Web sitesinin kullanımı konusunda yardımcı olma amacı taşıyan bu sunum İMMİB AB Mevzuatı Uyum Şubesi tarafından hazırlanmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLGİLİ MEVZUAT 4458 sayılı Gümrük Kanunu yanı sıra 261 sayılı Kanun, 933 sayılı Kanun, 1567 sayılı Kanun, 2976 sayılı Kanun ve 474 sayılı Kanun 2005/8391.
Advertisements

İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim İhracat Genel Müdürlüğü
DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
TELAFİ EDİCİ VERGİ Üçüncü ülke menşeli bir eşyanın DİR kapsamında ithal edildikten sonra üretim sürecini müteakip ihraç ürünü olarak AB üyesi ülkelere,
DAMPİNGE KARŞI ÖNLEM VE TELAFİ EDİCİ ÖNLEM UYGULAMALARI
KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi InTeLS-TR International Trade e-Learning suite for SMEs in TuRkey “Oyun”
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
1-YURTİÇİ FUAR TEŞVİKLERİ 2-DIŞ TİCARET DANIŞMANLIK HİZMETİ
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
İKT 108- Uluslararası İktisat TOBB ETÜ Bahar 2014
1 TEDARİKÇİLER İÇİN AB REACH TÜZÜĞÜ BİLGİLENDİRMESİ Mart 2008.
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Pınar Erzin Managing Director 11. ANKOS Yıllık Toplantısı, Muğla Üniversitesi, 28 Nisan – 1 Mayıs 2011.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 28 Ağustos 2014.
DIŞ TİCARET POLİTİKALARI
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
İKT 108 Uluslararası Ekonomi
Hariçte İşleme Rejimi Nedir?
Dış Ticaret Mevzuatı 2 İthalat Şekil ve Esasları Dr. Dilek Seymen
İTHALAT MEKANİZMALARI Michel FERRET. TARİFELENDİRME Marakeş Gümrük vergilerinin değişimi; sabit gümrük vergileri + 6 yılda % 36 oranında indirim. Hesap.
DIŞ TİCARET’İN TANIMI DIŞ Ticaret Nedir ?
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 17 Temmuz 2014.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimi
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
22 Mart 2012 AB Sığır ve Dana Eti Pazar Durumu. 2 AB Büyükbaş Hayvan: Toplam (Aralık 2011) AB Üretimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VI. Bölüm.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
Uluslararası İşletmecilik
TAREKS VE TSE UYGULAMALARINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YÖNÜNDEN BAKIŞ AÇISI
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
1 of 31 PART VII The World Economy © 2012 Pearson Education Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikası: Mutlak ve Mukayeseli Üstünlük teorileri.
SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ REJİMİ
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 İŞ DÜNYASI İÇİN TİCARİ BİLGİYE ERİŞİM EKİM 2016 İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Trademap.org.
FAS KRALLIĞI.
SEMİNER TİM AKADEMİ 2023 – İNGİLTERE PAZARI 3 MAYIS GAZİANTEP
EKON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Nasıl Aktive Ederim? Adım 1
TEV’İN OLUŞMASI İÇİN;. Ticaretin DİİB kapsamında gerçekleştirilmesi,
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
EKON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT I
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Eğitim İhtiyaç Analizinin tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Sunum transkripti:

Web sitesinin kullanımı konusunda yardımcı olma amacı taşıyan bu sunum İMMİB AB Mevzuatı Uyum Şubesi tarafından hazırlanmıştır.

AB İhracat Danışma Masası • AB pazarına ürün satmak isteyen firmalara yardım amacıyla AB tarafından hazırlanmıştır • Ürün odaklı bir veri tabanı hizmetidir • Kullanımı ve sağlanan bilgiler ücretsizdir

Hangi bilgiler mevcut? • AB’nin üçüncü ülkelerle tercihli ticaret anlaşmaları • AB’de uygulanan gümrük vergileri • AB’nin anti-damping önlemleri • Ürünlerle ilgili spesifik mevzuatlar • AB’nin dış ticaret istatistikleri • AB’nin dış ticaret mevzuatı

• İngilizce • İspanyolca • Fransızca • Portekizce • Arapça • Rusça dillerinde kullanılabilir. Ancak en güncel bilgi İngilizce sayfalardadır.

About the Export Helpdesk

Requirements and Taxes • Bu bölümde input form (giriş formu) GTİP numarasını yazıp arattığınızda, araştırdığınız ürüne ait genel ve özel gereklilikler ile o ürüne AB’de uygulanan vergi bilgileri önünüze gelecektir.

Requirements and Taxes: -Input form (Giriş Formu) • İhracatını yapmak istediğiniz ürünün 8 haneli Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) numarasını bilmeniz işinizi kolaylaştırır.

Requirements and Taxes: -Input form • GTİP numarasını bilmiyorsanız Browse ile kategorik arama yaparak ürün kodu bulunabilir…

Requirements and Taxes: -Input form • Ya da search ile ürünün (İngilizce) adını girerek ilgili sonuçlar taranarak numara tespit edilebilir.

Requirements and Taxes: -Input form • Çıkış ülkesi (Turkey) seçilmelidir.

Requirements and Taxes: -Input form Gideceği ülke listeden seçilip View’a basılarak sonuçlar listelenir.

Ürünün özellikleri ve tanımlaması ile ilgili açıklamalar O ürün için aranan teknik özellikler, uyulması gereken mevzuat v.b Vergiler.. (VAT=KDV) O ülke ile ilgili KDV uygulaması hakkında genel bilgiler Bilginin güncellenme tarihi O ülke ile ilgili ihracat prosedürleri hakkında genel bilgiler

I mport tariffs • İthalat tarifeleri (import tariffs) bölümünde hangi ürüne, hangi ülkeden geldiğinde, ne tür bir gümrük vergisi uygulandığı, kotalar, ithalat lisans koşulları, dampinge karşı önlemler bulunabilir.

Gümrük Tarifeleri Günün tarihi seçili olarak gelir. Eski bir tarih için de arama yapılabilir.

Preferential arrangements • Tercihli Anlaşmalar (Preferential arrangements) bölümünde hangi ülkelerle tercihli anlaşmalar yapıldığını, hangilerine ne konuda ne kadar taviz verildiğini bulabilirsiniz.

Trade Statistics • Ticaret İstatistikleri (Trade Statistics) bölümünde, AB piyasasının hangi ürünün, hangi ülkelerden ithal ettiğini, ihracatçı ve ithalatçı ülke temelinde bulabilirsiniz.

Links • Bağlantılar (links) bölümünde ise AB'ye ihracat yapmak isteyenlerin ihtiyaç duyacağı başka bilgileri elde edebilecekleri AB ve uluslararası kurumlara bağlantılar verilmektedir.

Güncel bilgiler • Her sene mart, temmuz ve aralık ayında yayımlanan bültene abone olabilirsiniz.

Bilgi için … AB Türkiye Delegasyonu: ya da Export Helpdesk ekibine başvurulabilir: E-posta: Web sitesi: