ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
G-DUY Sanal Dönem Web Uygulaması Kullanma Kılavuzu
Advertisements

Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
DOĞALGAZ İLETİM ŞEBEKESİNDE DENGESİZLİKLER VE
Gün Öncesi Piyasası Müdürlüğü
Dengeleme ve Uzlaştırma’da TEİAŞ’ın Deneyimi ve Piyasa Katılımcılarına Öneriler 15 Haziran 2011 Nezir Ay, Elektrik Piyasa Hizmetleri ve Mali Uzlaştırma.
Enerji Performans Uygulamaları,
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
Elektrik Piyasası Kanunu
TEİAŞ-YTD-EKH Müdürlüğü
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
GÜNDEM 1. Elektrik Piyasası ve TEİAŞ 2. DUY’un Temel Özellikleri
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
KRYD-Reel Sektörde Risk Raporlamaları 24 Temmuz
9. BÖLÜM Faktör Piyasası-1.
Mustafa Salman Pazarlama Müdürü 16 Eylül 2014 İstanbul
Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi 0 TEİAŞ PİYASA MALİ UZLAŞTIRMA MERKEZİ (PMUM) Ö.Metin GÖKGÖZ Uzlaştırma ve Piyasa İşletme Müdürü DENGELEME VE UZLAŞTIRMA.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
Finansal Piyasalar Para ve sermaye piyasaları
ÇEVRESEL PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜNDE EKONOMİK ANALİZLER
TÜRKİYE ELEKTRİK SİSTEMİNİN FİZİKSEL YAPISI
SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET GÜCÜ PİYASA KALİTESİ- ŞİRKET STRATEJİLERİ KASIM, 2007 Prof.Dr.Çelik Kurtoğlu “iyişirket” Danışmanlık A.Ş.
Akıllı Şebekeler Cengiz Bozbey | Enerji Otomasyon Satış Yöneticisi
Türkiye’nin Elektrik Arz ve Talep Modeli ve Eğrilerinin Çıkarılması
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
DIŞ TİCARET’İN TANIMI DIŞ Ticaret Nedir ?
İTÜ Temiz Enerji Günleri İstanbul, 9 Mart 2015
(c) Copyright 1 KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ VE İŞ İSTİHBARATI STRATEJIK VE İŞLEVSEL PLANLAMA TEKNOLOJİSİ.
TEMEL EKONOMİ 1. GİRİŞ Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK.
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
Enerji Piyasalarını Anlamak
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
YAKIN DO Ğ U ÜN İ VERS İ TES İ İ KT İ SAD İ VE İ DAR İ B İ L İ MLER FAKÜLTES İ EKONOMI BÖLÜMÜ 2015/2016 GÜZ DÖNEMI.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Tasarruflar, Yatırım Harcamaları ve Finansal Sistem
Türkiye Elektrik Piyasaları CIGRE 2015
Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları
Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü Ekonomi I Ders notları 4.hafta ders notları Yrd.Doç.Dr. Öznur Özdamar
Template Theme Colours Secondary + Chart Colours Başlık Text WordArt.
Hasan Hüseyin Savaş EPİAŞ Genel Müdürü
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Finansal Piyasalar ve Kurumlar
DESIGNED BYSUPPORTED BYIMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı.
Türkiye’de İşletmede Olan Organize Elektrik Piyasalarının İşlem Hacimleri* 2 Gün Öncesi Piyasası Dengeleme Güç Piyasası * Dayanak ürüne göre Vadeli İşlem.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ELEKTRİK PİYASASI DENGELEME ve UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ GÜN ÖNCESİ PİYASASI UZLAŞTIRMASI Ş.Kadir AYDEMİR.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
TASARRUF, YATIRIM VE FİNANSAL SİSTEM
FİNANSÇI OLMAYANLARA FİNANS
TÜRKİYE’DE ENERJİ TİCARETİNİN
Elektrik Piyasalarında Sorun Ne?
Milli Gelir ve Fiyatların Genel Düzeyi: Toplam Talep ve Toplam Arz
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
Depolama Tesİslerİnİn mevzuat açIsIndan durumu
ULUSLARARASI BANKACILIK
BİLGİ EKONOMİSİNİN MALİYETLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN TEORİK ANALİZİ
Sunum transkripti:

ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ 15-16 Mayıs 2014, İSTANBUL  ETRM, Türkiye Elektrik Piyasası Eğitimi'ni 15-16 Mayıs 2014 tarihlerinde katılımcılara sunmaktadır.  Elektrik piyasası hakkında temel bilgilerin sunulacağı bu eğitim, elektrik ticareti hakkında detaylı bilgiye de yer vermektedir.   Eğitimde; perakende enerji satışı, enerji ticareti, ikili anlaşmalar piyasası, enerji ithalat ve ihracatı, tezgah üstü piyasalar (OTC) hakkında bilgiler verilecek bunların dışında elektrik fiyatlarını oluşturan bileşenler dikkatlice incelenecektir. 2 Gün olarak planlanmış olan eğitimimize ilişkin detaylı programı izleyen sayfada bulabilirsiniz. Türkiye Elektrik Piyasasının temel bileşenleri ile elektrik fiyatlarının oluşumunun detaylı olarak aktarılacağı eğitimin ikinci gününde ETRM Trade© yazılımı ile katılımcılara Türkiye Elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiş halde sunulacak ve teorik kavramların gerçek piyasalarda nasıl işlediğini görmeleri sağlanacaktır. ETRM Trade, ETRM’nin sadece eğitim amacıyla geliştirdiği ve Türkiye Elektrik Piyasasının tüm piyasa bileşenleri ile simüle edildiği bir yazılımdır. Katılımcılar, teorik olarak edindikleri bilgileri bu simülasyon üzerinden uygulama ve sanal bir ticaret ortamında bilgilerini pekiştirme imkanı bulmaktadırlar. TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI Eğitimi 15-16 Mayıs 2014 günleri gerçekleştirilecektir. Arzu eden katılımcılar iki gün süren bu eğitimin sadece istedikleri tek bir gününe de katılabilmektedir. Eğitim dili Türkçe olacaktır. Eğitim Yeri: İstanbul (Radisson Blu Hotel Istanbul Şişli) TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI EĞİTİMİ + ETRM TRADE/ 2 Gün Toplam Fiyat: 990 EUR+ KDV Eğitimin sadece istenilen tek günü için Fiyat: 575 EUR+KDV Eğitimimize aynı firmadan birden fazla katılımcı olması durumunda: 2 katılımcı için %10, 3 katılımcı ve üstü için ise %20 indirim uygulanmaktadır. Kontenjanımız sınırlı olduğundan, katılımcıların en geç 12 Mayıs 2014 Cuma tarihine kadar kayıt  yaptırmaları rica olunur. Eğitime kayıt yaptırmak için cgulez@etrm.com.tr adresine mail atarak başvuru formunu talep edebilirsiniz. Sorularınız için Candaş Gülez (cgulez@etrm.com.tr; 0530 413 64 18) ile irtibata gecebilirsiniz.

Türkiye Elektrik Piyasası Eğitim Programı GÜN 1 Elektrik Piyasalarının Yapısı ve İşleyişi Türkiye Elektrik Piyasası Gün Öncesi Piyasası Genel esaslar Teklif setleri PTF Hesaplama Metodolojisi Teklif Verme Yaklaşımları Göp Süreçleri Dengeleme Güç Piyasası DGP Genel Esasları Yük Tahminleri Kısıt Yönetimi İkili Anlaşmalar Piyasası Tezgahüstü Piyasalar Teminatlandırma Enerji Ekonomisi Enerji Değer Zinciri Farklı Üretim Teknolojileri Farklı Üretim Teknolojilerinin Maliyetleri Merit Order ve Kaynaklara göre Dağılım Fiyat oluşumunda makroekonomik analiz Arzı oluşturan bileşenler Talebi oluşturan bileşenler Yük Eğrisi Elektrik üretimi ve tüketiminin direk ilişkisi Üretim ve Tüketim kesişim grafikleri Elektrik Piyasalarında Fiyatın Oluşumu Marjinal maliyet nedir? Talepte belirsizlik ve volatilite Yakıt maliyetinde belirsizlik ve volatilite Kısıt Yönetimi Hidro üretiminde belirsizlik Soğuk Sıcak Başlama maliyetleri ve Verimlilik Eğrileri Verimlilik nedir? Yük alma ve Yük atma Verimlilik eğrilerinin modellerde kullanılması İletim kısıtları Elektrik Fiyatları Elektrik Fiyatlarının Temel Sürücüleri Baz, pik ve pik dışı kavramları Spot piyasalarda fiyat volatilitesi ve fiyat tahmini Fiyat tahmini GÜN 2 ETRM TRADE © Türkiye Elektrik Piyasası Simülasyonu

ETRM TRADE© ETRM Trade (C) yazılımı ile Türkiye elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiştir. ETRM Trade(C) simulasyonu kullanılmak suretiyle aşağıdaki konularda teorik bilgiler pekiştirilerek pratik yapılmaktadır. Varlık ve Pozisyon Yönetimi; Denge Üretim Planlama Fiziksel Pozisyon, Ticari Pozisyon Optimizasyon Merit Order Risk Yönetimi Kur riski Fiyat riski Miktar riski Operasyonel risk Santrallerin Fiziksel Özellikleri; Kapasite, minimum kararlı üretim Marjinal maliyet, yük faktörü, verimlilik Elektrik Piyasaları; TCAT, ithalat/ihracat, çalışma prensipleri Gün Öncesi Piyasası, Teklif Verme, Talimat İkili Anlaşmalar Piyasası, Bid/Offer OTC Piyasası Dengeleme ve Güç Piyasası Eğitmenler Hakkında Murat Kutlutürk ETRM kurucu ortağıdır. Murat Kutlutürk 12 yılı aşan bir süre Türkiye'nin önemli bankalarının proje finansmanı ve yatırım bankacılığı bölümlerinde çalışmıştır. Enerji projeleri geliştirme ve değerlendirme; şirketlere yatırım danışmanlığı verilmesi ve stratejik ortaklıklar konularında uzmandır. Enerji sektörüne ilişkin yoğun saha tecrübesine sahip olup, üretimden dağıtıma sektörün her alanında faaliyet gösteren enerji firmalarına danışmanlık yapmaktadır. Candaş Gülez ETRM kurucu ortağıdır. Candaş Gülez 12 yıldan fazla bankacılık ve finans sektörürün farklı bölümlerinde çalışarak finans ve bankacılık sektörüne ilişkin organizasyonel değişim, iş süreçleri ve yeniden yapılandırılmaları konularında uzman olmuştur. Ayrıca borçlu alacaklı ilişkileri yönetimi, değişim yönetimi uygulamalarının tasarlanması ve yürütülmesinde uzman olup, halen ETRM kurucu ortağı olarak görevine devam etmektedir.

ETRM EĞİTİMLERİ KATILIMCI REFERANSLARIMIZ