AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

"SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER''
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Aşağıdakilerden hangisi “vermek” kelimesinin zıt anlamlısıdır? ? ? ? ?
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
ZAMİRLER.
KAZANIMLAR 20. Soyadı Kanunu'nun kabulünün gerekçelerini ve Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verilmesini millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde.
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk bir kaç haftasını huzur içinde geçirir ama sonra ders.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
ZAMİRLER.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Panayır Ö y k ü c ü Kış geliyor, havalar iyice soğudu. Maviş kızım çimlere uzanıp sırtındaki benekleri ısıtamıyor artık. Yağmurlar başlayınca Sarı kızım.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
Mustafa GÜZEL GÖZ Eşekle Gelen Aydınlık
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Bir tavuk alıp ne yapalım?
SIFAT (ÖN AD) Varlıkları (isimleri) renk,biçim, hareket durum gibi değişik yönlerden niteleyen ; işaret,sayı,soru,belgisizlik gibi yönlerden de belirten.
(Rehberlik Danışmanı)
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
“Çarşıda & Restoranda” Shopping for clothes ● At the restaurant talebe U28 
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
BİZ TÜRKLER.
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
BABALAR VE KIZLARI.
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER
ZARF (BELİRTEÇ).
Tabii canım, Sor bakalım
Mitat Zorlu 1 Matematik Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 26 Mayıs 2009 Salı = = = = = =16 7 +
Past tense ● Time expressions
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
ZAMİR (ADIL).
Nasrettin Hoca.
yapIlarIna göre fİİller
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
PROF. ÜSTÜN DÖKMEN’in ÇOK GÜZEL BiR YORUMU "...Çocuğumuz düşüp kafasnı masaya çarpınca biz hemen masayı döveriz, "he masa ehhhh sen niye orada duruyorsun"
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: msn adresinizi oğlumdan aldım.
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
NASRETTİN HOCA SÖYLER BAKALIM NELER SÖYLER.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
Hazırlayan: Göksel KURT Türkçe Öğretmeni. Göksel KURT Türkçe Öğretmeni2 SIFAT  İsimlerin önüne gelerek onların şeklini, durumunu, rengini, işaret yoluyla.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
SEÇİM MEYDANLARINDA HAKARETİN DİZ BOYU OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BİRAZ BEYEFENDİ GÖRELİM DEDİK...
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
GÜLDÜREN POLİS Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan
KAZANIMLAR 20. Soyadı Kanunu'nun kabulünün gerekçelerini ve Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verilmesini millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde.
Sunum transkripti:

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE

ABDÜLKADİR KÖYLÜ Öğretmen ve gezici kütüphanelerin kurucularındandır Niğde'de geçen çocukluğunun ardından sırasıyla Kayseri, Adana ve Erzurum'da eğitimini sürdüren Köylü, öğretmen olur.

ABDÜLKADİR KÖYLÜ Sicilindeki başarılar nedeniyle 1954'te Niğde'de İl Kütüphanesi'ne atanır. 1975'te Ankara'ya tayin oluncaya kadar katırların sırtında başlattığı kitabı okurla buluşturma serüvenini, yaylı arabalarla ve minibüslerle sürdürür. Niğde ve çevresinde pek çok gezici kütüphaneyi hizmete sokar. Emekliliğinden sonra Ankara'da kalır.

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE "Beş-altı köye, iki de memurumla beraber gittik. Kahvelerinde, muhtar odalarında toplandık, kendileriyle konuştuk. Hepisi çok iyi karşıladılar. İlk evvela sandık yaptırdım 25 tane, ikişer tane hayvanla...

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE www.melendizliler.net hacitigin®2009

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE Sandıkların kütüphanelerin ihtiyacı karşılamadığını gören Abdülkadir bey, köylere ulaşmak üzere at arabası yaptırmaya karar verir: "İki tarafta raf olacak, üstü kapanacak, binen, arabayı kullanan adam güneşten, yağmurdan korunacak, arabanın içinde kitap olduğu için o da korunacak' dedim

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE Çizdi adam. Baktım, hoşuma gitti. Dört raf oluyor. Birinciyi yaptık. Bakanlıktan para filan almadık. Kütüphaneyi geliştirme derneğinden 830 lira sarf ederek ilk arabayı yaptık

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE Atı memur alacak, yemini biz vereceğiz. Teklif ettim, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ilk olarak, hayvan yem bedeli, Niğde Kütüphanesi'nin atlarının yem bedeli oldu, kondu. Efendim, bir de baktım, oo, biz, 830 liraya yaptık arabayı, 5000 lira gönderdi bize genel müdür. Ve sekiz kütüphane yaptık. Sayıları daha da arttı sonra."

