Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
Advertisements

GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
HOŞGELDİNİZ. GÜNDEM 1- Başkanlık Divanının seçilmesi Faaliyet Raporunun okunması 3- 1 Nisan – 31 Aralık 2007 yılı gelir giderlerinin ibrası 4-
FİNANSAL ANALİZ.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
Prof. Dr. Rüstem HACIRÜSTEMOĞLU TC. Galatasaray Üniversitesi
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
Gıda ve sigara devi RJR Nabisco’nun 1988 yılında A dereceli 5 milyar $ borcu vardı. O yıl şirket el değiştirdi ve 19 milyar $ borç ihraç edilerek hisse.
İL KOORDİNASYON KURULU 2013 YILI 3. TOPLANTISI 2013 YILI 3. TOPLANTISI T.C. ADANA VALİLİĞİ.
İL KOORDİNASYON KURULU
İL KOORDİNASYON KURULU 2014 YILI 2014 YILI 1. TOPLANTISI 1. TOPLANTISI T.C. ADANA VALİLİĞİ.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Ortalama Sermaye Maliyeti
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
Çalışma Soruları.
ERKAN TOKATLI MUHASEBE 2 24-MALİ DURAN VARLIKLAR.
Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 1 GENEL KURULDA KABUL EDİLEN TAHMİNİ BÜTÇENİN SONRAKİ YILLARA UYARLANMASI.
Finansal Tablolar Analizi (muhasebe sistemi tekrarı)
HAZIR DEĞERLERE İLİŞKİN DÖNEMSONU İŞLEMLERİ
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
MALİ VE TİCARİ BORÇLARA İLİŞKİN DÖNEMSONU İŞLEMLERİ
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
ŞİŞLİ İMKB HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GENEL KURUL TOPLANTISI
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Tahviller ve Değerlemesi
Bu hesap grubunda, kredi kurumlarına olan kısa vadeli borçlar ile kısa vadeli para ve sermaye piyasası araçları ile sağlanan krediler ve vadesine bir.
MENKUL KIYMETLERE İLİŞKİN DÖNEMSONU İŞLEMLERİ
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Tahviller ve Değerlemesi
AKEV (Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı) OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISINAHOŞGELDİNİZ.
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Dr. Dilek Seymen Dr. Aslı Seda Bilman
Arz Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu Varlıklarınıza değer katıyor, fırsatlarınızı kazanca dönüştürüyoruz…
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
Türkiye Süper Ligi Sunumu Nisan 2016
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 ŞUBAT AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
OCAK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MAYIS AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 NİSAN AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Şirket Adı Mali Performansa Genel Bakış
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri
DOÇ.DR. ERDEM KIRKBEŞOĞLU
Ödemeler Dengesi Dr.Dilek Seymen.
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ MAHKEMELERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KDV Katma değer vergisi, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. İşletmeler de müşterileri.
Çalışma Soruları.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
Sunum transkripti:

Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Kurucular Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı 30. Yıl

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 1 Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 3 Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 4 Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Yönetim Kurulunun İbrası Madde 5 Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Denetim Kurulunun İbrası Madde 6 Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 7 Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Madde 8 Madde 9 Dilek ve Temenniler

Kurucular Meclisi Gündemi Madde 1 Açılış, Başkanlık Divanının Teşkili ve Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi Madde 2 Genel Kurul Tutanaklarının İmzalanması için Başkanlık Divanına Yetki Verilmesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunun Okunması Madde 3 2018 Yılı Bilanço ve Gelir ‑ Gider Hesaplarının Tetkiki Madde 4 İç Denetim Kurulu Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ve Aktüerya Raporunun Okunması Madde 5 Yönetim Kurulunun İbrası Madde 6 Denetim Kurulunun İbrası Madde 7 Emekli maaşlarında artış hakkında Yönetim Kurulunun önerdiği teklifin görüşülüp değerlendirilmesi Madde 8 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi ve Onaylanması Dilek ve Temenniler Madde 9

Mali Durumumuz 2018 yılı sonu itibariyle vakfın aktif büyüklüğü rayiç değerlerle 254 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Vakfımız 2018 yılında bütçe hedeflerinin üzerinde gerçekleşme sağlamıştır. Yıl içerisinde 36,2 milyon TL emekli aylığı ödenmesine rağmen nominal olarak %45, enflasyondan arındırıldığında ise %24,7 oranında reel getiri sağlamıştır.

