TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
YRD.DOÇ.DR. VOLKAN UNUTMAZ 1 SPOR YÖNETİMİ -I. Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği yaptıkları.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Proje Entegrasyon Yönetimi
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Öğretmen Merkezli Egitim
TBS’De görev tanımları
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
Hazırlayan Öğrencinin: ADI SOYADI= Nefise YILMAZ NUMARASI =
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ASSURE Modeli.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Geleneksel Servis Türleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Menü Planlama.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SAĞLIK OKURYAZARLIĞI.
2. Sağlık hizmetleri.
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
Fotoğraf Terimleri- Diyafram
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ İLAÇ REHBERİ
Test Geliştirme Süreci
Kent Planlarının Nitelikleri ve İlkeleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Planlama Fonksiyonu.
Tezin Olası Bölümleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
SULAMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sanal ve Şebeke Örgütleri
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Hijyen/sanitasyona ilişkin sorunlar Besin hijyeni, personel hijyeni ve araç gereç hijyeni uygulamaları konusundaki bilgi yetersizliği, Hijyenin sağlanmasındaki koşulların oluşturulmaması, Acil durumların tanımlanmaması, gerekli önlemlerin planlanmaması Denetimlerdeki aksaklıklar.

Menü yönetimi,denetimi ve artıklara ilişkin Konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından hazırlanan menülerde başarısızlık, Tüketici profiline uygun olmayan menülerin planlanması, Menü planındaki başarısızlık nedeni ile kazan ve tabak artıklarının fazla olması vb.

Yönetim ve denetime ilişkin sorunlar Yapılacak işlerin planlamasının iyi yapılmaması, Personelin işe uygun olmayışı, Çalışanların ve tüketicilerin memnuniyetsizliği Sistemin iyi kurulmayışı ve denetlenmemesi vb. Planlama organizasyon ve koordinasyonun sağlanamaması

Fiziki koşullar ve araç-gerece ilişkin sorunlar Menülerin hazırlanması ve pişirilmesi için gerekli alanların yetersizliği, Kullanılacak araç-gereçlerin sayıca yetersiz veya işe uygun olmayışı, Yeni teknolojilere geçişte sorunlar Mutfağa gerekli önemin verilmemesi vb.

Üretime ilişkin sorunlar Standart tarifelerin uygulanmaması, dolayısıyla ürünlerin her zaman aynı kalitede çıkmaması Besinlerde fazla besin ögesi kaybı olması, Uygun olmayan hazırlama ve pişirme yöntemlerinin kullanılması, Merdiven altı üretimlerin olması vb.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TBS) Toplu halde, çok sayıda kişinin yemek yiyebilmesi amacıyla yapılması gereken işlerin yürütülmesi sağlayan sistemdir.

TBS Mutfak tipine göre klasik merkezi En yaygın kullanılan sistemdir. Tüm toplu beslenme hizmetleri kuruluşun kendi mutfağı ve olanakları dahilinde yürütülür. Merkezi, büyük bir mutfakta hazırlanan yemeklerin diğer bağlı birim ve kuruluşlara dağıtım ve servisi söz konusudur. Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.

Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.

Çeşitli avantaj ve dezavantajları vardır.