NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çözünme durumuna göre Tam çözünme: Bir elementin diğeri içerisinde sınırsız çözünebilmesi. Hiç çözünmeme: Bir elementin diğeri içinde hiç çözünememesi.
Advertisements

PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri Mann-Whitney U testi Wilcoxon İşaretli Sıra testi BBY252 Araştırma.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Laboratuvar kazalarında ilk yardım
T- Testİ: ORTALAMALAR ARASI FARKLARIN TEST EDİLMESİ
Geleneksel Servis Türleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Ve Teknoloji Yüksek Okulu
Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Onbeşinci Ulusal Kongresi
ISI MADDELERİ ETKİLER.
İkram Hizmetleri-6 Üretim-Yemek Üretimi
Diğer Teknikler I Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PLASTİK İŞLEME YÖNTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA Hafif ateşte haşlama, İngilizce karşılığı poaching olan bir pişirme yöntemidir. Hafif ateşte haşlama işleminde yiyeceklerin haşlanmasında kullanılan sıvının (su, yağ vb) kaynamasına izin verilmez ancak sıvı mümkün olduğunca kaynama noktasına yakın sıcaklıkta tutulur. Zaman ve ısı ayarı bu yöntemde çok önemlidir. Bu teknik daha çok balıklar ve deniz ürünleri için uygulanan bir yöntemdir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA Haşlama, İngilizce karşılığı boiling ya da simmering olarak bilinen bir gıda pişirme yöntemidir. Haşlama işlemi iki farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan ilki yiyeceklerin soğuk su içerisine konulduktan sonra kaynatılması, NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA Diğer teknik ise yiyeceklerin kaynayan su içerisine konulup haşlanması şeklindedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA Gıdaların sıcak su içerisine konularak haşlanması işlemi genellikle dondurulacak gıdaların (sebzeler, patates vb.) ön işlem olarak uygulanır. Sebzelerin renklerini korumak için ve sebzeler içerisindeki enzimleri inaktif hale getirip dondurulduklarında gıdanın bozulmasını engellemek için uygulanır.  NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NEMLİ ISI SUDA PİŞİRME TEKNİKLERİ VE GARNİTÜR İLE TABAKLAMA Poşe Somon, Zerdecal ve Fıstık Sos ile Pirinç Eriştesi, Sabayon Sos ile Poşe Armut ile öğrenciler hem bu tekniği pekiştirmiş olacaklar hem de yapılacak olan ve kullanılacak olan garnitürlerle tabaklamayı öğrenecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©