T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Advertisements

ARICILIK KAYIT SİSTEMİ
SORU VE YANITLARLA KUŞ GRİBİ Prof. Dr
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
AB UYUM ÇALIŞMALARINDA KATEDİLEN MESAFE VE HEDEFLER
HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
Kantin işleri ile ilgili öneriler
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
FVO (GIDA VE VETERİNER OFİSİ) MİSYONLARI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
KUŞ GRİBİ AVİAN İNFLUENZA.
SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Hayvan Kayıt Sistemi (TÜRKVET)
Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği
SAĞLIKLI BROİLER YETİŞTİRMEK
ÇEVRE GÖREVLİSİ Halil İbrahim YÖRÜBULUT Çevre Denetimi Şube Müdürü
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hayvan Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Süleyman UĞURLU 1.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bandırma İlçe Müdürlüğü
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
Vet. Hekim Ahmet SAFRAN Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Hayvan Sağlığı ve Karantina
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
KUŞ GRİBİNİ YENİDEN YAŞAMAK
ŞİŞLİ İMKB HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GENEL KURUL TOPLANTISI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
KUŞ GRİBİ Veteriner Hekim Ümit ZORAY Hayvan Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı.
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
BAKANLIK UYGULAMALARI VE MEVZUAT
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
KUŞ GRİBİ ve İNSANA TESİR EDEN SALGINA KARŞI HAZIRLIK ve MÜCADELE PROJESİ (AIHP) İZLEME ve DEĞERLENDİRME İZLEME ve DEĞERLENDİRMEÇALIŞMALARI ACAR ŞENSOY.
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Türkiye de hayvan refahı ile ilgili yasal düzenlemeler
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Sunum transkripti:

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kuş Gribi ve Yalancı Tavuk Vebası (Newcastle) Hastalığı, Kanatlı İşletmelerinin Denetimi, Mevcut Durum, Problemler, Hedefler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ümit ZORAY

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ 2008 yılı mihrakları

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Mevcut Durum Edirne İpsala mihrakından sonra Ülkemizde hastalık görülmemiştir. Söz konusu mihrak 12 Nisan 2008 tarihinde söndürülmüş ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatına (OIE) bildirilmiştir. OIE’ ye 14.07.2008 tarihinde Ülkemizin hastalıktan ari olduğu bildirilmiştir. Hastalık ülkemizde bugüne kadar sadece köy tavuklarında görülmüş ve hiçbir entegre tesise bulaşmamıştır.

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Yapılan Faaliyetler Etlik, Bornova ve Pendik VKAE BSL-3 Samsun, Konya, Erzurum, Adana VKAE BSL-2 Malzeme alımı yapılacak. Acil Eylem Planı 2009 yılında güncellendi. Yeni plan ile ilgili ilk tatbikat 2009 yılında Konya’ da yapıldı. Tatbikatlar (2010 yılı Mayıs ayında Hatay, 2010 yılı Kasım ayında İzmir)

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Yapılan Faaliyetler Acil Eylem Planı Başbakanlık Genelgesi Mihrak durumunda diğer kuruluşların desteğinin alınması amacıyla İl Müdürlüklerinin kendi Acil Eylem Planlarını hazırlamasında kolaylık sağlanması amacıyla

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Yapılması Gerekenler Eğitimlerin devamlılığı, İl Müdürlükleri kendi AEP hazırlamalı, Depolarınızdaki malzemeleri kontrol ederek ihtiyaçların bildirilmesi, Depolarınızdaki ekipmanların zaman zaman çalıştırılması,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Yapılması Gerekenler Herhangi bir mihrak durumunda Yönetmelik hükümlerinin eksiksiz olarak uygulanması, Komşu illere yapılacak olan hastalık bildirimi ile ilgili yazının derhal gönderilmesi, Koruma ve gözetim bölgesindeki ticari işletmelerin hastalık hakkında bilgilendirilmesinin yazılı olarak yapılması,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KUŞ GRİBİ Yapılması Gerekenler Herhangi bir mihrak durumunda Resmi Veteriner Hekim tarafından koruma ve gözetim bölgesindeki ticari işletmelerin sağlık taramalarının yapılması, Koruma alanındaki ticari işletmelerden kesimhaneye gönderilen hayvanların Yönetmelikte belirtilen önlemlerin alınarak sevk edilmesi,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEWCASTLE Mevcut Durum 2010 yılında 39 merkezde mihrak var

