Atlantik baltasını, bu sefer taşa vurdu; Bu balta, bu taşı kesmez, çünkü O'nun adı Doğu; Yanındadır yoldaşları, Cumhuriyetin sağı - solu; Bu taşın altında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU.
Advertisements

ÇANAKKALE 1915 Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!
DEVRİM ERDEN “ CANIM TÜRKİYEM ” KLİP PROJESİ
15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”
ŞAŞIP KALIYORUM İlhan Selçuk.
Edited By:Mucahit Hayır
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
Okulu: 75.Yıl M. Akif Ersoy İlköğr. Okulu Süre:40 dakika Ders:Türkçe
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
BU UNUTULUR MU ? (Ama maalesef unuttuk)
...ilkdersabc.com... SAĞNAK: Birdenbire başlayan, genellikle kısa süren şiddetli yağmur. SIRILSIKLAM: Büsbütün ıslak, çok ıslak, sırsıklam.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
ŞİİR TÜRLERİ.
AY DEDE.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
İP HİKAYESİ.
İstİkrarlI olmak.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
BİZ TÜRKLER.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ SÜRECİ
BAYRAKSIZLAR                                              
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI ÖĞRENCİ ÇALIŞMA SAYFASI ADI VE SOYADI: …………………………………………………… 14 Ocak 2011 Cuma ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER
BAL HASADI. Bal Hasad Dönemi  Bölgeler göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır.  Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı.
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
Aşağıdaki cümlelerin yazımı doğru mu tek tek inceleyelim.
PROF. ÜSTÜN DÖKMEN’in ÇOK GÜZEL BiR YORUMU "...Çocuğumuz düşüp kafasnı masaya çarpınca biz hemen masayı döveriz, "he masa ehhhh sen niye orada duruyorsun"
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
BBY 105 Bilginin Organizasyonu-I
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz.. Elimden tut yoksa düşeceğim, Yoksa bir bir yıldızlar düşecek,
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
ATATÜRKÇÜLÜK.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
Dünya, Güneş ve Ay.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
SUSURLUK SKANDALI.
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
CUMHURİYET VE ATATÜRK
Dünya Dönüyor Şarkı Dünya dönüyor, Sen ne desen de. Yıllar geçiyor ,
TÜRKİYE KÜRESEL PROJELERİN HEDEFİDİR.  BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ (ABD)  BİZANS PROJESİ (AB ÜLKELERİ)  SİYONİST PROJE (İSRAİL) TERÖRÜN ALTINDAKİ GERÇEK.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
60 yıldır Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye öylesine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve öylesine deprem kirişleri atılmış ki, Şair.
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim
BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALARIN NEDENLERİ
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU Kaynak : Karikatürcüler Derneği-TEMA Vakfı-Cartoon Yayıncılık “Doğa ve İnsan Karikatür Yarışması”
TÜRKİYE TEKSTİL, ÖRME, GİYİM VE DERİ SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Sunum transkripti:

Atlantik baltasını, bu sefer taşa vurdu; Bu balta, bu taşı kesmez, çünkü O'nun adı Doğu; Yanındadır yoldaşları, Cumhuriyetin sağı - solu; Bu taşın altında kalacaksınız... Güneşi balçıkla sıvayamazsınız; Dana altında buzağı arayamazsınız; Çoban yıldızını yerinden oynatamazsınız; Bu taşın altında un ufak olacaksınız...

MİT, Kontr-gerilla ipini, ilk pazara çıkaran kim? Mafya, tarikat, siyaset üçgenini, ilk ortaya koyan kim? Süpernato, gladyo tezgahını, ilk kez bozan kim? Bu taşın altında ezileceksiniz... “Ermeni soykırımı” emperyalist yalan dedi; Tek amacı “Tam Bağımsız Türkiye” idi; Bu uğurda yıllarca hükümler giydi; Bu taşın altında yok olacaksınız...

İstese bir eli yağda, bir eli balda olurdu; Mebusluğun, bakanlığın lafım’olurdu; Çocukları Amerika’da, Avrupa’da okurdu; Bu taşın altında parçalanacaksınız...

Engisizyon mahkemesi bile tutuklayamadı; Türkiye’min yüzünü, Avrupa’da o ağarttı; 12 Mart, 12 eylül vız geldi, korkutamadı; Bu taşın altında kıvranacaksınız... Bizler birer yurtsever, ulusalcı, devrimciyiz; Devrim kanunları uygulanacak, bunu bilesiniz; Kalsak da bir başımıza, tepeleneceksiniz; Bu taşın altında inleyeceksiniz...

Bundan kerri çuval, geçmeyecek Mehmetçiğin başına; Nafile bu çabalar, çuval geçecek başınıza; Kiminiz kaçacak, kiminiz yüce divana; Bu taşın altında debeleneceksiniz... Bizde birer İlhan, Doğu, Alemdaroğlu' yuz; Ziverbey, Bayrampaşa, Metris, olsa da yurdumuz; Karanlık geceler sizin olsun, aydınlıktır yolumuz; Bu taşın altından kalkamayacaksınız...

“Ya İstiklal, Ya Ölüm!” diye düştük yollara; İşaretimiz namus, vatan ise parola; İşçisi, köylüsü, askeri, genci al bayrağın altında; Bu taşın altında kalacaksınız... Kazdığınız kuyuya düşeceksiniz...

PERİNÇEK ÇIKACAK! HESAP SORACAK İşçi Partisi Genel Merkezi © 2006 | İşçi Partisi Propaganda Bürosu İşçi Partisi Genel Merkezi Toros Sokak No: 9 Sıhhiye - ANKARA Tel: Faks: