ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
M.KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK'ÜN HAYATI. ATATÜRK'ÜN HAYATI Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev.
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
Kazanım: 5. Atatürk’ün fikir hayatının oluşumunda etki eden Selanik Manastır,Sofya İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.
Ata’nın Soy Ağacı.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
Özboyacı İlköğretim Okulu
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ün HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATAMIZI TANIYALIM .
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL MUSTAFA KEMAL LİDERLİK YOLUNDA
Mustafa Kemal ATATÜRK.
ANILARLA ATATÜRK.
ATATÜRK’ÜN HAYATI
VATANSEVERLİĞİ Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir. Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden.
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
1905 yılında Harp Akademisin-den Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK ( ).
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
1.ÜNİTE 1881’DEN 1919’A MUSTAFA KEMAL
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
TC İNKİLAP TARİH.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
Atatürk’ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
DÖRT ŞEHİR VE MUSTAFA KEMAL
Atatürk'ün Öğrenim Hayatı
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ATATÜRK’ÜN HAYATI
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
10 KASIM 1938.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa, 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldi.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk, 1881( bin sekiz yüz seksen bir ) yılında Selanik’te, üç katlı, pembe boyalı bir evde dünyaya geldi.
Sunum transkripti:

ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR

SELANİK MAHALLİ MEKTEBİ KONUYA GİRİŞ SELANİK MAHALLİ MEKTEBİ SELANİK ŞEMSİ EFENDİ OKULU SELANİK MÜLKİYE RÜŞTİYESİ SELANİK ASKERİ RÜŞTİYESİ MANASTIR ASKERİ İDADİSİ İSTANBUL HARP OKULU İSTANBUL HARP AKADEMİSİ

MAHALLİ MEKTEBİ 1886-87 ** Öğrenim çağına gelen Mustafa'nın hangi okula gideceği konusunda annesi ile babası arasında anlaşmazlık çıkmıştı. ** Annesi Mustafa'nın Hafız Mehmet Efendi'nin Mahalle Mektebine gitmesini istiyor, babası ise o dönemki yeni çağdaş yöntemlerle eğitim yapan Mektebi Şemsi İbtidai'nde (Şemsi Efendi Mektebi) okumasını istiyordu. ** En sonunda önce Mahalle Mektebi’ne başlayan Mustafa,birkaç gün sonra Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti. ** Mustafa’nın ilk gittiği okul olan Mahalli Mektebi,daha çok geleneksel eğitim yapıyor ve hoca-molla yetiştirme gayesi üzerine eğitim veriyordu.

ŞEMSİ EFENDİ OKULU 1886-87 ** Öğrenim Hayatı’na Mahalle Mektebi ile başlayan Mustafa,birkaç gün sonra Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti. ** 1872 Yılında açılan bu okul,çağdaş eğitim metotları ile öne çıkmış bir okuldu. xx Türkçe Öğretmeni Şemsi Efendi tarafından açılan bu okulda ilk kez Osmanlı Tarihi’nde Kara Tahta (Yazı Tahtası) kullanılmıştır. ** Mustafa Kemal,bu okula başladıktan 2 Yıl sonra 1888 Yılında babası Ali Rıza Efendi vefat etmiştir.

SELANİK MÜLKİYE RÜŞTİYESİ 1893 ** Sivil bir ortaokuldur. ** Mustafa Kemal , bu okulda iken öğretmeni tarafından haksızlığa uğraması sonrasında okulu terk etti. ** Bu durum Mustafa Kemal’e başka arayışlar içersinde olmasına neden olmuştur ki,o sırada Askeri Okula giden öğrencilerden ve onların kıyafetlerinden etkilenmiştir. ** Nihayetinde annesi Zübeyde Hanım’dan habersiz Askeri Okul Sınavları’na girdi ve kazandı. ** Artık,Mustafa Kemal’e Asker olmanın yolu bu şekilde açılmış oldu.

SELANİK ASKERİ RÜŞTİYESİ 1893 ** Askeri bir ortaokuldur. ** Annesi Zübeyde Hanım’dan habersiz Askeri Okul Sınavları’na girip,sınavları kazanan Mustafa Kemal,Selanik Askeri Rüştiyesi’ne kayıt oldu. ** Bu okulda iken Matematik Dersi’ndeki başarısı nedeniyle Mustafa’nın öne çıkması sonrasında Öğretmen Mustafa Bey,öğrencisi Mustafa’ya “Erdemlilikte Kemale Ermek” anlamında “KEMAL” ismini alması ister. ** Ve o günden sonra Mustafa’nın ismi Mustafa Kemal olarak karşımıza çıkar.

MANASTIR ASKERİ İDADİSİ 1896 ** Askeri bir Lisedir. ** Bu lisede iken Mustafa Kemal, arkadaşı Ömer Naci’den etkilenerek Edebiyat,Hitabet ve Felsefe ‘ye ; Tarih Öğretmeni Mehmet Tevfik bey’den de etkilenerek Tarih ‘e ilgi duyar. ** Bu dönemde Fransızca ‘sını ilerletmeye başlar. ** Mustafa Kemal,bu okulda iken bazı İttihatçı Gençlerle tanışır.

İSTANBUL HAR OKULU / HARBİYE 1899 ** Mustafa Kemal,bu okulu 1902 Yılında Piyade Sınıfı’ndan TEĞMEN RÜTBESİ ile mezun oldu.

İSTANBUL HARP AKADEMİSİ 1902 ** Mustafa Kemal,bu okulda iken arkadaşları ile birlikte 4-5 Sayılık Dergi /Gazete çıkardı. ** Çıkarılan bu yayında Osmanlı Devleti’nin Sorunları ve Çözüm Çareleri ele alınmıştır. ** Bu okuldan 1905 Yılında Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olan Mustafa Kemal kısa bir süre sonra, -İzinsiz Gazete / Dergi çıkarmak -İzinsiz toplantılar yapmak -İzinsiz Siyasi Etkinlikler’de yer almak suçlarından dolayı göz altına alınsa da daha sonra serbest bırakılmıştır. ** Buna rağmen,bu oluşumların içinde yer aldığından Osmanlı Devleti tarafından sürgün olarak Şam 5.Ordu’ya atandı. Burası,Mustafa Kemal’in ilk görev yeridir.