Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILARIN YUVALARI.
Advertisements

FETAL DÖNEM (3. Aydan Doğuma Kadar Olan Dönem)
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
SAĞLIKLI YAŞAMA.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARDA BESLENME
ANNE BEN NASIL DOĞDUM? Ooo! Hayır tatlım, sen benim içimde büyüdün. Sonrada…… Anne ben bu yumurtadan mı çıktım?
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
İç salgı bezleri.
BÜYÜME: Vucüdun uzunluk ve ağırlık yönünden artışı anlamına gelen bir terimdir. GELİŞME: Büyüyen organizmanın dokularının yapısındaki olgunlaşmayı.
KARKAS ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Bir Özellik İçin Kullanılan Seleksiyon Yöntemleri
BÖCEKLER.
ERGENLİK DÖNEMİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
Yem Tüketimini Etkileyen Etmenler
ÇOCUKLARDA FİZİKSEL AKTİVİTE VE FİZİKSEL UYGUNLUK
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
MODİFİKASYON ve MUTASYON
DÜNYADA NÜFUS ARTIŞI.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
GELİŞİM PSİKOLOJİSİ.
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
Canlıların Çeşitliliği
“Son Çocukluk Dönemi” Nurçin Eğercioğlu
Zehirlenmeyi ve Zehirliliği Etkileyen Faktörler. I. Maruz kalmayla ilgili faktörler 1. Maruz kalma yolu 2. Maruz kalma zamanı 3. Maruz kalma sıklığı III.
E N D O K R İ N S İ S T E M İ ( HORMONLAR ) A.Ç.
HATİCE AKKOYUNLU  Sıcaklık maddenin bir molekülünün ortalama kinetik enerjisidir.  Isı maddenin molekülleri arasındaki toplam enerjidir.
BESİN MADDELERİ.
ET VE ET ÜRÜNLERİ.
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
KOYUNLARDAN GELİRİMİZİ NASIL ARTIRIRIZ
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
TAVUK YUMURTA CİVCİV.
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
KOYUNCULUKTA PRATİK RASYON HAZIRLAMA
SU BİZİM İÇİN HAYATTIR YANİ TÜM CANLILARIN.
ŞEKİL 11.8 Solda, görünüşleri biraz farklı olan bir erkek ve dişi Kanada kazı çifti. Sağda, ya eşler içi seçilim (erkekler arası mücadele)
KOYUNLARIN BESLENMESİ Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
GELİŞİME ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Prof. Dr. Güler Küçükturan
Uzm.Dr.Sevil ARABACI Dr.Canan ... Adölesan Merkezi
 Kuş gribi, evcil ve yabani kanatlılar ile memeli hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sistemine ait belirtiler gösteren, ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı.
HAREKET ve FONKSİYON GELİŞİMİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
KOLOSTRUM YÖNETİMİ Doç. Dr. Halit KANCA
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
MUTASYON.
Sığır Besiciliği.
A.Ç. Vücudumuzun kontrol ve bütünlüğünü sağlayan yani,canlı vücudundaki yapılar arasında koordinasyonu sağlayan sistemler vardır. BU SİSTEMLER; 1. SİNİR.
POPULASYON PARAMETRELERİ
DOMUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Damızlıkların Bakımı.
Barınak Kaz yetiştiriciliğinde maliyetli ve özel bir barınağa gereksinim yoktur. Kazlar genelde besinin ilk haftasında rahat ve su geçirmez bir barınağa.
Kuluçkahane Kuluçkahane binaları yumurtadan civcive doğru tek yönlü bir ilerleyiş planıyla sağlık korumayı en etkin düzeyde ele alan havalandırma imkanı.
Tavuklarda kuluçka süresi 21 gündür.
Hindi Yetiştiriciliği
BESİ SIĞIRCILIĞI.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.
ECOMİLK BUZAĞI MAMASI Veteriner Hekim Tahir S. YAVUZ.
HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Besicilikte Kullanma Melezlemesi (Ticari Melezleme)
CUMHURİYET İLKOKULU HAZIRLAYAN : DENİZ SILA GÜN DERS : HAYAT BİLGİSİ
GELİŞİM.
EMBRİYO GELİŞİMİ VE KULUÇKA
Sunum transkripti:

Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında birbirlerine sokulurlar yada fazla sıcaksa ısı kaynağının uzağında toplanır. Yüksek sıcaklık yavaş tüylenmeye ve geç büyümeye neden olur.

Kazlar 5 farklı şekilde besiye alınabilir

Canlı ağırlık artışını etkileyen faktörler Kazlarda canlı ağırlık artışı genotip, yaş, cinsiyet ve beslenme tekniklerine bağlı olarak değişir. 1. Yaş, Shalev (1995), kazların 14. güne kadar çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve diğer organların gelişimine göre kanatların daha yavaş geliştiğini, kaz ve ördeklerin yaklaşık 8-9 haftalık yaşta ergin ağırlıklarının %70-80’ini tamamladıklarını, tavuk ve hindilerde bu rakamın yaklaşık %40 olduğunu bildirmişlerdir.

Shanawany (1987), kaz için ortalama yumurta ağırlığı 154 g, çıkım ağırlığı 91 g ve civciv çıkım ağırlığının yumurta ağırlığına oranı %58.9 olduğunu bildirmiştir. 2. Irk-genotip 3. Cinsiyet, en hızlı büyüme erkekte 4-6. hf arasında, dişide 6-8. haftalar arasındadır. Dişi ve erkek kaz arasındaki farklılık 5. hf dan itibaren belirginleşmektedir.

4.Beslenme, Ticari amaçla kazlar 2 şekilde büyütülür: Kazlar belli bir süre merada kalır (14-18 hf) ve kesimden 2-3 hf önce yoğun bir beslemeye alınır. Kazlar kapalı yerde 8-10 hf yoğun bir besiye tabi tutulur ve kesime gönderilir. Her 2 metotta CA, CAA ve et kalitesi farklı olmaktadır.

Yemden yararlanma; Erkek kazlarda 16 haftalık yaşa kadar, dişi kazlarda ise 12 haftalık yaşa kadar yemden yararlanma iyidir.