M.sağsan Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti www.mustafasagsan.com/blogs capemetrorail.co.za web.jhu.edu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRES YÖNETİMİ.
Advertisements

İNSAN-MAKİNA SİSTEMLERİNDE PERFORMANSI ETKİLEYEN SOSYAL FAKTÖRLER
A-BİLİŞSEL GELİŞİM İlk İki Yılda Görülen Bilişsel Gelişim : Bebek doğumunun ilk gününden itibaren çevresini keşfetme çabasına başlar. Keşif çabasında.
ENTELEKTÜEL SERMAYE.
ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME.
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
İnsan Kaynakları Planlaması (İKP)
ZiHiNSEL ÖZELLiKLER.
TEKNOLOJİYİ KULLANMAK VE TEKNOGERÇEKÇİ OLABİLMEK
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
Doç.Dr.Ş.Şule ERÇETİN Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Hazırlayan: Nahit TEKİN.
Yetişkin Eğitimi. Yetişkin, kendi yaşamının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilen kişidir.
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
E Ğİ T İ M PS İ KOLOJ İ S İ. GİRİŞ: EN KÜÇÜĞÜNDEN EN BÜYÜĞÜNE KADAR BÜTÜN İŞYERLERİ BELİRLİ BİR ÖRGÜTLENME İLE MEYDANA GELİP ÇALIŞMAKTADIR. BU ÖRGÜTLENMENİN.
ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME
ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ
 Mayer, R. E (2001). Multimedia learning. Cambridge University Press.
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
ZEKA ZEKA: Problem çözme, öğrenme ve soyut düşünme yeteneği.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
Görsel İletişim.
Internet’te uzaktan eğitim dersi tasarımı nesnelci ve oluşturmacı (objectivist and constructivist) öğrenim paradigmalarının karması bir gelişim modeli.
Boğaziçi Üniversitesi Web Site Tasarım Çalışması
“ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK”
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUKLAR (ÖZGÜL ÖĞRENME BOZUKLUKLARI) kaynak:Prof
Bölüm 2 Örgütlerde Çeşitlilik
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR
GELECEĞİ PLANLAMAK MESLEK SEÇİMİ.
1 Rehberlik; Bireyin kendini anlaması, çevredeki imkanları bilmesi, doğru tercihler yaparak kendini gerçekleştirebilmesi için bireye yapılan sistematik.
BÖLÜM SEÇMEKTE ZORLANIYOR MUSUNUZ ?
1. HAFTA: Özel Gereksinimli Bireyler
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
Bu bölümün sonunda şu amaçlara ulaşmanız beklenmektedir: Hayat bilgisi dersinde öğrencilerin özelliklerini tanıyabilme,
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
Probleme Dayalı Öğrenme
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
Örgütsel Kariyer Planlaması
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Standardize / Simüle Hasta Temelli Tıp Eğitimi Doç. Dr. Muharrem Ak Zirve Üniversitesi Emine-Bahaeddin Nakıbo ğ lu Tıp Fakültesi 1.
Görme Engelliler.
DOÇ. DR. HATİCE BAKKALOĞLU
ÇATIŞMA VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ
DOÇ. DR. HATİCE BAKKALOĞLU
BİLGİ: ÜRETİMİ, YÖNETİMİ VE PAZARLANMASI
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
Duyuşsal Alan.
Bilişsel Davranışçı Terapiye Giriş. Epiktetos (MS 55 – 135) İnsana diğer insanlar veya çevresel nesnelerden ziyade sadece kendi tutum ve inançları zarar.
KURUM KÜLTÜRÜ.
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İnsan Kaynakları Yönetiminin
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

m.sağsan Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti capemetrorail.co.za web.jhu.edu

 Bil(e) b i l m e d e n  Bil(e) b i l m e d e n.... ...hiyerarşisiden... ...türlerinden... (örtük ve açık) ...bilgiden...  Öğren(e) b i l m e d e n  Öğren(e) b i l m e d e n....  Bireysel ve örgütsel öğrenme  Öğren(e)meme: hem birey hem de örgüt suçlu!  Biliş(e) b i l m e d e n  Biliş(e) b i l m e d e n....

BASAMAKLAR İŞLEMLER Fiziksel Süreç Çevresel Tarama Veri Düzenleme Sıraya koyma Enformasyon Kıyaslama Anaiz etme Bilgi Deneyim- leme Akıl Erdem Karar verme N E S N E L O N T O L O J İ K Ö Z N E L E P İ S T E M OL O J İ K

knowledgecompass.wordpress.com

 BİLİŞSEL  TEKNİK

Nonaka, I. Ve Takeuchi, H. (1995). Knowledge Creating Company: How Japanese Companies Create the Dynamics of Innovation, Oxford University Press, New York, s.71.

Kaynak: Crossan, Lane ve White, 1999.

-Pozisyonum neyse ben o’yum -Düşman dışarıda -Sorumluluk üstlenme kuruntusu -Olaylara takılıp kalma -Haşlanmış kurbağa masalı -Tecrübeyle öğrenme hayali -Yönetici takım miti Bireyin doğuştan kişiliğinde var olan savunmacı davranışları, örgütün sınırlı öğrenmesine yol açar. -Keşif (körlük ve yansıma) -Yaratıcılık (Aşırı alçak gönüllülük ve çoklu kişilik bozukluğu) -Üretim (felç ve yabancı el belirtisi) -Genelleştirme (bellek yitimi ve boş inanç bozukluğu) -Kusurlu zihinsel modeller -Hatalı yapılan analizler -Yetersiz adanmışlık -Engellenmiş bilinç Eğitimci, yetersizliği olan kişiyi -Algılamalı ve farkına varmalı -Zaman ve yöntem olarak farklı öğrenme tarzı uygulamalı -görmelerine, işitmelerine ve bir işi yapabilmelerine yönelik eğitim tarzları gerçekleştirmelidir.

bilme  Hem öğrenme + hem bilme  Enformasyonu bilgiye dönüştürebilme bilme  Yetkin olabilme bilme  Beceri ve yetenekleri tutuma çevirebilme bilme  Profesyonel iş yaşamında entelektüel kapasiteyi kullanabilme bilme (?)  Sosyal medyadan uzak durabilme (?)  KISACA NE BİLDİĞİNİZİ BİLEBİLME?