IOS’ta Mapbox ile Çevrimdışı ve Çok Katmanlı Harita Oluşturma ve Performans Kaybını Önleme Alperen ERASLAN Cem GÜNDÜZ Doruk PANCAROĞLU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Parti Yönetimi SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Faaliyet prosesini ayrıntılı biçimde.
Advertisements

İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor?
Zaman ve Malzemeye Dayanan Faturalamayla Servis
04/02/10 Django Web Uygulamaları Geliştirmede Çağdaş bir Yaklaşım.
Standards Expert Online Veritabanı DRM Uygulaması Detaylı Bilgi için; İstanbul Tel: Ankara Tel:
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)
Microsoft Gelişim Atölyesi Kampı 2 Şubat 2010 – Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi Mesut MERT Teknoloji Danışmanı Microsoft Corporation.
Sabit Fiyatlı Faturalamaya Sahip Servis SAP Best Practices.
İÇERİK İhtiyaç Amaç Yazılım Emniyeti Yaşam Döngüsü Süreçleri Sonuç
Teslimat olmadan Stok Nakli
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar
Mali Muhasebede Dönem Sonu Kapanışı
Grid Nedir? Cevat Şener BMB-ODTÜ
SAP Best Practices Hazır Sektörel & Sektörler Arası Know-How SAP Müşterileri ve SAP İş Ortakları için Kullanılabilirlik.
RAYLI SİSTEMLER VE HAVA ARAÇLARI EMNİYET SERTİFİKASYONU BENZERLİKLERİ
Elektronik Kitap İndirme Kılavuzu
Müşteri Konsinye İşlemleri
Bölüm 2 – Kontrol Yapıları
Bilkent Üniversitesi Kütüphane Müdürü 41. Kütüphane Haftası, Ankara
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
Genel Masraf Yeri Planlaması
Seyahat Yönetimi SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Ortaya çıkan tüm seyahat masraflarının.
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Faiz Hesaplama Uygulaması Amaçlar Bu derste öğrenilecekler:
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Amaçlar Bu derste öğrenilecekler: –Uygulamaları “method”
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
Duran Varlık Muhasebesi
Seri Numarası Yönetimi SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Faaliyet prosesini ayrıntılı.
Sabit Fiyata ve Z&M Faturalamasına Sahip Satış Sözleşmesi SAP Best Practices.
Dönem Sonu Kapanışı Servis Siparişleri SAP Best Practices.
İç Sipariş AR&GE Planlaması SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Bu proses, masrafları.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
Avrupa’da Fen Eğitimi için Topluluk Murat YATAĞAN
Onur Görür Ürün Grubu Pazarlama Müdürü Microsoft Türkiye.
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
Mikroiktisat: Teori ve Uygulama Bölüm 2 Arz ve Talep
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
These courseware materials are to be used in conjunction with Software Engineering: A Practitioner’s Approach, 6/e and are provided with permission by.
INFORMED CONSENT Assist.Prof.Dr. Mehmet KARATAS Dept. of History of Medicine & Ethics.
Akıllı İstemcileri Geliştirmek ve Dağıtmak
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
Determination of uncertainties in energy and exergy analysis of a power plant Prof. Dr. H. Mehmet Şahin Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği.
Office 365 Bulutta Lider Güvenlik ve Kullanım Barış Bilge Bekoğlu
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
FİleZİlla Tanitim ve kurulum Murat Gürgenç.
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
EBSCO eBooks Uygulaması
THE WEB 2. 0 TOOLS CIRCLE GOOGLE DRIVE TRAINING OF GROUPS Clouds Tech
Son Para Politikası Deneyimimiz Üzerine Gözlemler: Temel Kavramlar ve Türkiye Uygulaması Murat Ucer 12 Ekim
YEDEKLEME NEDİR? YEDEKLEME YAZILIMLARI NELERDİR?
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
AE= COS (Phi_e) *Cos (Lambda_e)
Havacılık Sektöründe Kullanılan Mobil Teknolojiler – Elektronik Uçuş Çantası Oncelikle Sunumunu tanit, ardindan kendini ve Cem Bey’I tanit ve ne gorevde.
MOBİL CİHAZLAR İÇİN ETKİLEŞİMLİ E-KİTAP GELİŞTİRME
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
Testedilebilir Gereksinimler (Testable Requirements)
Multipoint programlama
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
DRUPAL ile Kampüs Yönetimi
AE= COS (Phi_e) *Cos (Lambda_e)
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Sunum transkripti:

iOS’ta Mapbox ile Çevrimdışı ve Çok Katmanlı Harita Oluşturma ve Performans Kaybını Önleme Alperen ERASLAN Cem GÜNDÜZ Doruk PANCAROĞLU

İÇERİK STM AeroTab™ EFB Projede Harita İhtiyacı MapBox ve Diğer iOS Harita Kütüphaneleri MapBox’ta Çevrimiçi Harita Kullanımı MapBox’ta Harita İşaretçisi Tanımlama TileMill Uygulaması ile Çevrimdışı ve Çok Katmanlı Harita Oluşturma TileMill ile Oluşturulan Haritaların iOS Uygulamasında Kullanılması Sonuç 2/14

Electronic Flight Bag (EFB) Electronic Flight Bag (EFB), uçuş ekibine uçuş süreçlerinde yardımcı olmak, uçuş görevlerini daha kolay ve etkili biçimde, daha az basılı kağıt kullanarak gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla kullanılan elektronik bilgi sistemidir. EFB genel anlamda, pilotların uçuşlarda taşıdıkları, kullandıkları ve uçak içinde de kokpitte sabit olarak bulunabilen, içinde; Uçak İşletim Kılavuzu Uçuş Ekibi İşletim Kılavuzu Seyir Çizelgeleri gibi dokümanları barındıran ve “Uçuş Çantası” olarak adlandırılan basılı dokümanların zamanla tamamen yerini alacak olan bilgisayar platformlu uygulamalardır. Bunun yanında EFB sistemleri, günümüzde manuel olarak yapılan performans hesaplama, zaman&yakıt kontrolü gibi işlemleri otomatik olarak hesaplayan bir takım alt uygulamaları da sağlayabilmektedir. 3/14

AeroTab™ - STM EFB Çözümü 4/14

AeroTab™ Sistem Mimarisi STM AeroTab™EFB AeroTab™ Sistem Mimarisi Yer İstasyonu Uçak Arayüz Modülü Ethernet USB ARINC 429 Konum Bilgisi Yakıt Bilgisi Güç Senkronizasyon ve Veri Transferi 3G/USB Uçak Sistemi EFB AID ABIS 5/14

Projede Harita İhtiyacı STM AeroTab™EFB Projede Harita İhtiyacı STM AeroTab™ Projesi – Harita modülü iOS – Ücretsiz harita kütüphanesi? Çevrimdışı harita gösterme Harita üzerinde işaretçilerin performanslı olarak gösterilmesi 6/14

MapBox ve Diğerleri ÇÖZÜM? En çok kullanılanlar Google Maps iOS SDK Apple Mapkit Çevrimdışı harita destekli kütüphaneler Nutiteq ArcGIS Çevrimdışı harita desteği yok Bazı özellikleri ücretli Yetersiz kaynak ve destek Katman haritası oluşturma? ÇÖZÜM? 7/14

MapBox’ta Çevrimiçi Harita Kullanımı OpenStreetMap MapBox hesapı ile giriş Kullanılacak çevrimiçi haritayı özelleştirme imkanı Harita ID’sini harita ekranı oluştururken kullanma - (void)viewDidLoad { [super viewDidLoad]; [[RMConfiguration configuration] setAccessToken:@"<access token>"]; RMMapboxSource *haritaKaynagi = [[RMMapboxSource alloc] initWithMapID:@"examples.map-z2effxa8"]; RMMapView *haritaEkrani = [[RMMapView alloc] initWithFrame:self.view.bounds andTilesource:haritaKaynagi]; [self.view addSubview:haritaEkrani]; } 8/14

MapBox’ta Çevrimiçi Harita Kullanımı 9/14

MapBox’ta Harita İşaretçisi Tanımlama İşaretçi  RMAnnotation objesi Özelleştirme  “layerForAnnotation” metodu RMAnnotation *isaretci= [[RMAnnotation alloc] initWithMapView:haritaEkrani coordinate:CLLocationCoordinate2DMake(40.915969, -29.720050) andTitle:@"IPLIX"];  isaretci.userInfo = @"iplix";  [haritaEkrani addAnnotation:isaretci]; (RMMapLayer *)mapView:(RMMapView *)mapView layerForAnnotation:(RMAnnotation *)annotation{ RMMarker *marker; if ([annotation.userInfo isEqualToString:@"iplix"]) marker = [[RMMarker alloc] initWithUIImage:[UIImage imageNamed:@"waypoint.png"]]; return marker;} 10/14

TileMill ile Harita Oluşturma TileMill – MapBox masaüstü harita özelleştirme uygulaması Çevrimdışı harita – Mapbox veya geoTIFF Katman haritası – Birçok işaretçi içeren, uygulamada tek işaretçi performansıyla çalışan harita Shp, csv, sqlite, geoTIFF ... cartoCSS – css benzeri görünüm özelleştirme 11/14

TileMill ile Harita Oluşturma 12/14

Haritaların Kullanımı Yüzlerce işaretçi – tek katman  Performans “.mbtiles” uzantılı çevrimdışı haritanın veya katman haritasının uygulamada kullanımı: //...standart harita metodları sonrası RMMBTilesSource *kaynakHarita = [[RMMBTilesSource alloc]  initWithTileSetURL:“.mbtiles dosyasının bulunduğu URL”]; //tanımlanmış olan harita üzerine eklenir [haritaEkrani addTileSource:kaynakHarita]; 13/14

TileMill  Yüksek performanslı harita oluşturma olanağı Sonuç MapBox  Kullanışlı, ücretsiz, çevrimdışı harita destekli ve güncel iOS harita kütüphanesi TileMill  Yüksek performanslı harita oluşturma olanağı 14/14

Teşekkürler t : 0 312 266 35 50 f : 0 312 266 35 51 www.stm.com.tr ANKARA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ, BİLKENT CYBERPARK, E BLOK 5.CADDE NO: 6/A 06800, ANKARA, TURKIYE t : 0 312 266 35 50 f : 0 312 266 35 51 www.stm.com.tr © STM 2015 All Rights Reserved Bu doküman ve içerdiği tüm bilgiler STM AŞ’nin fikri mülkiyetidir. Bu dokümanın dağıtımı veya sunumu ile bu haklar ortadan kalkmış olmaz. STM AŞ’nin yazılı izni olmadan bu dokümanın ve içerdiği bilgilerin üçüncü kişilere aktarımı, çoğaltımı ve dağıtımı yapılamaz. Bu doküman ve içeriği hazırlanma amacının dışında kullanılamaz. This document and all information contained herein is the sole property of STM AŞ. No intellectual property rights are granted by the delivery of this document or disclosure of its content. This document shall not be reproduced or disclosed to a third party without the express written consent of STM AŞ. This document and its content shall not be used for any other purpose other than for which it is supplied.