA TÜRKLER ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ÖĞRETMEN KILAVUZ SLAYTLARI. Konuya Giriş İyi dersler… Konumuz başlıyor…
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
Dünya Ekonomik Buhranı, Amerika’da 1929’da New York Borsasının çöküşü ile başlayan ve etkileri on yıl boyunca dünyada devam eden ekonomik krizdir. Dünya.
STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.
Graf Teorisi Pregel Nehri
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
 5. Hafta: İç ve Dış Borç  Kamu harcamaları, kamu gelirleri tarafından finanse edilemediğinde; 1.Para basılabilir (emisyon), 2.İç borçlanma yapılabilir,
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Ramazan ayı girdiği zaman Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur. (Hz.Muhammed)
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Sözsüz İletişimin Özellikleri
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
 BAKARA SÛRESİ Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara.
6.Sizce çözüm sürecini kim bitirdi ?. 7.Sizce çatışmalı sürecin yeniden başlamasında başlıca sorumlu kim?
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
Bugün neler öğreneceğiz?
HASTANELER OLMASAYDI
İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ
ASKIDA KAHVE.
Niçin Yaratıldık?
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
1434 Hicrî yeni yılınızı tebrik ederiz.
(Şair Baki İ.Ö.O. Din Kül. Ve Ah. Bil. Öğr.)
1. KAZAZEDEYE YAKLAŞMA.
Peygamber Efendimizden
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
SONBAHAR.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden,
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ASKIDA KAHVE.

HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
DERS: ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE METARYAL TASARIMI KONU: NUH’UN GEMİSİ DERSİN HOCASI:YRD.DOÇ.DR. MUSTAFA İSMAİL BAĞDATLI.
BİR KADINI AĞLATMAK AZİZ NESİN.
Hz. Muhammed’in Sözleri
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
Güdücülerin işine 3 bakış
Personel Eğitimi Konunuzu buraya yazın.
İNSAN NE İÇİN YARATILDI ?
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Masanın.
ENİSE ERKOÇ- AYDIN İL MÜFTÜ YARDIMCISI
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ПРИЛОЗИ.
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Sunum transkripti:

Dua edenin, 'Rabbim' demesi, Allah‘ın 'efendim' demesinin ta kendisidir... Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu.. Şeytan ona dedi: Ey Allah‘ı çok anan kişi ! Bütün gece Allah deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?

Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu. Rüyasında ona şöyle dendi: Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın? Adam: Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapıdan kovulmaktan korkuyorum dedi.

Bunun üzerine dendi ki ona: Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir... Senin yalvarışın, Allah‘ın senin ruhuna haber uçurmasındandır... Senin çabaların, çareler araman, Allah‘ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir... Senin korkun, sevgin, ümidin Allah‘ın lutfunun kemendidir... Senin her Ya Rabbî demenin altında, Allah‘ın buyur demesi vardır... Gafilin, cahilin canı, bu duadan uzaktır...

Çünkü Ya Rabbî demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var, dilinde de Çünkü Ya Rabbî demeye izin yok ona... Ağzında da kilit var, dilinde de... Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi... Bununla anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir...

Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua gönülden kopar... Mesnevi