MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
Advertisements

e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ NASIL OLACAK?
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Özgül DEMİRTAŞ.
HOŞGELDİNİZ… ALEV GÜVEN OKUL REHBER ÖĞRETMENİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Arman Polat Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
  eğitim öğretim yılından başlayarak temel eğitimden ortaöğretime geçiş 6 ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Sunum transkripti:

MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını belirtmişti.

, Yeni sistemde ; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yabancı Dil derslerinin her iki dönemde yapılan sınavlardan bir tanesi MEB tarafından merkezi yapılacaktır

, Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler tahminen İlk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden İkinci gün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir.., Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler tahminen İlk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden İkinci gün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir..

,.,. Yeni Sınav Sistemi İle Özel ve Devlet Fen Liseleri Özel ve Devlet Anadolu Liseleri Sosyal Bilimler Ve Anadolu Öğretmen Liseleri Anadolu Meslek Liseleri Gibi okullara yerleşecekler.

,.,. Askeri okullara, polis kolejine sınavla girişler, kendi kurumlarınca belirlenen usul ve esaslara göre yürütülmektedir.

,, Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde olacaktır.

, Her dersten tahmini olarak 20’şer ve 4 seçenekli soru sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevabı götürmeyecek, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacaktır., Her dersten tahmini olarak 20’şer ve 4 seçenekli soru sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevabı götürmeyecek, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak 100 puan üzerinden öğrencilerin derslerden aldıkları puanlar hesaplanacaktır.

,,,,,,,, Bu puanlar Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil için 2. yazılı yerine, diğer 2 ders için ise 1. yazılı yerine geçecektir.

,,,,,,,,

,. Öğrencinin merkezi sınavdan, okul sınavından ve performansı belirlemeye yönelik çalışmalarının ortalamasından aldığı puanlar 100 puan üzerinden hesaplanacaktır,. Öğrencinin merkezi sınavdan, okul sınavından ve performansı belirlemeye yönelik çalışmalarının ortalamasından aldığı puanlar 100 puan üzerinden hesaplanacaktır

,,,,,,,, Daha sonra merkezi sınav yapılmayan diğer derslerin dönem sonu puanlarıyla birlikte öğrencilerin yıl sonu başarı puanları (YBP) hesaplanacaktır.

,.,. Sadece merkezi sınav yapılan 6 dersin 1. ve 2. dönem puanlarının ortalaması haftalık ders saatleriyle çarpılıp, toplamları bu derslerin haftalık toplam ders saatine bölünerek 100 puan üzerinden Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı hesaplanacaktır.

,.,. 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf YBP’lerin ortalamasının %30’u ile Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanının %70’i toplanarak Orta Öğretime geçişte kullanılacak yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

,.,.,.,.,.,.,.,. Yıl Sonu Başarı Puanı Nedir? İlköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında öğrencinin o yıl derslerden aldığı yıl sonu puanlarının HAFTALIK DERS SAATİ ile çarpılarak elde edilen ağırlıklı puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır.

Değerlendirme Kapsamındaki Sınıflar Yılsonu Başarı Puanları 6.Sınıf Sınıf Sınıf Aritmetik ortalaması

,.,.,.,.,.,.,.,. Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

ı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması %30 22, sınıf ağırlıklandırılmış merkezi Sınav puanı 73,4706 %70 51,4294 Yerleştirmeye esas puan

,.,.,.,.,.,.,.,. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

,.,.,.,.,.,.,.,. Tercihlerde YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN kullanılacaktır. Okul tercihlerinde puan esasına göre değerlendirme yapılacak ve yerleştirmeler merkezi olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

,.,.,.,.,.,.,.,. PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞECEK?

,.,.,.,.,.,.,.,. Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır: • Tercih önceliği, • 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, • Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı

REHBERLİK SERVİSİ TEŞEKKÜRLER