Başlangıç Dönemi Marcus Porcius Cato.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
? 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, … ? ? ?.
Advertisements

Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Erhan KALAN Mahsum ŞEN Muhammet ÇÖPÇÜ Sercan ONAT
Öykü ( Hikaye ).
Öğr. Gör. Yusuf Bahadır Kavas
Romalılarda Bilim Antik Roma, MÖ 9. yüzyılda İtalya Yarımadası'nda kurulan Roma şehir devletindendoğarak tüm Akdeniz'i çevreleyen ve bir imparatorluk haline.
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
ALSANCAK KORUMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Performans Ödevi Ders : Dil ve Anlatım Konu : Makale (Makale Nedir?Makale Çeşitleri Nelerdir ? Makalenin Özellikleri) Öğrenci Bilgileri İsim: Burak.
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
 SINIF BAŞKANIMIZI NASIL SEÇMİŞTİK?  AİLENİZDE KARAR ALINIRKEN DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR MU?  HANGİ KONULARDA DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR?  VERDİĞİNİZ.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Tanzimat dönemi öğretici metinler
KALEMLERİNİZİ YARIŞTIRMAYA VAR MISINIZ? DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA BİRLİK BEREBERİLİK VE KARDEŞLİK KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMAMIZA.
SANAT TARİHİ.
VERİLEN KELİMEYLE EŞLEŞEN KAVRAMlARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
,.
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
İLK ÇAĞLARDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
NAMIK KEMAL.
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
HOŞ GELDİNİZ. Bu güne kadar yaptı ğ ınız alışverişlerden para kazandınız mı? Öyleyse size satış ve pazarlama yaptırmadan para kazandıran sistemini.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
İSKENDER İMPARATORLUGU- ROMA İMPARATORLUĞU-BİZANS İMPARATORLUĞU
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
ROMA MİMARLIĞI Peyzajla dengeli bir karşıtlık oluşturacak biçimde yerleştirilmiş heykel kütleleri olarak görülebilecek Yunan mimarlığının aksine Roma mimarisi.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Yrd. Doç. Dr. Mohamad Sami Abdula Avrasya Üniversitesi
Başlangıç Dönemi– 8. Hafta
Başlangıç Dönemi– 6. Hafta
Klasik Filolojiye Giriş Roma Dönemi Çalışmaları
KONUŞMA BOZUKLUKLARI.
Bülent Ecevit Üniversitesi - Çevre Mühendisliği Bölümü
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ibraniler Davud'un Yildızı.
Klasik Filolojiye Giriş Edebiyatın Devreleri
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
HALİDE EDİP ADIVAR.
TOLGA GÜMÜŞAY.
Bazı Yunan tapınaklarında korint ve iyon sütun başlıkları birleştirilerek karma ( Kompozit) başlıklar kullanılmıştır. Bu tapınaklarda sütunların.
Roma Yazını: Başlangıç Dönemi 1. Hafta
Neden kitap okuyoruz.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlangıç Dönemi– 7. Hafta
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi - Çevre Mühendisliği Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
I. Hafta Dil Akrabalıkları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ROMA TARİHİ 2.DERS.
ROMA TARİHİ 9.DERS Roma’nın Doğu Akdeniz’i Hakimiyeti Altına Alışı
YAY Ön Kapak OCAK [YIL] HİKAYE 1 - SAYFA 1 HİKAYE 2 - SAYFA 5
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
HAZıRLAYAN: DÜRDANE MELIKE ERBAŞ ELIF ECRIN YASSıKAYA ZEYNEP BERFIN TUNÇ 7/G.
Öykü ( Hikaye ). Gerçekleşmiş ya da gerçekleşmesi mümkün olayların kişi, zaman ve mekâna bağlı olarak farklı bir kurguyla anlatılmasına "öykü (hikâye)"
Sunum transkripti:

Başlangıç Dönemi Marcus Porcius Cato

Başlangıç Dönemi İÖ 234 Tusculum’da doğmuştur. Çiftçilikle geçinen bir ailenin çocuğudur. Roma’ya gelmiş ve hukuk ve hitabet alanında eğitim görmüştür. Avukat olarak ün kazanmıştır.

Başlangıç Dönemi Hannibal’e karşı savaşmıştır. Sicilya’da savaşırken Ennius’u tanımış onu Roma’ya getirmiştir. Quaestor olarak Africa’da Legatus olarak Antiochus’a karşı yapılan savaşta yer almıştır.

Başlangıç Dönemi 42 yıl Roma senatosunda etkili bir kişi olarak yer almıştır. Ailesinden bu görevi üstlenene ilk kişidir. Homo novus ‘tur. Mos maiorum’un ateşli destekçisi Censor olarak karşı çıktığı özellikler. Censorius lakabını alma nedeni.

Başlangıç Dönemi Konuşmalarını yazan belki de ilk Romalı. Düzyazının öncüsü Cicero konuşmalardan150’sini toplamış. Vir bonus dicendi peritus

Başlangıç Dönemi– 10. Hafta Eserleri Oğlunun eğitimini Yunan öğretmenlere bırakmamıştır. Kendisi eğitim için yazdığı ansiklopedik eser Kitap içinde sağlık, tarım, hitabet, askerlik, yasalar gibi farklı konuları ele alan ayrı bölümler bulunuyordu. Vir bonus dicendi peritus Rem tene verba sequuntur özdeyişleri bu kitaptan kalmadır.

Başlangıç Dönemi– 10. Hafta Eserleri- Origines Yaşlılık yıllarında yazmıştır Roma’nın krallık devrinin sonuna kadar gelişiminiden başlar İtalyan kentlerinin erken tarihini ele alır. Kendi dönemine değin tarih ele alınır.

Başlangıç Dönemi– 10. Hafta Eserlerinden seçme parçalar Carmen de moribus’tan: Nam vita humana prope uti ferrum est. si exerceas, conteritur; si non exerceas, tamen rubigo interficit. item homines exercendo uidemus conteri; si nihil exerceas, inertia atque torpedo plus detrimenti facit quam exercitio.

Başlangıç Dönemi Eserlerinden seçme parçalar Oratio Apud equites Cogitate cum animis vestris: si quid vos per laborem recte feceritis, labor ille a vobis cito recedet, bene factum a vobis, dum vivitis, non abscedet; sed si qua per voluptatem nequiter feceritis, voluptas cito abibit, nequiter factum illud apud vos semper manebit.

Başlangıç Dönemi Scipio ve Çevresi Yazınsal patronluk Gelenekçi-Yenilikçi tartışması