İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
KANSER VE BESLENME.
Gıdalarımızı saklama kuralları
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAMA.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ
BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
YARDIMCIM KESİCİ Fatıma Aynur Silpağar 7-A 80 Teknoloji Tasarım.
İNORGANİK KAPLAMALAR.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
ORGANİK KAPLAMALAR.
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
SPOR.
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
Eslenme engeli.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
BESİNLER ve SİNDİRİM SİSTEMİ
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
ISI YALITIMI.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Elemetler Ve Bileşikler
Bütün maddeler tanecikli yapıya sahiptir. Taneciklerin hareketi ile maddenin ısınması arasında bir ilişki var mıdır?
PROJESİ.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
TANTUNİİİİİİ .
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Sindirim Sistemi Nedir ?
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
Sağlıklı Beslenme.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
MUTFAK ARAÇ-GEREÇLERİ
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
PİŞİRME BÖLÜMÜNDE BULUNAN EKİPMANLAR
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI YAPI TEKNOLOJİSİ DERSİ FİNAL TESLİMİ BURCU KÜBRA AYDOĞAN ÖĞR.GÖR. BUKET GİRESUN.
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Sunum transkripti:

İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar vermeyin

Vitamin ve Mineralleri Koruyabilmek İçin Sebze ve meyveleri ve diğer yiyecekleri doğru muhafaza edin Ayıklayıp-temizlerken ve yıkarken doğru metod ve sıralamayı takip edin Sağlıklı pişirme yöntemlerini kullanın

Doğru Yemek Pişirmenin Yolu?

Sağlıklı Pişirin, İyi Yaşayın.

En Sağlıklı Yemek Pişirme Metodu ile Tanışma

EŞSİZ VE DAYANIKLI

OptitempTM tencere tabanı VitalokTM pişirme metodu TASARIM iCOOK İÇİN ÖZEL TEKNOLOJİLER OptitempTM tencere tabanı VitalokTM pişirme metodu Özgün Sap Tasarımı DuramicTM yapışmaz kaplama tekniği

OPTITEMP KATMANLI TABAN SİSTEMİ Optitemp katmanlı taban sistemi alüminyum ve paslanmaz çeliği birleştirir. Alüminyum Paslanmaz Çelik

Optitemp™ TÜMÜYLE KAPLANMIŞ TABAN Bütünüyle Kaplı Taban Gelişmiş Isı Dağılımı Isıyı Koruma Özelliği

OPTITEMP- ISI DAĞILIMI  Optitemp taban ısının dengeli yayılımını sağlar  Her türlü ocak ile uyumludur.

98% iCook 35% Alüminyum Kızma Noktası ISI DAĞILIMI KARŞILAŞTIRMASI Kızma noktasında ısının yüzeye dağılım oranı yüzdesi 35% Alüminyum tencere

ÇOK KATLI YAPI (ISI MUHAFAZASI) 3 Katlı Yan Duvar Paslanmaz Çelik Karbonlu Çelik Paslanmaz Çelik

Yemek pişirmek için daha sağlıklı bir yöntem VITALOK Besinleri kendi yağı ve özsuyu ile pişirme metodu Daha iyi görünür Daha lezzetli olur Sizin için daha sağlıklıdır Bahçenizin size sağladığı renkleri ve besinleri koruyun !

Az su ile veya susuz pişirme VITALOK™ Az su ile veya susuz pişirme

VITALOK™ Vitalok Besinleri kendi yağ ve özsuyu ile pişirebilmek için mükemmel kenar ve kapak uyumu

ISI MİKTARI ÖNEMLİ Sadece kısık ve orta ateşte

VITALOK - Besin Faktörlerinin Korunması iCook Vitalok Pişirme metodu ile sebzeler 1/3 oranında daha çok besin değerini ve lezzetini korur

FAYDA VE ÖZELLİKLER Üst üste pişirme Üst üste saklama

ÖZGÜN SAP VE TUTACAKLAR Kapak koyma yeri Geniş parmak koruyucuları Laser teknolojisiyle kapakla eşleştirilmiş tencereler

ÖZGÜN SAP VE TUTACAKLAR Özgün, patentli sap tasarımı Şık dizayn Ergonomik Yardımcı tutacaklar Asma Halkaları

Isıya dayanıklı tutacaklar FAYDA VE ÖZELLİKLER Çok katmanlı yapı Isıya dayanıklı tutacaklar Ergonomik saplar Yardımcı tutacaklar Vitalok™ Pişirme metodu Optitemp™ Bütünüyle kaplanmış kalın taban

