Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
Advertisements

İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Çalıştayı
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
PHARE TWINNING PROJECT TR 04-IB-EN- 04 TRAINING NATURAL MINERAL WATER 11 TO 15 JUNE Endüstriye yönelik eğitim Şişelenmiş sulara uygulanan gıda güvenliğinin.
INTERNET VE HUKUK Zeynep Derman Hukuk Müşaviri SUPERONLINE A.Ş.
YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Standart ve Akreditasyon Daire Başkanlığı
 Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır.
Konu Başlıkları Mevcut Duruma Bakış Karmaşaya Bir Çözüm?
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
AB Antalya Çevrimiçi Davranışsal Reklamcılık ve Kişisel Mahremiyet İhlalleri Melih Kırlıdoğ Marmara Üniversitesi / Alternatif Bilişim Derneği.
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TANIMLAR TELEKOMÜNİKASYON (Elektronik Haberleşme):
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
UZLAŞMAZLIKLAR ve ÇÖZÜM YAKLAŞIMLARI
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Veri Güvenliğinin Sağlanması
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
Türkiye Telekomünikasyon Sektöründeki Gelişmeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 9 Nisan 2009, İstanbul Galip ZEREY Kurul II. Başkanı.
Dr. Mustafa YORGANCI Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi
Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
BİLGİ GÜVENLİĞİNİN HUKUKSAL BOYUTU BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
Strateji Geliştirme Başkanlığı. Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı
LOGO EJDER ORUÇ Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Dairesi Başkanı.
B ILIŞIM TEKNOLOJILERINDE ETIK SORUNLAR D ERS : BILIŞIM ETIĞI K ONU : FİKRİ MULKİYET VE ERİŞİM YALIN KILIÇ TÜREL Ekim-BOTE-4-ELAZIĞ.
E-postanın nasıl kullanılır?
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
E- Ticaret Altyapısı.
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
Necmi Murat GÜNGÖR İletişim Uzmanı
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
İNTERNET ORTAMINDA VE SOSYAL MEDYADA ETİK VE HUKUK DOÇ. DR. ARTUN AVCI
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Bilişim Suçlarına Yönelik Devlet Kurum ve Kuruluşları.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
DOĞRU İLETİŞİM
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
REKABET KURUMU TANITIM SUNUMU Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
ÖZEL SORUŞTURMA FAALİYETLERİ
İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması Özgür Fatih AKPINAR Tüketici Hakları Dairesi Başkanı 9 Haziran 2012

Sunumun İçeriği Mahremiyete Genel Bakış Kişisel Verilerin Korunmasında Düzenleyici Otoritenin Rolü BTK Tecrübeleri Kişisel Veri İhlalleri İlgili Mevzuat Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği Sonuç

Mahremiyete Genel Bakış Bilgisayar ağlarının gelişmesi Yakınsama (convergence) Kameralar, arama motorları (google, yahoo) Sosyal paylaşım siteleri (facebook, twitter)

Düzenleyici Otorite Düzenleyici Otoritenin Rolü: Temel bir hak olarak görülen kişisel verilerin korunması düzenleyici otoritenin çizdiği sınırlar içinde işletmecinin sorumluluğunda olması gereklidir. Neden mi?

Karşılaşılabilecek Sorunlar Ne konuştuğunuz Kimler ile iletişim kurduğunuz Veriliş Amacı Dışında Kullanımı İstemediğiniz Mesaj/Email

Sağladığı Avantajlar Güvenli Haberleşme İstediğiniz Şekilde Haberleşme Teknolojinin İmkanlarından Daha Üst Seviyede Yararlanma İstemediğiniz Haberleşmenin Engellenmesi

BTK TECRÜBELERİ

Ayrıntılı Faturalara Yetkisiz Erişim Taraf Gazetesi - Gökhan Erkuş tarafından yapılan haberde “Bir işletmecimizin internet sitesi üzerinden, abonelerin ayrıntılı faturalarının üçüncü taraflarca görüntülenebildiği iddia edilmiştir. İddia sahibi: Lise mezunu bir genç Etkilenen kitle: 2009 yılında 6 kişi, 2010 yılında 416 kişi Soruşturma sonucu: 1.270.000 idari para cezası.

Ayrıntılı Faturalara Yetkisiz Erişim Basın-yayın organlarında yer alan bir haber: “Eski futbolcu Rıdvan Dilmen’in, yakınlarının görüşme ayrıntılarını elde ettiği iddiası” İstanbul Ağır Ceza mahkemesinde görülen davadaki ifadeler, polis tutanakları, bilir kişi ifadeleri, şüpheli sanıkların ifadeleri incelendi. Soruşturma sonucu: 12.250.000 idari para cezası

Kişisel Bilgilere Yetkisiz Erişim Bir işletmecinin bayilerinde ve kendi adına dış arama yapan firmalarda abonelere ait kişisel bilgilerin gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanmasını teminen gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması Abonelere ait kişisel bilgilerin farklı ortamlara kaydedilebiliyor olması Soruşturma sonucu: 4.975.000 idari para cezası

Acil Aramalarda Yer Verisi Kolluk güçleri, ambülans ve itfaiye hizmetleri dahil tüm acil aramalara ilişkin çağrılara cevap verme amacıyla; abonenin veya kullanıcının rızası olmasa bile yer verileri işlenerek, ilgili birimlere gönderilmeye başlanıldı.

İLGİLİ MEVZUAT

İlgili Mevzuat Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik (06.02.2004 Tarih ve 25365 Sayılı Resmi Gazete) Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği (20.07.2008 tarih ve 26942 sayılı Resmi Gazete)

Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik Telekomünikasyonun gizliliği (madde 8) İzin ve süre (madde 9) Yer verisi (madde 15) İstisnai durumlar (madde 18) Aboneler için hazırlanan rehberler (madde 19) İstek dışı haberleşmeler (madde 20)

Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği Yönetmeliğin amacı, elektronik haberleşme güvenliğine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Elektronik haberleşme altyapısı Donanım-yazılım Fiziksel Alan Güvenliği (Bina içi, Bina dışı güvenlik)

Taslak Yönetmelik Çalışması Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Taslak Yönetmelik Taslak Yönetmelik Çalışması 2002/58/EC sayılı E-Gizlilik Direktifi 2006/24/EC sayılı Veri Saklama Direktifi 2009/136/EC sayılı Vatandaş Hakları Direktifi

Sonuç Düzenleyici otoritenin oyun alanını belirlediği, işletmecilerimizin ise oyunun bizatihi aktörleri olduğu bir sektörde; Güven içinde bir iletişimin temini ve Elektronik haberleşme hizmetlerinden maksimum düzeyde yararlanmanın sağlanması amacıyla paydaşların el ele vermesi ve birlikte çalışması gerekmektedir.

TEŞEKKÜRLER