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEWCASTLE Hastalığın Önemi Çok bulaşıcı bir hastalık olması nedeniyle kanatlı populasyonunun tehlike altında olması, Ülkemizden yapılacak olan ihracatlarda sorun teşkil etmesi,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEWCASTLE Yapılması Gerekenler Aynı köyde başka kümeslerde de ölüm olduğunun tespit edildiğinde ölümlerin araştırılması, Mihrak durumunda ticari işletmeleri yazılı olarak derhal uyarılması, Kısıtlı alanlar içerisindeki ticari işletmelerin kontrol edilmesi,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEWCASTLE Yapılması Gerekenler Hastalık çıkışlarında yönetmelik hükümlerinin eksiksiz uygulanması ve yapılan işlemlerin kayıt altına alınması, Aşılamanın teşvik edilmesi, Köy tavukları ve evcil güvercinlerin aşılanmasının sağlanması, (Aşının uygulamasında ticari işletmeler ve entegrasyonlarla işbirliği yapılacaktır.)

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEWCASTLE Yapılması Gerekenler Köy kanatlıları ile temasta olan halka eğitim çalışmaları düzenlenmesi, Yumurtacı ve etçi entegrasyon personeli ile serbest veteriner hekimlere eğitim çalışması düzenlenmesi, Koruma veya gözetim altındaki bölgelerden kesimhanelere nakledilen kanatlıların resmi olarak denetlenmesi,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Yasal Mevzuat 2006-10 ve 2007-37 sayılı Kanatlı Sektörü Canlı Üretim Faaliyetlerinin Denetimi Genelgesi;

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Önemi Hayvan Sağlığı açısından hastalıkların kontrolü, Halk Sağlığı açısından sağlıklı gıdanın elde edilebilmesi,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Önemi İhracat açısından; FVO Misyon Heyeti ile Rusya Veteriner Heyet ziyareti ihracat için kümes denetimlerinin önemini gösterdi. Heyetler yapılan Devlet Denetimlerine güvenmektedir. İhracat için ticari işletmelerde Kuş Gribi hastalığının görülmemesi övünç kaynağımızdır. Bu durumun devamlılığı için biyogüvenlik tedbirlerinin sürekliliği kümes denetimleri ile kontrol edilmelidir.

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Yapılması Gerekenler Denetimlerde titiz davranılmalı, Kümeslerdeki dosyalama sistemi, Evraklardaki tarihler arasındaki uyumsuzluk,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Yapılması Gerekenler Kanatlı faaliyet raporlarının düzgün doldurulmalı ve Genel Müdürlüğümüze zamanında gönderilmeli, Kümesler eksikliklerin giderilmesi için verilen sürenin sonunda tekrar denetlenmeli,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KANATLI DENETİMLERİ Yapılması Gerekenler Çapraz denetim yapılmalı, İl ve İlçe Müdürlüklerinin dosyalama sistemi düzgün olmalı, Çok sayıda denetim aynı gün tek veteriner hekim tarafından yapılmamalı, Denetim Raporların titizlikle doldurulmalı, (tarih kısmı boş, adres yazılmaması gibi.)

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KULUÇKAHANE VE DAMIZLIK Mevzuat Değişiklikleri Damızlık ve Kuluçkahanelerden numune alımında Enstitü Müdürlüğünden personel zorunluluğunun kalkması, Ön Yer Seçim Raporunda Enstitü Müdürlüğünün uygun görüş yazısı,

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İlginiz için teşekkür ederim.