Kullanıcılar için EGEE ve TR-Grid araçları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
Yazılım Geliştirme ve Java
Kurumlar Arasındaki Alan-Kesiştirici İşbirliği İlişkisi İçin Kerberos Güvenlik Sistemini Geliştirme: “Gelişen & Doğrulanabilir E-Toplum” İçin Yenilikçi.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Sistem Analizi ve Planlama
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Azrael Online Hasta Takip Programı
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
E- İ MZA KULLANIM REHBER İ 1- E-imza pin numarasını öğrenme 2- Doküman Yönetim Sisteminde E-imza’nın kullanımı.
2. ULUSAL GRİD ÇALIŞTAYI, 1-2 Mart 2007, TÜBİTAK, ANKARA Peter Kacsuk’un sunumundan alıntılarla P-GRADE Portalı Cevat Şener Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2013
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Örnek Kampüs Uygulamaları ODTÜ Ulaknet Sistem Yönetim Konferansı - Güvenlik.
E-SINAV Sistemi Halil Özmen
Microsoft Danışman Öğrenci
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
BELGELEME Ian Sommerville, “Software Documentation”,
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgi Servisleri (IS) GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul Emrah AKKOYUN.
Veri Toplama, Verilerin Özetlenmesi ve Düzenlenmesi
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
Grid Bilgi Sistemleri (Grid Information Systems) ‏ TR-Grid Kullanıcı Eğitimi (9-10 Temmuz 2007) ‏ Hakan Bayındır.
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
SOME-Bus Mimarisi Üzerinde Mesaj Geçişi Protokolünün Başarımını Artırmaya Yönelik Bir Algoritma Çiğdem İNAN, M. Fatih AKAY Çukurova Üniversitesi Bilgisayar.
TR-GRID ULUSAL GRID OLUŞUMU GRID PROJELERİ TÜBİTAK ULAKBİM Ankara, Şubat 2007.
BBY Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
TR-Grid Servisleri I. Ulusal Yüksek Başarım ve Grid Konferansı Nisan 2009, ODTÜ, Ankara Bu sunum.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
EGEE GRID UYGULAMALARI Dr. Burcu Akcan TÜBİTAK ULAKBİM Ankara, Şubat 2007.
Yaşar Tonta, İrem Soydal 2. Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu,22-24 Eylül 2010, Ankara Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Grid Nedir? Cevat Şener BMB-ODTÜ
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
Grid Hesaplaması Özgür Erbaş GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık

Merhaba ben Abdullah Alp ASLAN Globax Firması Yöneticisiyim
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TEST – 1.
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
Sistem ve Ağ Yönetiminde Parola Yönetim Zorlukları
Açık Ders Malzemelerinde (ADM) Teknik Alt Yapı R. Orçun Madran
yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/courses/spring2008/bby208/
Kullanıcılar için EGEE ve TR-Grid araçları GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul Emrah AKKOYUN.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
© 2002 by Prentice Hall 1 David M. Kroenke Database Processing Eighth Edition Chapter 1 Introduction to Database Processing.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Grup üyeleri: Selen ERGÜ Galip Kaya Nazgül BARPİEVA
Yazılım Geliştirme Projesi
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
Veritabanı Yönetim Sistemleri - I
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
Active Directory.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Sunum transkripti:

Kullanıcılar için EGEE ve TR-Grid araçları ULAKBIM Kullanıcı Eğitimi 2007, Ankara Emrah AKKOYUN

Konu Başlığı Denetim ve Yönetim araçları Geliştirme araçları GOCDB SAM GStat RTM TR-Grid PAKITI TR-Grid Ganglia TR-Grid MRTG Geliştirme araçları GOC WIKI GridPP's WIKI GLITE User Guide and GLITE 3.0 Updates

GOCDB The Grid Operations Centre DB, site hakkında statik bilgileri içeren ve pek çok denetleme aracı tarafından da kullanılabilen merkezi veritabanıdır. Bu veritabanı bilgilerini güncellemek için, dijital sertifikaya ihtiyaç duyulmaktadır. Site yöneticisi, site ile ilgili sorunları ve çözüm zamanını buraya girmek durumundadır.

GOCDB Tüm LCG/EGEE siteleri bu veri tabanına kayıt edilmek zorundadır. Site ile ilgili, Sorumlu personel iletişim bilgileri Bölge ve ülkesi Sitenin durumu Çeşitli hesaplama kaynakları Arıza tanımı ve zamanı hakkında bilgi verir.

Grid Operations Centre DB

SAM SAM (Service Availability Monitor) SFT(Site Functionality Test) denetleme ve gözleme aracının gelişmiş halidir. Oracle veri tabanını kullanarak test tanımlamalarını ve sonuçlarını, site bilgilerini ve elemanlarını kaydeder. Tablo şeması kullanarak İzlenebilir hizmetlerin listesi Yönetilebilir elemanlarını Test Sonuçlarını Desteklenen sanal organizasyonları tanımlar.

SAM Mimarisi

SAM

GStat Denetleme Aracı Site hakkında detaylı bilgi verebilen bilgi sistem uygulamasıdır. Öncelikli amacı, Hataların tespiti Doğruluğu kontrol etme Çalışan, bekleyen veya sırada olan iş sayısı Boş işlemci sayısı Her bir sanal organizasyona ait kaynak kullanımı hakkında bilgi verir.