KULLANIM VE BAKIM İlk kullanımdan önce yıkayın Düşük ya da orta ateşte kullanın Her iş için uygun kabı seçin Her tencere için doğru kapak kullanın Yiyecekleri kapların içinde kesmeyin

KULLANIM VE BAKIM Kabın çapının üstüne konacak ocağın çapına uygun olmasına dikkat edin Kapak tencereye yapışmışsa sıcaklık ayarını artırın Kapakları ocak veya tezgah üstünde bırakmayın Tencere boşken asla ocak üzerine koymayın

KULLANIM VE BAKIM Tencere yüzeyine doğrudan tuz koymayın Yemek saklamak için kullanmayın Tencere sıcakken soğuk suya koymayın Mümkün olduğunca elde yıkayın

SEÇENEKLER

Büyük Rende/ Buğulama Parçası İçi Halkalı Makarna Tenceresi AKSESUARLAR Büyük Rende/ Buğulama Parçası İçi Halkalı Makarna Tenceresi Karıştırma Kasesi

AKSESUARLAR Büyük rende buğulama parçası Dilimleme, rendeleme, buğulama

AKSESUARLAR Karıştırma Kaseleri Karıştırma kaseleri Paslanmaz çelik 3 lt 5 lt 1.5 lt

7 parça BAŞLANGIÇ SETİ 1 litrelik kapaklı tava – 15 cm Junior kapaklı sote tavası – 19 cm – 1.5 lt Senior kapaklı sote tavası – 24 cm – 2.5 lt Junior kubbeli kapak

Temel Set TEMEL SET 4 litrelik kapaklı tencere – 19 cm 10 parça 4 litrelik kapaklı tencere – 19 cm 4 litrelik tencere buhar aparatı Benmari kabı 3 adet kapaklı karıştırma kasesi

İleri Düzey Set İLERİ DÜZEY SET 10 parça 2 litrelik kapaklı tava - 17 cm 3 litrelik kapaklı tava - 19 cm 8 litrelik tencere – 24 cm İçi halkalı makarna tenceresi Senior kubbeli kapak Büyük rende/Buğulama parçası

Aile Seti AİLE SETİ 17 parça Başlangıç Seti ve Temel Set bir arada

Prestijli Aile Seti 27 parça Başlangıç Seti, Temel Set, İleri Düzey Set bir arada

NONSTICK YAPIŞMAZ TAVALAR

NON-STICK YAPIŞMAZ TAVALAR Özgün Duramic Yapışmaz Kaplama Sistemi Titanyum:Bilinen en hafif ve sağlam metal Seramik Alaşımı: Çizilmeye ve aşınmaya karşı direnci artıran Çizilmeye karşı dayanıklı yüzey Üç katmanlı taban

DURAMIC™ DAYANIKLILIK İçten Takviye Titanium ve Seramik eşsiz bir uyum sağlar

DURAMIC™ DAYANIKLILIK Dıştan Takviye Sağlam yapışmazlık kaplamasının uygulandığı işlem ABD patentli alaşım Paslanmaz çelik tepecikler Sertleştirilmiş alt tabaka

Yapışmaz Tava Seti (6 Parça) 30 cm 25 cm 20 cm

Hiçbirimiz aynı şekilde pişirmeyiz. Hepimizin pişirme nedeni aynıdır. Ama Hepimizin pişirme nedeni aynıdır.

BIÇAK SETLERİ

Bıçak Seti Parçaları Şef Bıçağı - Çok amaçlı: dilimlemek, doğramak, kıymak için ideal 102713 Santoku – Bıçağa yapışabilecek yiyecekler için en iyi çözüm: Patates,et, balık v.b. 102710 Ekmek Bıçağı - Ekmek, domates, pasta gibi daha yumuşak yiyecekleri dilimlemek için 102711 Küçük Bıçak - Kemikli yağlı etlerin, meyvelerin doğranması için 102712 Soyma Bıçağı - Sebze meyveleri soymak için Komple Set - 102709 102714

iCook Makas - 10 fonksiyonlu : Kesme,fındık ceviz kırıcı, Kavanoz kapağı açıcı, şişe açıcı, mıknatıs, tornavida, tel kesici-soyucu, etleri kemiklerinden soyucu 102715 Bıçak Bileyici – I Cook bıçak ve makaslarını bilemek için 102716 Saklama Bloğu – Bıçakları kullanılmadıkları zaman korumak üzere ve mutfağınızda dekoratif olarak 103169