HTML’e Devam Uygulama.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Resimler.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
HTML Ders Notları.
Ders-2 Haber Grupları, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama Aslı Ergün.
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Link kullanımı href Bağlantı Adresi target Bağlantı Adresi.
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
IT504 ~~DOM~~ Belge Nesne Modeli I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Tablosuz Tasarım Div ler.
HTML’E GİRİŞ.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
HTML’YE GİRİŞ.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Menü (Navigasyon) Yapımı
TABLOLAR.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İnternet Programcılığı I A-Şubesi 2-1.Ders
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
WEB TASARIM FRONT PAGE.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Listeleme Etiketleri.
Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı.
İLERİ HTML.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
HTML Dili’nin Genel Özellikleri Abdullah KUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Mart,
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Listeler.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
HTML Basit HTML Etiketleri. Başlık Etiketleri Turkcell Geleceği Yazanlar Bu etiketler basit olarak bir başlık kullanmak istediğimiz zaman, başlığı yazmak.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Şirket Web Sitesi Tasarımı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Sunum transkripti:

HTML’e Devam Uygulama

Şimdiye kadar öğrendiğimiz Etiketler <html> <head> <meta> <title> <body> <p> <h1>…<h6> UYGULAMA İlgi alanlarınızla ilgili en az 3 başlık içeren Başlıkların altında en az birer paragraf içeren Basit bir HTML sayfası oluşturalım.

Sayfalara Resim Eklemek <img> Etiketi : Sayfaya resim eklemek için kullanılır. jpg, bmp, gif, png… gibi resim formatlarını belirler. Sonlandırması olmayan bir etikettir. src : Resmin konumunu belirler. alt : Resme ait açıklama metni (fare resmin üzerine geldiğinde ortaya çıkar) height : Resmin yüksekliği width : Resmin genişliği align : Yataydaki konumu (left, right) border : Resmin kalınlığı

Sayfalara Resim Eklemek: Uygulama <html> <head> <title>Örnek</title> </head> <body> <img src="resim/ru.jpg" alt="Rize Üniversitesi logo" width="150" height="200" > </body> </html>

Bağlantı Eklemek (Link Vermek) <A> Etiketi : Bağlantı eklemek için kullanılır. <a>…</a> etiketleri arasına yazılan metinlerin veya resim gibi nesnelerin üzerlerine fare ile tıklandığında tarayıcı belirtilen adrese ziyaretçiyi yönlendirir. http://www.w3schools.com/tags/tag_a.asp <A> etiketinin özellikleri : href : Bağlantı adresini belirlemek için kullanılır. href="index.htm" , href="dosyalar/cv.doc" , href="http://rize.edu.tr" target : Bağlantı ile gidilecek sayfanın hangi pencerede açılacağını belirler. target="_blank" (Yeni sayfada açmak için)

Bağlantı Eklemek :Uygulama <html> <head> <title>Örnek</title> </head> <body> <a href="http://rize.edu.tr" target="_blank"> Rize Üniversitesi </a> web sayfası </body> </html>

Liste Yapmak <ol> : sıralı liste <ul> : sırasız liste <li> : liste elemanı http://www.w3schools.com/tags/tag_ol.asp <ol>   <li>Coffee</li>   <li>Tea</li>   <li>Milk</li> </ol> <ul>   <li>Coffee</li>   <li>Tea</li>   <li>Milk</li> </ul>

Liste Yapmak <ol> etiketinin özellikleri : reversed start type : Sıralama azalarak gider. <ol reversed> … </ol> start : Sıralamanın başlayacağı sayıyı belirler. <ol start="50“> type Liste işaretinin tipini belirler 1 A a I i <ul> etiketinin özellikleri : type Liste işaretinin tipini belirler disc square circle

Tablo Yapmak <tr>: tablo satırı <td>: tablo hücresi <table border="1">   <tr>     <td>Month</td>     <td>Savings</td>   </tr>   <tr>     <td>January</td>     <td>$100</td>   </tr> </table>

Uygulama Ödevi İsminizi başlık şeklinde yazınız. Altına resminizi ekleyiniz. Resmin altına en çok sevdiğiniz sözü/deyişi/atasözünü paragraf şeklinde yazınız. Ölmeden önce yapmak istediğiniz 5 şeyi sıralı liste yapınız. Liste elemanınızın bir tanesine internetten bulduğunuz ilgili bir bağlantı veriniz (link veriniz.) Şimdiye kadar okuduğunuz okulların adını, başlama ve bitirme tarihinizi ve bulunduğu şehri tablo şeklinde yapınız. Ör: Okul Adı Başlama Tarihi Bitirme Tarihi Şehir