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE www.melendizliler.net hacitigin®2009

ÇALIKUŞU Bu arada çok enteresan bir vaka oldu. Melendiz dağları var ya, Melendiz kasabası, şimdi Çiftlik adı. Orada bir kütüphanemiz var. Devletin inşaatına ilk katkıda bulunduğu kütüphane, 10 bin lira verdiler, oraya bir kütüphane yaptırdık

ÇALIKUŞU Oranın memuru olan Enver Yüksel'in atı doğum yapıyor. Hayvan bugün, yarın doğum yapacak. 'Peki' dedik, aradan üç gün geçti, polis geldi 'Vali seni çağırıyor' dedi. Vardım, dedim 'Buyrun beyefendi.'

ÇALIKUŞU Rengi falan atmış adamın. 'Yahu müdür bey' dedi, 'yaptığın işi beğendin mi?' 'Hayrola' dedim. 'Yahu senin gezici gitmemiş köyün birine, adam cumhurbaşkanına mektup yazmış' dedi...

ÇALIKUŞU

ÇALIKUŞU Bir keresinde de köye vardık, muhtara dedik ki, 'Kütüphaneden kitap alanlar, muhtar odasına gelsinler, bakan bey görüşmek istiyor'. Tellal bağırttı, geldi adamlar. Yaşlı, sakallı bir adam geldi. Şöyle baktı, 15-16 kişi var. 'Nerede kitap?' diye sordu bakan;

ÇALIKUŞU 'Burada' deyince kitabı açıp baktı. 'Ne bu?' dedi bakan, adam 'Çalıkuşu' dedi. 'Sen bu kitabı okudun mu?' dedi. 'Okudum' dedi. 'Anlatabilir misin?' diye sordu

ÇALIKUŞU Adam da 'Tabii anlatırım' dedi. Başladı 'Çalıkuşu'nu anlatıyor, sanki fotokopi çekmiş. Satır satır. Ben, şöyle oturuyorum, kolumu büktü bakan, 'Bak yahu şuna bak, Allah Allah' dedi. İkinci sayfaya geldi, durdurdu.

ÇALIKUŞU . 'Tamam, bu okumuş, Peki bizden bir isteğin var mı? Adam da 'Ben' dedi, 'bu müdürden şikayetçiyim.' 'Niye şikayetçisin?' diye sordu.

ÇALIKUŞU . 'Ben bir kışta bir teneke gaz yakardım. Şimdi bir teneke gaz iki ay gitmiyor' diye cevap verdi adam. www.melendizliler.net hacitigin®2009

ÇALIKUŞU . 'Yahu gündüz oku' dedi bakan. 'Paşam' dedi, 'gündüz nasıl okuyayım, başlıyorum devam ediyorum. Yarım bırakılmıyor ki' dedi.

ÇALIKUŞU . 'Peki' dedi 'öyleyse, bu müdür sana iki teneke gaz verecek.' 'Sağ ol paşam' dedi ama 'Ya bir elektrik getirin köye ya bir şey yapın şuraya...' .

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE "Beş-altı köye, iki de memurumla beraber gittik. Kahvelerinde, muhtar odalarında toplandık, kendileriyle konuştuk. Hepisi çok iyi karşıladılar. İlk evvela sandık yaptırdım 25 tane, ikişer tane hayvanla...

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE ..." Birbiri ardına yaygınlaşan gezici kütüphaneler başka illerde de başarıyla uygulanır. "Ben 74'te atlı arabadan minibüslere geçtim. İki tane temiz minibüs aldık. Maalesef ben ayrıldıktan üç sene sonra hizmetten aldılar araçları www.melendizliler.net hacitigin®2009