ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

Avukat ÖZGÜR ERALP – ANKARA Avukat ÖZGÜR ERALP Av.Özgür Eralp.
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
BİLİŞİM SUÇLARI BİLİŞİM SUÇLARI.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Türk Ceza Kanunu’nda Bilişim Suçları
3. Oturum Çocuk cinsel istismarı ile ilgili yasal mevzuat
BİLİŞİM ALANINDA SUÇLAR
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
OKUR – YAZARLIK, EĞİTİM VE İÇ GÖÇ GÖSTERGELERİ TÜİK İzmir Bölge Müdürü
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
YAZIM KURALLARI.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
T.C.K.'da meslek mensubuna uygulanabilecek cezai yaptırımların irdelenmesi Bekir BAYKARA Avukat.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
Uluslararası Rotary 10.Zone 2420.Bölge 5. Grup 2420.Bölge 5. Grup İSTANBUL SUADİYE ROTARY KULÜBÜ BAŞKANIN MEKTUBU 13 Uluslararası Rotary Başkanı John KENNY.
TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR !
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
BİLİŞİM SUÇLARI.
6 ÜNİTE YAŞAYAN DEMOKRASİ KURULTAYDAN MECLİSE KONULAR
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
BİLGİ GÜVENLİĞİNİN HUKUKSAL BOYUTU BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
MEB – ÇİM İŞBİRLİĞİ SAMSUN ÇOCUK İZLEM MERKEZİ.
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
HARF İNKILABINDAN MİLLET MEKTEPLERİNE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AYDINLANIYOR
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
FİZİKSEL VE CİNSEL İSTİSMARIN YASAL BİLDİRİMİ
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
FOTOĞRAF & TCK.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
“Başkalarının Günahları Bizi Aziz Kılmaz”
Av. Bilge Aydın Temiz BİLGE AYDIN TEMİZ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
TÜRK BEŞLERİ.
Spor Faaliyetleri Dolayısıyla İşlenen Suçlar
Sunum transkripti:

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816     Kabul Tarihi: 25/07/1951     Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/07/1951     Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 7872     MADDE 1 - Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.     Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.     Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.     MADDE 2 - Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.     Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.     MADDE 3 - Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.     MADDE 4 - Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.     MADDE 5 - Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür. ([1]) [1] http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/956.html

ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN’UN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ Aslı DİNÇMAN ULUS GAZETESİ 02 Haziran 2008

ATATÜRK’e HAKARET İÇEREN VİDEO YAYINLAMASI nedeniyle, Genel Ağ (internet) üzerinde en sık ziyaret edilen video sitesi Youtube’nin yasal erişimi engellendi.

HER AN DOLU DOLU YAŞAYAN Bu olay, ATATÜRK İLE HER AN DOLU DOLU YAŞAYAN BİR TÜRK GENCİ OLARAK, beni düşünmeye ve araştırmaya sevk etti. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, “ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN”u bulup, tekrar okudum:

ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN    Kanun Numarası: 5816     Kabul Tarihi: 25/07/1951     Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/07/1951     Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 7872

MADDE 1 Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

MADDE 2 Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.     Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

MADDE 3 MADDE 4 MADDE 5 *********** Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır. MADDE 4 Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 5 Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür. ***********

“MİLLETİM BANA KURŞUN SIKMAZ, SIKILMASINA DA İZİN VERMEZ.” Hayatında bir kere olsun, korunmaya itibar etmemiş, üstelik “MİLLETİM BANA KURŞUN SIKMAZ, SIKILMASINA DA İZİN VERMEZ.” demiş olan sevgili önderimizi düşündüm...

toplumsal bilinç kaybı ve ihanete kimlerin + nelerin izin verdiği ve NE OLMUŞTU DA, BÖYLE BİR YASA KOYMAK GEREKMİŞTİ? Bu soruyu tarihsel bağlamda sormuyorum. Tarihsel nedenler, son derece açıktır ve okuyarak öğrenilebilir. ASIL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN, bu kanuna yol açan toplumsal bilinç kaybı ve ihanete kimlerin + nelerin izin verdiği ve halen de vermekte olduğudur...

13 yılda “ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU”na muhtaç hale nasıl düşmüştür? YASA, 1951’DE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ. Türk Milleti, 1938’den 1951’e, 13 yılda “ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU”na muhtaç hale nasıl düşmüştür? Bu soruya yanıt verebildiğimizde; CUMHURİYETİMİZİ, GERÇEK TEMELLERİ OLAN ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ ÜZERİNDE YENİDEN YÜKSELTMEYE BAŞLAMAK İÇİN GEREKLİ YAPTIRIMLARI UYGULAYABİLİRİZ...

sadece kanunda belirtilen AYRICA; Yasa, Madde 1’de geçen, “Atatürk'ün hatırasına...” ve “Atatürk'ü temsil eden...” tanımlamalarına sadece kanunda belirtilen kişi/kişiler, nesne ve haller mi GİRİYOR?

VAKİT KAYBETMEDEN YAPMAKLA YASADA SUÇ KAPSAMINA ALINAN İFADELERİN -açık ya da örtülü olarak- HER AN İŞLENDİĞİNİ VE CEZASIZ KALDIĞINI GÖRÜYORSAK, GEREĞİNİ DE VAKİT KAYBETMEDEN YAPMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ..

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR...” ATATÜRK, “Benim en büyük eserim, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR...” diyor.

CUMHURİYETİMİZE, ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNE ZAMAN; BÜYÜK ÖNDERİN ŞEHİTLERİMİZİN CANLARIYLA KAZANILAN VE HALEN DE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KANLARIYLA KORUNAN TOPRAKLARIMIZDA, BÜYÜK ÖNDERİN “EN BÜYÜK ESERİ” OLAN CUMHURİYETİMİZE, ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNE FİİLEN SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR...

TÜRKİYE ATATÜRK’TÜR, ATATÜRK TÜRKİYE’DİR...

....... “ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU”NA İHTİYAÇ DUYMAYACAĞIMIZ ONUN BİZLERE EMANETİ OLAN BU GÜZEL ÜLKEDE, “ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU”NA İHTİYAÇ DUYMAYACAĞIMIZ MİLLİ ŞUURA, EN KISA ZAMANDA ULAŞMAYI DİLİYORUM .......

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE www.aslidincman.wordpress.com aslidincman@mynet.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96