Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?"— Sunum transkripti:

1 15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?

2 Naci Ortaç (71 yaşında, emekli) 1962 yılında işçi sınıfı mücadelesinde yerini aldı. Maden İş’te, Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunda aktif çalıştı yılında Türkiye Komünist Partisi üyesi oldu. Bugün de TKP üyesi.

3 İşçiler, köylüler, aydınlar, öğrenciler; genci, yaşlısı; kadını, erkeği; Kürd'ü, Türk'ü Mustafa Suphi ve yoldaşlarını unutmadılar.

4 Onlar, halkların geleceğini ışıtan birer yıldızdılar
Onlar, halkların geleceğini ışıtan birer yıldızdılar. Karadeniz'de kahpece katledildiler, ama yok edilemediler. Biz onları günese gömdük.

5 Çaktıkları kıvılcımı yüreğimizde aleve dönüştürdük
Çaktıkları kıvılcımı yüreğimizde aleve dönüştürdük. 15'lerin eserini, Türkiye Komünist Partisi'ni burjuvazinin her türlü zorbalığına rağmen 93 yıldır onurla yaşatıyoruz.

6 Kendisini solcu, sosyalist, komünist olarak tanımlayan herkesi 15'lerin partisi Türkiye Komünist Partisi'nde 15'lerin bayrağını yükseltmeye çağırıyorum.

7 Birleştikçe çoğalır, çoğaldıkça güçleniriz
Birleştikçe çoğalır, çoğaldıkça güçleniriz. Hepinizi emperyalizme, kapitalizme, faşizme, ırkçılığa ve gericiliğe karşı barış, özgürlük ve sosyalizm için 15'lerin partisi, Türkiye Komünist Partisi'nde mücadeleye çağırıyorum.

8 Adil Sonkaya (75 yaşında, emekli) 1971’den itibaren işçi hareketinde aktif. Metal iş dalında, kömür madenlerinde, montajda çalıştı yılında Türkiye Komünist Partisi üyesi oldu. Bugün de TKP üyesi.

9 Mustafa Suphi ve yoldaşları bu yıl yine Trabzon açıklarında, Karadeniz'e karanfiller atılarak anılacaklar. Bu karanlık cinayeti unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

10 1920 geleneğine, o zorlu günlerde yoldaşlarımızın başardığına sahip çıkacağız. Komünistlerin birliğini savunacağız. Ve bir gün elbette başaracağız.

11 Yaşasın Komünistlerin birliği
Yaşasın Komünistlerin birliği! Yaşasın, partimiz Türkiye Komünist Partisi!

12 Hamdi Maskar (68 yaşında, emekli) 1968’den itibaren işçi hareketinde aktif. Maden İş üyesi. Metal iş dalında kaynakçı olarak çalıştı. Ardından ofset matbaasında uzman işçi oldu yılında Türkiye Komünist Partisi‘ne girdi. Bugün de TKP üyesi.

13 Kendisini Marksist-Leninist, Komünist olarak niteleyen herkes Mustafa Suphi geleneğine sahip çıkıyor. Çıkmalıdır da!

14 Ancak, bu geleneğe sahip çıkarken, onun başardığı işi de okuyup, öğrenmek, yapılana saygı göstermek ve onu bugünlere taşımak gerekiyor.

15 Mustafa Suphi, 40'dan fazla Komünist örgütü biraraya getirerek ve Komünistlerin birliğini sağlayarak kurdu Türkiye Komünist Partisi'ni.

16 Onun geleneğini yaşatmak, işte bu birliği savunmak ve onun için çaba göstermekle olur.

17 İşte tam da şu dönemde, Türkiye Komünist hareketinin buna gereksinimi var.

18 Yaşasın Komünistlerin birliği
Yaşasın Komünistlerin birliği! Yaşasın, partimiz Türkiye Komünist Partisi!


"15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları