Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi"— Sunum transkripti:

1 Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi
Bu çalışmayı şöyle yapılabilir:   Başlık: Her Haftaya Bir Okuma   1. Sunu açılır. Slayt başlar.   2. Resimlerle ilgili sorular sorulur.   3. Resimlerin şekilleriyle ilgili sorular sorulur.   4. Yazı kısımlarını öğretmen okur. (öğrencilerin dikkatini çekerek dinlemelerini sağlar.) 5. Ses değişen kısımlarda hayvan sesleri çıkatılarak yapılır. 6. Öğrencilere hayvan taklidi yaptırılır.   7. Taklidi yapılan hayvanların resimleri yapılır yada öğretmen çizdirir.   8. Boyama yapılır. İmza atılır. Sınıfta sergilenir.   9. Bu çalışma 1 hafta boyunca yapılır. Yeni hafta yeni sunu ile yola devam edilir.   NOT: kalıp sunu aynı, hikaye ve bazı yazılar değiştirilir.  Yada kullanacak insan kendine göre bir yöntem bulur.

2 Tekerlemeyi Adam Gibi Okuyalım.
Tekerleme-Şekerleme Öğrenciler HIZLI okuyacak. Tahta kalemi ısıracak. Dil sürçmelerini azaltıyor. Fır Fır Fırıldak, Döner Gider Fırıldak

3 Resimlerden Konuşalım

4 İstiklal Marşı’mızın şairi.
Örnek İnsanlarımız Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’mızın şairi.

5 Şiiri güzel okursunuz. Biliyoruz.
Bedava Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dışı, Sinemaların kapısı, Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava.

6 Kelimeleri Düşünelim Selâm

7 Hadi cevapla da görelim!
Bilmece Hadi cevapla da görelim! Yalnız kalınca onu ararsın, Yanındayken mutluluktan Havalara uçarsın. Ailenin bir parçası o, Yesen onunla paylaşırsın, Giysen onunla paylaşırsın. Kardeş

8 Hatasız Okuyalım Mı? DİKKATSİZ ÇETİN
Günlerden bir gün Çetin’in babası, taşlı tarlayı suladı. Sonra tarlayı sürecek ve mısır ekecekti. Çetin, babasına yemek götürdü. Dikkat etmeden tarlaya girdi. Bu yüzden de çamura battı. Ayakkabısı ve çorabı çamur oldu. Çetin eve döndü. Annesi ona çok kızdı. “Niçin dikkat etmedin Çetin?” dedi. Çetin buna çok üzüldü. Annesinden özür diledi. Annesiyle Çetin barıştı, birbirlerine sarıldı.

9 Konuşma Yerlerinde Ses Değiştirelim
ARIKUŞUNUN KIZGINLIĞI Birileri çok kızdırmış arıkuşunu. O da bütün ormanı dolaşıp, herkese yaymış: “Çok kızgınım, çok! Ne yapsam geçmez benim kızgınlığım. Öcümü almak için denizi yakacağım. Karşısına geçip keyifleneceğim ki, kızgınlığım geçsin. Duyduk duymadık demeyin hayvan kardeşlerim, denizi yakacağım denizi !..’’

10 Konuşma Yerlerinde Ses Değiştirelim
Arıkuşu bu, bir dediği bir dediğine uymaz ki. Gerçi mini minnacık bir kuş ama, kimin ne olduğu, neyin ne olacağı belli mi dünyamızda? Bazı açıkgözlerde, “Deniz tutuşunca içinde içindeki balıklar da pişer, ağzımıza lâyık bir balık çorbası olur bize.” diye düşünmüş, ellerinde kaşıklarla kepçelerle gelmişler.

11 Konuşma Yerlerinde Ses Değiştirelim
Ormandaki hayvanların hepsi birden; uçarı, koşarı, gezeri toplanmış, denizin kenarına gelmişler. Beklemişler, beklemişler gelen giden yok. Sonunda akşam olmuş, toplananlar evlerine dönmüşler. Arıkuşunun sözüne bir daha inanmamışlar.

12 Hikayeye göre soruları cevaplayacağız
Soruları cevaplayınız. 1. Parçada hangi hayvandan söz edilmektedir? Cevap: 2. Sence Arıkuşu neye kızmış olabilir? 3. Arıkuşu ne yapmaya karar vermiş? 4. Sen birilerine kızınca neler yapıyorsun? 5. Şimdiye kadar birine kızıp, sinirlendiğin oldu mu? Nasıl davrandın? 6. Denizin yanacağını düşünen bazı açıkgözler ne düşünmüşler?


"Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları