Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK PAKET SİGORTASI
SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
SMM, YMM, Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortaları
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
KAMU DR. SİGORTA.
SERBEST MUHASEBECİ / SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR
Rekabet Hukukunda Haksız Fiil Sorumluğu ve
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
NAKLİYAT SİGORTALARI.

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
ERK İSG&İK –
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
1. Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları.
Mart 2009 Jonathan Wood ÇOKLU YETKİ ALANI ÇOKLU KÜLTÜREL ARABULUCULUK.
TAM YARGI DAVALARI.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
Anlaşmalı Kurumlar  Kaliteli sağlık hizmeti alınabilmesi,  Ödeme garantisi verilebilmesi,  Fiyat kontrolü ve avantajı yaratılabilmesi,  Tıbbi dokümanlara.
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SİGORTA SÖZLEŞMESİ Sigorta sözleşmesi T.T.K maddesinin son fıkrasında tanımlanmıştır. “sigorta bir akittir ki, bununla sigortacı bir pirim karşılığında.
AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
DOKTOR SORUMLULUK MESLEKİ MALİ MESULİYET SİGORTASI.
SORUMLULUK SİGORTALARI
 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
GELİR-GİDER HESAPLARINI KAPATILMASI
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
İDARİ DAVALAR Tam Yargı Davaları.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Tabloları
Konu 7: Reasürans Türleri: Kot-Par
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
BÖLÜM 6: SİGORTA SÖZLEŞMESİ - I
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
SİGORTA PRİMİ Prim; sigortalının ödediği ücrettir. Sigorta edilen rizikonun gerçekleşmesi halinde sigortacının ödeyeceği meblağların esasını teşkil eden.
Hukuk Partner İle Neler Yapabilirsiniz İCRA YÖNETİMİ İdari Takip Uygulaması Büronuza ilişkin ilamlı ilamsız her tür icra takibinizi.
Bireysel Emeklilik Sistemi
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
UYUŞMAZLIKLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI TAHKİM VE ARABULUCULUK UYGULAMALARI
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
DAVA İŞLEMLERİ 12 – 16 ARALIK 2016.
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Multi Medya Mesleki Sorumluluk Sigortası
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
9.BASININ MANEVÎ ZARARDAN SORUMLULUĞU
Sunum transkripti:

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası Tarifeye Uygun İşler

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası ile; Meslek mensubunun İhmal, kusur sonucu mesleki faaliyetini tam olarak yerine getirememesi; Mesleki faaliyetini yerine getirirken yapacağı hata veya ihmaller; Yanlış beyanda bulunma, hatalı veya yanıltıcı beyan verme, Gizliliği ihlal gibi fiilleri sonucu müvekkillerinin kendisinden talep edecekleri tazminatlar ile meslek mensubuna karşı doğan tazminat taleplerinin savunması için harcanan masrafları teminat altına alır. Sigortalıya karşı gelebilecek hakaret ve manevi tazminat talepleri de teminat altındadır

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası Bu teminatlara ek olarak, Sigortalıya karşı soruşturma yetkisine sahip herhangi bir kamu kuruluşu ya da meslek birliği tarafından yapılan herhangi bir şikayetin Sigortalı tarafından ya da Sigortalı adına araştırılması, savunması, dava açılması ya da temyizi safhasında 50.000 TL’ye kadar yapılan yargı benzeri masraflar, Sigortalının itibarına gelen zararı hafifletmek için 50.000 TL’ye kadar yapılan iletişim masrafları, Sigortalının yasal sorumluluğunda bulunan ancak poliçe dönemi içinde tahrip olmuş, zarar görmüş, kaybolmuş, bozulmuş, silinmiş veya unutulmuş olan müvekkillere ait dokümanları yenilemek veya onarmak için 100.000 TL’ye kadar yapılan masraf ve giderler, Sigortalının vekaletnamesinde tevkil yetkisi uyarınca poliçede tanımlı “sigortalı” haricinde yetkili kıldığı avukatların, Sigortalıya karşı tazminat ödeme yükümlülüğünü doğuracak eylemleri teminat kapsamındadır.

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası 5 Yıl Geriye Yürürlük Sigortalının, poliçe başlangıç tarihi öncesi 5 yıl içinde mesleğini icra ederken yaptığı ve bilgisi dahilinde olmayan hatalı eylemler sonucu poliçe döneminde ilk kez Sigortalıya karşı talepte bulunulması koşuluyla oluşan hasar talepleri teminat altındadır. 2 Yıl Uzatılan Bildirim Süresi Sigortacının poliçeyi yenilememesi durumunda ilk 24 ay içinde, ilk kez bu dönemde talepte bulunulmuş olmak şartı ile Sigortalı herhangi bir talepi Sigortacıya ihbar etmek hakkına sahiptir. Emeklilik/Mesleği Bırakma Sigortalının Sözleşme Dönemi içerisinde vefat, sakatlık ya da emeklilik durumuna bağlı olarak mesleki hizmetlerine son vermesi durumunda Sigortalı, geriye yürürlük tarihi sonrasında ve mesleği bırakmasından önce gerçekleşen Hatalı Eylemler için mesleki faaliyetini bırakmasını takiben 2 (iki) yıl bildirim süresine hak kazanacaktır.

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası 5 yıl geriye yürürlük nasıl çalışır? Meslek mensubunun poliçe başlangıç tarihinden önceki ilk 5 yıl içerisinde yaptığı hatalardan dolayı ilk kez poliçe dönemi içerisinde gelebilecek tüm hasar talepleri teminat kapsamındadır. Sigortalının poliçe yapılmadan önce bildiği veya beklediği hasarlar teminat dışıdır. 2012 Geriye yürürlük periyodu 2017 Poliçe dönemi Hatalı eylemin gerçekleştiği zaman İlk kez talep bildirimi

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası TARİFE KOŞULLARI: Meslek mensubunun sadece Türkiye sınırları içerisinde verdiği mesleki hizmetler teminat kapsamındadır. 1.000.000 TL’ye kadar yıllık brüt geliri olan meslek mensupları için 1.000.000 TL’ye kadar teminat limiti sunulabilir. 600.000 TL ve 750.000 TL teminat limitleri için yıllık brüt gelirin 100.000 TL’den yüksek olması gerekir. 1.000.000 TL teminat limiti için yıllık brüt gelirin 250.000 TL'den yüksek olması gerekir. Muafiyet, 500.000 TL teminat limitine kadar minimum 1.000 TL + hasarın %10'u ve 500.000 TL üzeri teminat limitleri için ise minimum 10.000 TL + hasarın %10'u olarak uygulanır. Yeni işlerde geriye yürürlük, 500.000 TL teminat limitine kadar 5 yıl ve 500.000 TL üzeri teminat limitleri için 2 yıl olarak sunulur. Yenileme işlerde sigortalının geriye yürürlük tarihi korunacaktır.

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası TARİFE KOŞULLARI: Yıllık cirosu 1.000.000 TL’den fazla olan meslek mensupları ayrı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Prim ve muafiyetler farklılık gösterebilir. 1.000.000 TL’den fazla yıllık teminat limiti veya yurtdışı teminatı talep eden meslek mensupları ayrı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Prim ve muafiyetler farklılık gösterebilir. Şirket satın alma/birleşmeleri ile ilgili hizmet veren, müşterilerine kurumsal finansman hizmeti veren, Türkiye dışındaki ülkelerdeki yasa ve kanunlarla ilgili alanlarda da hizmet veren meslek mensupları tarife dışında farklı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sigortalının vefat, hastalık, sakatlık durumlarında sigortalının yerine bakacak kişinin isminin belirtilmesi gerekmektedir. Hasar durumunda zarar gören üçüncü şahsın (müvekkil) talep yazısı gerekmektedir. Bir şirket tarafından bordrolu olarak çalışan kurum avukatları bu programa dahil olmayacaktır.

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası TARİFE KOŞULLARI:

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası HASAR BİLDİRİMİNDE TALEP EDİLEN EVRAKLAR Avukat Mesleki Sorumluluk hasarlarında öncelikli olarak hatanın farkedildiği anda hasar ihbarında bulunulması gerekmektedir. Hatalı yapılan eylemde sigortalı sorumluluğunu evraklarla/mahkeme kararıyla vb. ispat etmelidir. Sigortalının kusura ilişkin detaylı beyanı Müvekkilin beyanı Dava dilekçeleri ve davaya ilişkin tüm duruşma tutanakları Diğer yapılan bildirimler/yazışmalar Hasarın hangi tarihte, nerede, nasıl gerçekleştiğini, sigortalının sorumluluğunu izah eden, poliçe numarası, dosya numarası ve telefon numarası içeren detaylı beyan. Sigortalı aleyhine dava açılmış ise ihbar ve cevap dilekçeleri, dava sonucunu bildirir kesin mahkeme kararı Ödeme için banka bilgilerinin belirtileceği (Banka adı, Şube Adı, Hesap Sahibi, Hesap Numarası)  imza ya da kaşe/imzalı beyan Hasara konu para cezalarının ödendiğine dair ödeme makbuzları

Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası