Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM Açık Erişim Proje Grubu. KAPSAM Açık Erişim Nedir? Kurumsal Arşivler Açık Erişimli Dergiler Türkiye’de Kurumsal Arşivler (Institutional.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Azrael Online Hasta Takip Programı
Bilgi Paketi Çalışmaları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
Eğitim Bilimleri Bölümü
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
UBE’de Öğrenci Olmak. Oryantasyon Programı Hedefler UBE Tanıtımı Yazım ve Sunum Seminerleri.
1. ADIM(SUNUDA TIKLAYARAK İLERLEYİNİZ)
Kaynak Gösterme Teknikleri
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
BT Destek Hizmetleri (Akademik Sistemler) Eylül 2006.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
İstanbul Medipol Üniversitesi
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
SATIR ARALIKLARI BELİRLEME
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
FBBM509 - Yapay Zeka Proje Raporu – Aşama 1
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
PORTFOLYO KÜBRA SANCAK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Tercih İstatistikleri 2014
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İYİ UYGULAMALAR: SİNOP ÜNİVERSİTESİ Hazırlayan Müslüm Yurtseven 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti 2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
Nicel araştırma sürecinin aşamaları
Access Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
CLASS DOJO.
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Bitirme tezi nasıl yazılır
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Kaynak Gösterme Teknikleri
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri notlandırmasını sağlayan dünyanın en önde gelen yazılımlarındandır. İlgili programlar, zengin geri bildirim sağlayarak ve intihali önleyerek öğrencilerin yazım yeteneklerini geliştirmektedir. Belirli bir zaman aralığında orijinal yazımı teşvik eder. Günümüz eğitimcileri ve yöneticileri öğrencilerin bilgiyi doğru, düşünerek ve yasal bir şekilde kullanmalarını teşvik etmeye çalışmaktadır. Milyarlarca internet kaynağına erişilebilirlik sayesinde öğrenciler, bir kaynağın tüm paragraflarını bir saniyede kopyalayıp yapıştırabilmektedir. Bu, performans ve değerlendirmelere yapılan vurgu ile birleşince, öğrenci araştırma ve makalelerinde orijinal olmayan içerik kullanımının artmasına sebep olmaktadır. Turnitin belge analizini yaparken büyük veritabanlarını taramaktadır. Bunlar; 337+ milyon öğrenci ödevi ve toplamda 620 milyondan fazla doküman 110,000+ dergi & kitap ve toplamda 157 milyondan fazla yayın 62+ milyar güncel ve arşivlenmiş web sayfası 140 ülkede, 15.000’den fazla eğitim kurumunda, 30 milyondan fazla öğrenci, 1.6+ milyon aktif öğretmen Turnitin kullanmaktadır.

Bu bağlamda; Üniversitemiz ile TUBİTAK'a bağlı  TechKnowledge firması arasında yapılan protokol çerçevesinde; Turnitin ve  iThenticate Programlarını kullanarak danışmanlığını yaptığınız öğrencilerin Makale, Tez ve Ödev gibi çalışmalarını (http://www.ithenticate.com https://www.turnitin.com/) ilgili sayfalara yükleyebilir ve intihal oranlarına ait raporu görüntüleyebilirsiniz. ÖNEMLİ NOT: iThenticate, sadece doktora ve üzeri düzeyindeki kullanıcıların kendi makalelerini tarayabilmesi amacıyla hizmet vermektedir. Araştırma görevlisi, doktora öğrencisi veya lisans öğrencilerinin ilgili programı kullanması ve program üzerinde tez, öğrenci ödevi, proje vb. gibi makale dışı taramaların yapılması lisansa aykırıdır. Bu tarz kullanımı tespit edilen kullanıcıların hesapları kapatılacaktır. İTHENTİCATE PROGRAMI İLE MAKALE, TURNİTİN PROGRAMI İLE TEZ, ÖĞRENCİ ÖDEVİ, PROJE VB. GİBİ MAKALE DIŞI TARAMALARIN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ UNUTMAYINIZ.

iThenticate aboneliği için her hangi bir aktivasyon işlemi yapılmamakta olup, doktora ve üzeri düzeyindeki kullanıcılar için intihal yetkilisi tarafından sisteme manuel olarak kayıt yapılmaktadır. ÖNEMLİ NOT: iThenticate, sadece doktora ve üzeri düzeyindeki kullanıcıların kendi makalelerini tarayabilmesi amacıyla hizmet vermektedir. Araştırma görevlisi, doktora öğrencisi veya lisans öğrencilerinin ilgili programı kullanması ve program üzerinde tez, öğrenci ödevi, proje vb. gibi makale dışı taramaların yapılması lisansa aykırıdır. Bu tarz kullanımı tespit edilen kullanıcıların hesapları kapatılacaktır. İTHENTİCATE PROGRAMI İLE MAKALE, TURNİTİN PROGRAMI İLE TEZ, ÖĞRENCİ ÖDEVİ, PROJE VB. GİBİ MAKALE DIŞI TARAMALARIN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ UNUTMAYINIZ. Bilgi için; KSBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü VHKİ Hakan CEYLAN / 14 52