PATRONU ONDAN MEMNUN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mütekaip Görüşme (Follow Up)
Advertisements

Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye Nasihatı ~ Tarihte Yolculuk ~
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً Andolsun ki sizin.
Bunu okursanız iyi olur
HİÇ BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDUMU...?.
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Çok samimi iki dost ve arkadaslardi
BOŞANMA SEBEBİ.
Hz.muhammed’in ahlakı.
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
BİLMECELER.
Kur’ân’da Akıl ve Bilgi
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
Bazı arkadaşlarımız zaaflarımızı öğrenmeye çalışır, bulur ve kullanır... bazıları da zevklerimizi tespit eder, onlara hitap etmeye uğraşır...
İnsanlar farklı sevgi dilleriyle konuşurlar Sevgi dillerini keşfedin
Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
İP HİKAYESİ.
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
EMPİRİZM.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
TÜRKÇE / Düzyazı Türleri ( Eleştiri - Deneme - Söyleşi )
Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi
tartışmalarına yol açar.
„ Baba, politika gerçekten nedir ?“
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla Hz Muhammed’in Örnek Kişiliğinden Kesitler Aşırılıklar Karşısındaki Tutumu.
PARAGRAFTA ANLAM.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
AĞLATAN TEVEKKÜL Sesli İzleyiniz.
TOPLUMSAL DAYANIŞMA İBADETİ OLARAK SADAKA
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR…
AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
SEVDALILARIN.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU ÇARPIM TABLOSUNU ÖĞRENELİM
2. İnanca Bağlılığı.
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
ÖN AD (SIFAT). Adıları niteleyen veya belirten sözcüklerdir. Bir sözcüğün sıfat olabilmesi için adın önüne gelerek onu nitelemesi veya belirtmesi gerekir.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Helal ve Haram.
BiLMeZSiN.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
Sunum transkripti:

PATRONU ONDAN MEMNUN

“Ateş bizim Rabbimiz” diye inanan ,iki mecusi kardeştirler “Ateş bizim Rabbimiz” diye inanan ,iki mecusi kardeştirler. Bir gün inançlarını denerler. Ateşe bakarak ”Bu gerçekten bizim Rabbimizse bizi yakmaz”. Ellerini ateşe sokarlar… Elleri yanar… İnaçlarıda elleriyle beraber…

Kardeşlerden biri camide mü’ minleri namaz kılarken görür Kardeşlerden biri camide mü’ minleri namaz kılarken görür. İşçi-patron, fakir- zengin, alim- cahil, amir- memur, yan yana durmaktadır. Etkilenir,iman eder.

Sonra yeni inancını eşiyle de paylaşır ve eşi de müslüman olur. Fakat dinini değiştirdiğini öğrenen mecusi patronu onu işten çıkarır. Yeni mü’minin sıkıntılı sınav günleri başlar… O, rabbine tevekkül eder.Bütün gün iş arar, namaz vakitlerinde ise camiye koşar ellerini açar dua dua yalvarır:

“Rabbim” der “Çoluk çocuğumuzun helal ve selametli olarak ver”. Birinci günün sonunda eve elleri boş dönmüştür.Eşine karşı mahcuptur.”Patron” der “erken çıktı. Yevmiyeyi alamadım. Yarına kaldı. Bu gecelik eldekilerle idare edelim”. Evdeki yemek – ekmek kırıntılarını bir araya toplarlar. Yarım yamalak çocuklarını doyurur, onlar aç yatarlar.

İkinci gün de aynı şekilde geçer. Bütün kapılar yüzüne kapanmaktadır İkinci gün de aynı şekilde geçer. Bütün kapılar yüzüne kapanmaktadır. Yeni mü’ min ise bunun ciddi bir sınav olduğunun farkındadır… Yine her namazından sonra duaya durur, yalvarır…

“Rabbim beni bu sınavdan, Senin rızanı kazanmış olarak çıkar “Rabbim beni bu sınavdan, Senin rızanı kazanmış olarak çıkar. Ve çoluk çocuğuma katından temiz, helal bir rızık indir.” Hiçbir şey olmaz. Akşam eve dönerken bir lokantanın çöplerini karıştırır… Orada bulduğu yemek artıklarını yanına alır. Eşine yine aynı mazereti söyler: “Patron” der “bu günde erken çıktı. Yevmiyeyi alamadım. Yine yarına kaldı.”

“Bu günlük de çocuklara şu yemek artıklarını yedirelim.” Üçüncü gün olur.Her şey yine aynıdır.Bütün kapılar yüzüne kapanmakta, fakat yeni mü’ minin isyan düşüncesinin hayalinden bile uzak, bütün gönlüyle rabbine yönelmektedir. Ve akşam olur.

Hüzünlüdür. Evin yolunu tutar Hüzünlüdür.Evin yolunu tutar.Eşine aynı mazereti söyleyemeyeceğini, artık bunun inandırıcı olmayacağını düşünür. Aklına gelen başka bir şeyde yoktur, ne yapacaktır? Bilinmez.

Fakat: evdeki hava yeni mü’ mini şaşırtır Fakat: evdeki hava yeni mü’ mini şaşırtır. Mutfakta tencereler kaynamaktadır.Kiler ağzına kadar erzakla dolmuştur.Eşinin ve çocuklarının üzerinde yeni elbiseler vardır… Şaşkınlıkla sorar. Eşi boynuna sarılarak cevaplar.

“Patronu ondan çok memnunmuş, aynı şekilde devam etsin” “Bu gün eve bir adam geldi. Kocaman bir kese altın getirdi. Birde mesaj… Yeni patronundan sana. Dedi ki “Patronu ondan çok memnunmuş, aynı şekilde devam etsin”

“Patronu ondan çok memnunmuş, aynı şekilde devam etsin” Yani Rabbimiz memnun olduktan sonra bütün dünya memnun olmasa ne yazar… Bütün kapılar yüzümüze kapansa ne yazar… DİNİ MUAHABET EKİBİ