EĞİTİMDE FATİH PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Advertisements

‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
Eğitim Öğretimde Planlama
MERHABA.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Fatih Projesi Akademisyenler Çalıştayı Taslak Rapor ve Öneriler.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
MODÜL 2 – BT Ekipmanlarını Kurma ve Kullanma
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
Öğretim Üyesi:Mustafa BAYRAKÇI HAZIRLAYANLAR İsa DALMA Murat ARİCAN
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Derya Duygu KARSLI
Öğretim Tasarımı
Web Sitesi Hazırlama.
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Öğretim Durumlarını Planlama
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 15
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi
MODÜL 3 – Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bloom’un (bilişsel) Taksonomisi
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
RUTH CLARK’IN E-ÖĞRENME İLKELERİNİ ÖĞRENMEYE NE DERSİN ?
Eğitimde FATİH Projesi,
HAZIRLAYANLAR: Nida GÖNÜLAL Seda BENLİ
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
Öğretim Yılı Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmenleri Toplantısı
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
EĞİTİM / ÖĞRETİM DURUMLARI (ÖĞRETME)
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
Öğretimde Materyal Kullanımı
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ARAÇ - GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Materyal Geliştirme Aracı Olarak Bilgisayarlar
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
ÖZET Ders planı hazırlamak için konu belirlemek
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Sunum transkripti:

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ ETKİNLİK ÇERÇEVE PROGRAMI (YENİ)

ETKİNLİK İÇERİĞİ KONULAR SÜRE A Eğitimde FATİH Projesi 1 Saat   KONULAR SÜRE A Eğitimde FATİH Projesi 1 Saat Eğitimin amacı Eğitimin kapsamı Eğitimin proje içindeki yeri ve önemi B BT Ekipmanlarını Kurma ve Kullanma 5 Saat Bilinçli ve güvenli internet kullanımı Proje kapsamında kurulacak donanımların kullanımı ve bağlantılarını yapma Etkileşimli tahta yazılımının kullanımı Karşılaşılan temel problemleri çözme

C Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Temel Kavramlar 2 Saat   1. İşlenecek örnek ders konusunun belirlenmesi 2. Eğitimde BT Teknolojisi kullanma 3. Temel Kavramlar 2.1. materyal 2.2. E-İçerik 2.3. E-Öğrenme 2.4. Öğrenme nesnesi 2.5. Materyallerin genel özellikleri 4. Materyal türleri 3.1. Video ve ses 3.2. Resim, grafik ve tablo 3.3. Animasyon 3.4. Simülasyon 3.5. Eğitsel Oyun 3.6. Metin ve Çalışma yaprağı 3.7. Öğretimsel Bloglar

D Öğretim Sürecinde Materyal Kullanımı 2 Saat   1. Materyalin kullanıldığı öğretim süreçleri 1.1. Giriş aşaması 1.2. Sunma/bilgi edinme aşaması 1.3.Uygulama aşaması 1..4. Özetleme aşaması 1.5. Değerlendirme aşaması 2. Öğretim Sürecinde Metin kullanımı 3. Öğretim Sürecinde Resim kullanımı 4. Öğretim Sürecinde Video kullanımı 5. Öğretim Sürecinde Animasyon kullanımı 6. Öğretim Sürecinde Simülasyon kullanımı 7. Öğretim Sürecinde Oyunların kullanımı

2. Materyal arama ve bulma 2.1. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ‘nın tanıtımı Materyal Arama, Bulma ve Seçme 5 Saat   1. Telif hakları 2. Materyal arama ve bulma 2.1. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ‘nın tanıtımı 2.2. EBA üzerinde e-içerik arama 2.3. Arama motorları üzerinden e-içerik arama seçenekleri 2.4. Bulunan e-içerikleri arşivleme 3. E-İçerik Seçme 3.1. E-İçerik seçiminde dikkat edilmesi gereken temel özellikler 3.2. E-İçeriği oluşturan bileşenler 3.3. Farklı e-içerikleri seçme

F Öğretim Materyali Tasarlama ve Materyalin Üzerinde Değişiklik Yapma 7 Saat   Görsel tasarım öğeleri Görsel tasarım ilkeleri Görsel tasarımda dikkate alınacak faktörler Resim düzenleme işlemleri Video ve ses işlemleri İşlenecek örnek ders materyallerinin düzenlenmesi

G Etkileşimli Tahta Kullanarak Ders Sunumu 7 Saat   Genel materyal kullanım ilkeleri Materyal kullanım kılavuzu Örnek ders planının tamamlanması Tasarlanan dersin etkileşimli tahta kullanılarak sunumu Ders işleniş örnekleri Örnek ders sunumu Etkileşimli tahta üzerinde ders sunumlarının yapılması Dersin değerlendirilmesi

H Materyalin Etkililiğinin ve Verimliliğinin Öğretmen Tarafından Değerlendirilmesi 1 Saat   Materyalin/e-İçeriğin etkililiğinin ve verimliliğinin değerlendirilmesi TOPLAM 30 Saat