Yılar İtibariyle Vakıf Varlığımız Yıllar itibariyle Dolar ve TL bazında vakfımızın malvarlığının seyri yukarıdaki grafikte yer almaktadır.

Finansal Yatırım Araçlarının Nominal Getiri Oranları Karşılaştırması 2018 Yılında TÜİK verilerine göre en yüksek getiriyi %17,20 ile Külçe Altın sağlamıştır. Vakfımız %24.7 reel getiri ile bütün yatırım araçlarının üzerinde getiri elde etmiştir.

2018 yılı Fiili – Bütçe Karşılaştırması Fiili Bütçe Karşılaştırması (Bin TL.) Bütçe Fiili Gerçekleşme 2018 Oranı (%) Gelirler 43.305 59.294 137 Giderler 37.812 37.431 99 Gelir Gider Farkı 5.493 21.863 398 2018 yılında 5,5 milyon TL Gelir Gider Farkı öngörülmüş, bu fark 21.9 milyon TL gerçekleşerek bütçe hedeflerinin üzerinde artış sağlanmıştır.

Portföyün Oransal Dağılımı Bilanço değerlerine göre varlıklarımızın %30’u hisse senetlerinden , %10’u Yurtdışı SGMK’lerden %38’i Döviz ve TL Vadeli Mevduat yatırımlarından ve %19’u Yatırım Fonlarından oluşmaktadır.

Portföy Gelirlerinin Dağılımı Vakfımızın 2018 yılı portföy gelirlerinin dağılımı yukarıdaki grafikte yer almaktadır.

Hisse Senetlerinin Dağılımı Bilanço değerlerine göre 45.2 milyon TL. olan hisse senedi portföyümüz içinde vakfımız, T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin % 0,67 Trakya Cam Sanayii A.Ş.’nin % 1,35 Soda Sanayii A.Ş.’nin ise %0,22 ve Anadolu Cam Sanaii A.Ş’nin %003 oranında ortağı durumundadır.

Üye Sayımız 31.12.2018 tarihi itibariyle 1146 üye ve hak sahibine emekli aylığı ödenmektedir.

Emekli Üye Yaş Dağılımı Emekli üyelerimizin yaş dağılımı 51-75 yaşları arasında yoğunlaşmaktadır. Emeklilerimizin ortalama yaşı 63’tür.

Yıllar İtibariyle Emekli Maaş Ödemeleri 2018 yılında ödenen emekli aylıkları tutarı 36.2 milyon TL’dir. Vakfımız yıl sonu itibariyle 352,4 milyon TL emekli aylığı ve emekli ikramiyesi ödemesi gerçekleştirmiştir. 2019 yılında 42,6 milyon TL emekli aylığı ödemesi gerçekliştirilecektir.

Yıllar İtibariyle Emekli İkramiyesi Ödemeleri Vakfımızın ödediği emekli ikramiyesi tutarları grafikte gösterilmiştir. Vakfımız 32,1 Milyon TL emekli ikramiyesi ödemesi gerçekleştirmiştir.

2018 Faaliyet Yılı Aktüer Raporu 2016 yılında yapılan aktüer analizinde vakfın varlıklarının 2024 yılında tükeneceği hesaplanmıştı. 2017 yılında 2026 yılı olarak hesaplanan bu süre 2018 yılı Aktür Raporu sonuç bölümünde 36,2 milyon TL emekli aylığı ödemesi gerçekleştirilmesine karşın vakfın varlıklarının yine 2026 yılında tükenececeği öngörülmüştür.

Dava Süreci Hakkında Vakıf Senedi değişikliği İstanbul 7.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 18.07.2017 tarihli kararı ile kısmen kabul lehe, kısmen de ret aleyhe şeklinde sonuçlanmasını takiben 29.09.2017 tarihinde temyiz edilerek İstinaf Mahkemesi’ne başvurulmuştur. T.C. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi 2019/6 sayılı kararı ile davacının istinaf başvurusunun usulen kabulüne, HMK‘nun 35311-a.6 maddesi gereğince, istanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2Ol7/118 Esas, 2017/449 Karar sayılı KARARININ KALDIRILMASINA, dosyanın açıklanan hususlar kapsamında yeniden yargılama yapılmak üzere mahkemesine İADESiNE karar vermiştir.

Tüm üyelerimize sağlık ve esenlikler dileriz.