GStat İleride analiz yapmak için, verinin toplanması ve sorgusunun yapılmasından sorumludur. Grid hesaplama elemanını(CE) sorgulayan LDAP tabanlı filtre öğesini kullanır. Filtre, web portalları tarafından kullanılması amacıyla işlenmiş veriyi üretir.

GStat

GStat

Real Time Grid (RTM) Grid bilgisayar kaynakları dünya üzerinde dağılmıştır ve RTM aracılığıyla siteler hakkında veriler toplanır. Günümüzde, grid işlemleri gerçek zaman da kontrol edilebilmektedir. Pek çok farklı bilgileri gösterme formları bulunmaktadır. 2 Boyutlu haritada gösterimi Günlük raporlamalar 3 Boyutlu yerküre üzerinde gösterimi Google Earth

RTM–2D MAP Visualization Gereksinimler Web tarayıcısına bir eklenti olan Java Applet kullanılarak görüntüleme elde edilir. Sadece Java’nın yüklenmesi yeterli olacaktır. Yapısı Halihazırda çalışan işler Java aracı ile gösterilir. Kaynak aracısının denetlenmesi için mySQL veritabanı ve R-GMA kullanılabilir. Bu bilgiler sürekli güncellenir. Bu yüzden kullanıcıların gönderdiği işler gerçek zamanda yapılıyormuş izlenimi yaratılır. Biten işler anında temizlenemez.

RTM–2D

TR-Grid PAKITI Ulusal grid yapımızı oluşturan TR-GRID sitelerini denetlememizi sağlayan bir araçtır. Temel servisleri sunan host makinelerinin yanında hesaplama uçları hakkında da temel bilgi verir. Her bir host makinesinin zamana bağlı kernel versiyonunu kontrol ederek yöneticiye bilgi sunar.

TR-Grid PAKITI

TR-Grid GANGLIA Site yöneticisine makinelerinin durumu hakkında bilgi verir. Her bir site hakkında bilgi alınabileceği gibi, siteleri oluşturan host makineleri içinde bilgi alınabilir. Makine türü İşletim sistemi İşlemci sayısı ve hızı Toplam bellek Kullanım yükü

TR-Grid GANGLIA

TR-Grid MRTG Siteyi oluşturan bilgisayarlar hakkında bilgi vermekten çok, bu kaynakların arasında ki ağ trafiği ile ilgili bilgi verir. Her bir Gigabit Ethernet trafiği ile ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Site kullanıcıları işleri veya sitelerinin durumu yanında, site hakkında da temel veya ileri düzeyde bilgiye ihtiyaç duyarlar. Bunlar, GOC Wiki GridPP's Wiki GLITE User Guide Glite 3.0 updates

GOC WIKI GOC Wiki Yönetici rehberi (Site kurulumu ve düzenlenmesi) Olası problemleri düzeltme rehberi Kullanıcı Rehberi Sık sorulan Sorular Kullanıcı Destekleyici dokümanlar gibi hem site yöneticilerinin hem de siteye iş gönderebilir kullanıcıların yararlanabileceği bilgi havuzunu sunar.

GridPP's Wiki GridPP (fizikçiler ve bilgisayar bilimcileri tarafından ortak oluşturulmuş iş birliği), GridPP Siteleri Orta Katman Sanal Organizasyonlar Güvenlik Denetim ve İzleme LCG Hizmetleri Yararlı Linkler kategorilerinde detaylı bilgiler sağlar.

GLITE User Guide and Glite 3.0 updates Grid orta katmanı olan GLite uygulaması hakkında kullanıcılara rehberlik eder. Uygulamayı oluşturan her bir katman akıcı bir şekilde anlatılmıştır. GLite 3.0 pek çok servisten oluşmaktadır ve bu servislerin güvenlik amacıyla düzenli şekilde güncellenmesi gerekmektedir. Bu araç, bu servisleri sağlayan en güncel yazılımların listesini ve kaynağını sağlamakla beraber detay da vermektedir.

Kullanılan Araçlar ve Linkleri GOCDB https://goc.grid- support.ac.uk/gridsite/gocdb2/index.php?siteSelect=184 SAM (Service Availability Monitoring) https://lcg- sam.cern.ch:8443/sam/sam.py GSTAT http://goc.grid.sinica.edu.tw/gstat/ Real Time Grid monitor http://gridportal.hep.ph.ic.ac.uk/rtm/ LCG Savannah https://savannah.cern.ch/ TR-Grid PAKITI http://www.grid.org.tr/servisler/gridizleme/pakiti/index.php?t=all&o=admin TR-Grid GANGLIA http://www.grid.org.tr/servisler/gridizleme/ganglia/ TR-Grid MRTG http://www.grid.org.tr/servisler/gridizleme/mrtg/ GOC Wiki http://goc.grid.sinica.edu.tw/gocwiki/ GridPP's Wiki http://www.gridpp.ac.uk/wiki/Main_Page GLITE User Guide https://edms.cern.ch/file/722398/1/gLite-3- UserGuide.pdf Glite 3.0 updates http://glite.web.cern.ch/glite/packages/R3.0/updates.asp